Massey Ferguson 6475 Dyna-6

Mesttank, enkelas of tandem?

Beste prikkers, Wij zijn aan het oriënteren voor een andere mesttank. We hebben nu een 7m3 enkelas op 850/50 r30,5 en hebben veengrond met een klein ‘knippig’ kleidekje. Het land hebben we rond de boerderij liggen. Wij denken nu aan een 9m3 tank, dat is voor onze grond wel redelijk de max. Maar ik vind de keuze voor enkelas met 1050/50 r32 of tandem met 800/45 r26,5 nogal lastig. Op veen moet je de tank altijd omhoog trekken. Daardoor trekt een enkelas met hoge band denk ik lichter. Daarentegen verdeelt tandem het gewicht beter en krijg je denk ik minder druk op de m2 waardoor je weer minder ver in het veen wegzakt. Maar bij nattere omstandigheden smeert het tweede wiel van het tandem weer precies door het eerste spoor van het eerste wiel. Tandem rijdt makkelijker op een lage druk dan die grote wielen van de enkelas. Ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën.

John Deere 6320

Laatste 1 reacties (21 totaal)

Massey Ferguson 6475 - Niet vooruit te branden met bemesten

Hallo. Wij hebben een 6475 op proef om te kijken wat we nou gaan kopen een 6475 of een 6465, De 6475= 160 pk De 6465= 140 pk (We hebben het idee dat de 6465 veel beter uit zijn pks komt en ook feller is dan de 6475) De 6475 heeft hiervoor vermoedelijk met een maaiarm gedraaid zijn we achter gekomen dus van deze zien we sowieso af. Hier na heeft hij voor een dieplader gestaan. Zo is hij ook in onderhoud gekomen bij ons mechanisatie bedrijf. De 6465 is nieuw verkocht door ons mechanisatie bedrijf en ook altijd in onderhoud bij hun geweest. Deze heeft gelopen bij een boer die we ook kennen en waarvan we weten dat hij er goed mee om is gegaan. Even afwijkend van welke trekker we kopen. Ik ben nu het bemesten met de 6475 alleen is hij niet vooruit te branden de tank is een duport 12.5 kuub met een 6.8m duport bemester ik heb het ventiel van de bemester bijna dicht staan staan denk ongeveer op 15% de bemester staat ook op het lichts hij loopt er bijna overheen. Ik bemest nu in de 3e versnelling met 8km per uur ,zo komt er 28/29 kuub op als ik in de 4e versnelling wil bemesten kan ik hem niet op de juiste snelheid brengen. Wat kan ik hier aan doen of heb ik het maar te doen met deze snelheid.(btw de aftakas draait 400 toeren anders klopt de gift niet meer) Gr. Marc steffens

Kuhn Maaier - Problemen aftakas GMD 802F

Allen, Ik heb een bijzonder probleem waar ik maar geen oorzaak voor kan vinden. Sinds aanschaf van onze Kuhn GMD 802F frontmaaier blijf ik problemen houden met de tussenas tussen maaier en trekker. Eens in de zoveel tijd komt er op volle toeren zoveel spanning op de tussenas dat de maaier niet meer volledig zakt. Zet ik de PTO uit, dan zakt deze wel normaal en schuift deze super. Eerste keer dus de tussenas uit elkaar gehaald, blijkt dat de hoge kant van de citroenbuis flink heeft lopen vreten. Betreft maar 1 van de 2 aangedreven contactvlakken. In eerste instantie er vanuit gegaan dat de tussenas misschien te kort was geweest. Dus de lengte maar gemaximaliseerd met nieuwe buizen. Na 1-1.5 seizoen opnieuw het zelfde probleem. Zonder belasting kun je de as zonder moeite inschuiven, maar onder belasting gaat ie weer niet soepel. Opnieuw de buizen geïnspecteerd, zelfde probleem, dus opnieuw vervangen voor de eerste snede. Opnieuw, net als de voorgaande keren de buis flink ingevet. Nadat we klaar waren met de eerste snede de buizen uit voorzorg geïnspecteerd, opnieuw zijn er al weer lichte sporen te zien. Opnieuw maar aan één zijde van de buis. Kuhn dealer geeft aan dat de aftakas de juiste is voor deze machine (zwaarste type citroenbuis)en kent deze problemen niet bij andere vergelijkbare machines. Graag wil ik dit probleem definitief uit de wereld hebben, voor er een tandwielkast sneuvelt onder de krachten die er op komen. De oudere generatie thuis let namelijk niet altijd even scherp op. Ik heb echter geen idee wat het nog kan zijn. Alvast bedankt voor jullie feedback!

Massey Ferguson 6270 - Powercontrol/dynashift reageert niet meer.

Korte historie. MF 6270 met 5800uren. De powercontrol is op 4000uren al gereviseerd geweest. Op 5000 uren zijn trap B en D terug weggevallen. Dealer vertelde ons dat de veerpakketten terug vervangen diende te worden. Bij gebrek aan financiën heeft mijn schoonvader dit nooit laten herstellen aangezien de dealer vertelde dat dit ook geen probleem gaf om verder te rijden op enkel trap A en C. Wel niet meer automatisch te gebruiken. Dit weekend tijdens het ploegen,zwaar aan het trekken ineens in volle snee een zware "klak" en stilstand. Motor draait, pompen doen het nog(stuur,lift en stekkers doen het nog). Dealer (zonder tractor gezien te hebben) verteld me dat ik zeker moet tellen op 10a12.000€ kosten. Kan dit kloppen? En zijn er zeer handige jongens hier op het forum aanwezig die het aandurven om samen met mij deze tractor (bij mij thuis, of bij u) te splijten en de powercontrol te vernieuwen? En die een idee hebben van welke stukken ik nodig ga hebben hiervoor? Uiteraard tegen betaling . Regio Mechelen Belgie.

Mc-Cormick MC 130

Laatste 1 reacties (7 totaal)

genie ZX135/70

Laatste 1 reacties (31 totaal)

Veenhuis Giertank

Laatste 1 reacties (2 totaal)

Landbouw miniaturen 1:32 Kaweco

Laatste 1 reacties (7 totaal)

Massey Ferguson 8240

Laatste 1 reacties (6 totaal)

Case IH JX 1090 U

Laatste 1 reacties (83 totaal)

Fiat 1300 Super

Laatste 1 reacties (34 totaal)

Deutz D4006

Laatste 1 reacties (6 totaal)

Fendt 916

Laatste 1 reacties (27 totaal)

hoest


Foto’s
32
Video’s
0
Topics
1
Reacties
2.121
Stemmen
112
Volgers
2

Over mij

Leeftijd: onbekend
Laatst online: 6min geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering