Claas Jaguar 970

Laatste 1 reacties (10 totaal)

Pottinger jumbo

Laatste 1 reacties (10 totaal)

Alarm oliedruk transmissie renault 540 rx ares

Hallo iedereen, Een paar dagen geleden, direct NA het inschakelen van de PTO voor een schijvenmaaier aan te drijven (achteraan) heeft onze renault 540 rx ares het voor bekeken gehouden. Wat lukt niet meer: - vooruit of achteruit rijden - PTO gaat niet meer - stuurbekrachtiging werkt niet wat hebben we wel: - alarm oliedruk transmissie - sporadisch alarm olietemperatuur transmissie (ook bij koud staan) - vaak alarm onderspanning batterij wat ging kort na het voorval nog wel: - een half metertje vooruit of achteruit rijden, hoe meer gas je gaf, hoe trager hij reed, tot hij stil stond (we spreken over 1 km/h) - de achterbrug (hefarmen) gingen nog op en neer, nu niet meer. wat hebben we gecontroleerd: -olieniveau is perfect (en propere olie) - olie filters zijn gecontroleerd , zien er beiden goed uit (niet ingeklapt en niet verzadigd) - zekeringen doorgemeten , allen ok. nu heb ik zelf geen ervaring met Renault (wel met Fiat tractoren) dus wou ik hier even jullie mening vragen wat hier aan de oorzaak zou kunnen zijn vooraleer ik begin te sleutelen. wat kan er hier aan de oorzaak liggen? de transmissie hydrauliek pomp? de koppeling? andere mogelijkheden. mijn beste gok is de hydraulische pomp die het begeven heeft, nu dit is een interne denk ik, weet iemand waar deze het best toegankelijk is? En iemand een guide line voor 1/ zeker te zijn dat het de pomp is en 2/ een guide line hoe best de pomp te vervangen. Alvast bedankt voor jullie mening! vriendelijke Groet Tim

Deutz-Fahr Agrotron 180.7

Giant G2200

Laatste 1 reacties (30 totaal)

Case IH Maxxum 150

Laatste 1 reacties (50 totaal)

Fendt 820

Laatste 1 reacties (5 totaal)

Meedoen aan trekker trek / Tractorpulling. Standaard klasse. Wat voor Trekker / Tractor? Beginner/Advies.

Hoi, Als ik zo rond kijk op verschillende evenementen en zie de tractors staan die uitgevoerd zijn voor de trekker trek begint het toch wel een beetje te kriebelen en als je het geluid dan ook nog hoort! En als een paar vrienden ook al meedoen... Ik ben beginner ( Nog nooit trekker trek gereden ) Ik heb al verschillende topics gezien en gelezen. hier kom ik nog niet aan uit. Hier gaat het dan al meer naar de 11 ton met de 1455xl oid. Ik heb een paar vragen hierover: - Wat voor tractor zijn standaard al goed gebouwd voor de trekkertrek. (het liefst houdt ik hem zo standaard mogelijk, ook ivm slijtage enz.) Ik weet dat er altijd wel iets kapot kan gaan. Maar welke tractors gaat bijvoorbeeld niet veel aan kapot als ze standaard zijn? - Ik zat zelf te denken aan de 2,5, 3,5 , 4,5 Ton standaard? Of iemand een beter iedee / Advies ? - Waar moet ik zowel rekening mee houden als ik op zoek ga naar een trekker? - Stel dat er iets kapot gaat wat zijn dan de types die je vooral niet of wel moet pakken? - De standaard klasse betekent toch dat en niks aan verbouwd mag worden? Budget ligt er een beetje aan wat het is.Ik wil er geen ( Niet ) 7 a 8000 aan uitgeven... Ik hoop dat jullie mee zouden kunnen denken! Ik hoor het graag!

Storm aan reacties over boete voor te brede loader: ‘Geen boertje pesten'

Een loonwerker heeft zaterdag in Lith een boete gekregen van 1000 euro, omdat zijn voertuig te breed was en gevaarlijk uitstekende punten had. De loader waarmee hij reed was 3,90 meter breed, terwijl dit maximaal 3 meter mag zijn. De boete leidt op social media tot meer dan tweeduizend reacties. Wat had deze boer dan moeten doen, vragen mensen zich bijvoorbeeld af. Onder het bericht van de verkeerspolitie Oost-Brabant op X staan talloze reacties. Veel mensen geloven niet dat hiervoor een boete van 1000 euro wordt gegeven. Veel mensen vinden dat de verhouding tussen overtreding en boete niet meer klopt. Ook vragen mensen zich af hoe deze loonwerker dan van de ene boer naar de andere moet. Erik Bouman van de politie wil dat best uitleggen. Hij zag de loader van het loonwerkersbedrijf zaterdag rijden. “Hij was door de dorpskern van Lith gereden en wij hebben hem aangehouden op de Hertog Janstraat”, vertelt Bouma. “Met die extra set wielen was die loader veel te breed. Hij had ook geen markeringsborden op zijn voertuig. Niet in de breedte en ook niet in de lengte. Maar daarvoor én voor de scherpe delen hebben we hem een waarschuwing gegeven. De boete had dus nog hoger kunnen zijn.”De boete werd vastgesteld op 1000 euro, omdat het behalve een gevaarlijke situatie volgens Bouman ook een economisch delict is. “Deze man had eigenlijk die extra set wielen en de scherpe delen van zijn voertuig moeten halen vóór hij de weg op ging, maar dat kost hem blijkbaar te veel tijd. En dat is eigenlijk oneerlijk ten opzichte van andere mensen die daar wel in investeren. Hij had ook een vergunning kunnen aanvragen om met een voertuig te rijden tot 3,50 meter breed, maar dat had hij ook niet gedaan. Het is geen boertje pesten, het gaat echt om de veiligheid.” Reactie loonwerker Bij het loonwerkersbedrijf zijn ze niet zo te spreken over de boete en ze laten het er dan ook niet bij zitten. “Onze chauffeur moest van de ene boer naar de andere om kuilgras dat net gemaaid is af te voeren. Wij doen gewoon ons werk, wij werken voor de boeren. En het is geen optie om die extra banden er even af te halen. Daar heb je een heel team voor nodig.”“Natuurlijk moeten we aan de veiligheid denken”, gaat de medewerker van het loonwerkersbedrijf verder. “We werken al jaren met groot materieel en het is gewoon in de polder. We moeten wel over de weg, want we kunnen niet vliegen. Deze agent had best een waarschuwing mogen geven.”

Deutz-Fahr DX 6.10

Laatste 1 reacties (99 totaal)

John Deere 6105M

Laatste 1 reacties (6 totaal)

Deutz-Fahr Agrotron K

Laatste 1 reacties (21 totaal)

dx11


Foto’s
772
Video’s
21
Topics
36
Reacties
16.420
Stemmen
3.705
Volgers
158

Over mij

Woonplaats: Marum
Leeftijd: 33jr
Laatst online: 2u geleden

Ik ben Jan de Vries. Melkveehouder in het Groningse Marum waar wij al het werk (ook het landwerk) in eigen beheer uitvoeren. De foto's die je tegenkomt zijn dan ook voornamelijk van onze eigen machines en werkzaamheden.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering