Ford 8630

Ford 8630

New Holland 8870

Ford TW 25

Laatste 1 reacties (14 totaal)

Ford 5000

Laatste 1 reacties (6 totaal)

Ford 8210 - Stomp vd Aftakas loopt er uit.

Hallo allemaal, Ik heb van de winter een nieuwe (demo) Krone Activemow 360 gekocht. Een maand of twee geleden heb ik hem aangekoppelt en even een stukje proef gemaaid. Maait mooi en de trekker trekt hem goed, maar toen is de aftakas-stomp er achter uit gelopen. Ik had de 1000 toeren aftakas net vervangen door de 540 toeren aftakas. Resultaat: Naaldlager achterin kapot, horizontale lager kapot en de bronzen ringen vertrouwde ik ook niet meer. Alles vervangen inclusief een nieuwe borgclip. Draaide prima. Ik ben er toen vanuit gegaan dat ik het clipje niet goed had teruggeplaatst. Hierna heeft de trekker stationair achter de kleine balenpers een baaltje of 200 omgeperst, zonder problemen. Nu ging ik gisteren voor het eerst 20 hectare voor de buurman maaien en na 5 rondes loopt de aftakas er weer uit. Weer naaldlager kapot en hij heeft ook wat gevreten op de spiebanen waar het 1000 toeren tandwiel op zit. In overleg met vd Kolk besloten om een modificatie te laten maken die je in het schroefdraad van het dopgat schroeft met een extra lager zodat de aftakas er niet meer uit zichzelf uit kan komen. Het randje van de houder waar de borgring in past leek nog wel in orde, maar geen zin dat dit nog een keer gebeurd. Ik hoop dat ik hem voor vrijdag weer voor elkaar heb zodat ik de volgende hectares kan bedienen. Heeft iemand ervaring met dit probleem en zijn er nog meer oorzaken/oplossingen mogelijk? Graag hoor ik van u. groet Bouke

Projec t ford 8730

Goedenavond. Ik ben Karlo Coster. 17 jaar en zit in het tweede jaar van de opleiding tot trekkermonteur. Ik woon op een boerderij waar ik in de vrije tijd en savonds op help. Overdag werk ik bij een mechanisatiebedrijf. Zoals velen vind ik het leuk om projecten van anderen hier op tractorfan te volgen. Nu heb ik na een aantal trekkers gehad te hebben, ook m'n droom trekker en tevens project gekocht. De ford 8730. Toen ik hem kocht lag het de achteruit en de koppakking eruit. Ook is het uiterlijk niet het mooiste meer. Een paar gegevens over de ford. Ford 8730 Komt uit Tsjechië 16000 uren ongeveer 40km/p Full powershift 18v/9a Ik hoop jullie voldoende geïnformeerd te hebben en hoop dat jullie het interessant vinden. Vragen/opmerkingen staan altijd vrij.

Oldtimer tractor 1954 met chtgekoelde Hatz z90r loopt vast door slechte koeling

Goeden dag TF ers , ik heb onlangs mijn luchtgekoelde 2 cilinder Hatz z90r motor in mijn oldtimer tractor uit 1954 voorzien van 2 nieuwe overmaat zuigers omdat de oude schade hadden opgelopen door oververhitting , ik heb alles netjes opgebouwd , de motor loopt nu stationair mooi rond nadat ik de Bosch nozzles heb vervangen door L Orange nozzles , nu ga ik er mee rijden en dan zet de motor zich naar een paar 100 meter uit , ik kan m daarna wel weer starten met zwarte rook , om dan weer een klein stukje te kunnen rijden , ik heb een sterk vermoeden dat de zuiger zich in de voorste cilinder vastloopt door de slechte koeling van de cilinder , als ik de hand voor de cilinders houdt dan blaast door de voorste cilinder veel minder lucht dan door de achterste mijns inziens is dit een constructiefout van de fabrikant , 1. Slechte koeling o.a dat de openingen van de ventilatorkappen aan de achterzijde dus t e gen de rijrichting in geplaatst zijn , 2 . De vooirste cilinderkap heeft een kleinere doorlaat omdat in t midden nog de aandrijfas naar de achtetste ventilator zit , 3. De tussenruimte beperkt ook nog eens de luchttoevoer terwijl de achterste vrije doorvoer heeft .Ik zit te denken aan een oplossing om de luchttoevoer te vergroten , ik heb ca 500€ uitgegeven aan nieuwe zuigers , veren ,ie , en nozzles t zou jammer zijn dat de motor in de soep zou lopen , de tractor zelf heeft hooguit 1500 a 2000 draaiuren , ik zal binnenkort een foto plaatsen.

Massey Ferguson 2725

Laatste 1 reacties (12 totaal)

Fordson Doe Triple D

Laatste 1 reacties (14 totaal)

Ford 8830

Laatste 1 reacties (12 totaal)

wouterdp


Foto’s
22
Video’s
0
Topics
0
Reacties
458
Stemmen
119
Volgers
11

Over mij

Woonplaats: zwalm
Leeftijd: 33jr
Laatst online: 6u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering