frank_mf


Foto’s
411
Video’s
27
Topics
30
Reacties
6.225
Stemmen
1.473
Volgers
21
Prestaties
Top 30
Aantal foto toppertjes
Top 30
Aantal suggesties

Over mij

Woonplaats: Zoeterwoude
Leeftijd: 28jr
Laatst online: 4u geleden

Ik ben mede-eigenaar van RV-Agri V.O.F., een jonge handelsonderneming voor landbouwmachines en nieuwe aanbouwdelen voor trekkers, verreikers en (mini-)shovels. www.rvagri.nl .

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

10 Sep 2022

Massey Ferguson 6180 - Koppeling slipt van een op andere moment

Goedenavond,

We hebben een MF 6180 die sinds kort van het ene op andere moment last heeft van een slippende koppeling. Op de weg rijdt het als een vloeistofkoppeling, je kan stationair in z'n 4 optrekken en de rem in houden. Hij slaat niet af. Normaal zou ik aan de natte platenkoppeling denken, maar aangezien hij door olie aangestuurd wordt in het 17 bar systeem dacht ik het daar eerst moet zoeken voor ik de trekker splits. Ik meet ruim 17 bar, dus dat lijkt goed.

De trekker gaf daarnaast melding verstopt transmissieoliefilter en heb daarom alle filters en alle olie vervangen. Er zat geen noemenswaardig vuil of slijpsel in. Maar sinds vandaag weer dezelfde melding, terwijl de koppeling tussendoor niet goed gewerkt heeft. Schakelen doet de trekker verder goed en de Dynashift werkt correct.

Iemand anders nog een idee waar ik het zou kunnen zoeken? Ik wil eerst alle 'betrekkelijk eenvoudige' zaken uitsluiten voor we de trekker splitsen en een nieuw platenpakket in steken.

Alvast bedankt!

Groeten Frank

33 reactie