Wat is de ideale voertrekker?

Zoals de titel al aangeeft loop ik met de vraag: wat is nu eigenlijk de ideale trekker om mee te voeren? En dan bedoel ik niet dat een Fendt beter voert dan een John Deere of andersom. Maar wel dingen zoals leeftijd, diesel verbruik, opties zoals airco, cabinevering en ga zo maar door. Hier is de Ford 7710 sinds 2004 de vaste voertrekker maar de laatste tijd voeren we met de NH T6030 omdat de 7710 het er toch wat zwaar mee heeft en de T6030 de meeste dagen toch vrij staat nu het mest seizoen over is. Los van het feit dat dit veel beter en wellicht ook zuiniger (nog niet gemeten) gaat ivm het hogere motorvermogen is de extra luxe ook wel prettig. Nadelen zijn dan weer dat de T6030 groter is en met de 4wd een grotere draaicirkel heeft. Ook is zo'n moderne trekker duur om aan de mengwagen te laten staan en zitten er tal van opties op die totaal overbodig zijn voor zulk "simpel" werk. Door het hogere vermogen combineren met een oude simpele trekker kom je uit bij bijvoorbeeld een Ford TW, JD 4440 of vergelijkbare modellen. Nu ben ik bang dat deze types tegen vallen qua luxe, betrouwbaarheid en vooral ook qua brandstof verbruik. Wat wel belangrijk is omdat het voeren iedere dag terugkeert. Nieuwere trekkers daarentegen zullen zuiniger zijn (evt met 540e aftakas) en een beter comfort hebben. Echter zijn deze weer duurder in aanschaf en zitten er meer overbodige opties op. Het voordeel hiervan is weer dat hij makkelijker breder in te zetten is op het bedrijf maar dat is natuurlijk niet de eerste insteek. Ik hoor graag wat jullie belevingen/ervaringen zijn hierbij en waarom. We zijn nog niet direct op zoek naar iets anders maar we zien ook dat de 7710 geen trekker is waar we nog jaaaren mee kunnen blijven voeren ivm het steeds voller raken van de mengwagen. Gewoon een vraag uit nieuwsgierigheid naar de kijk en ervaringen van anderen dus.

Massey Ferguson 8680

Laatste 1 reacties (4 totaal)

Welke bewerkingen doen bij onderwerken groenbemester?

Vandaag een velddemo bijgewoond over het onderwerken van een groenbemester. Hier gaven ze aan dat dit al had moeten gebeuren en dat het nu al te laat was. Wanneer de omstandigheden het toelaten moet je een bewerking inzetten werd er gezegd. Nu zijn dit mooie uitspraken maar zie ik vanuit de praktijk andere dingen voorkomen. Ik werk zelf bij een melkveebedrijf waar we afgelopen jaar hebben onder gezaaid met Italiaan raaigras op twee maispercelen. Na tegenvallende gras oogst gekozen om 1 perceel na te zaaien met italiaans en 1 perceel met snelle lente rogge. Onderwerken komt dus te laat volgens de theorie. Bewerkingen die wij doen zijn frezen, bemesten, ploegen en dan maiszaaien. Hoe werken jullie de groenbemester onder? Wanneer werken jullie de groenbemester onder? Groenbemester op maisland door onderzaai of na oogst gezaaid? Wat is er gezaaid? Wat is de opkomst?

EA_MF


Foto’s
318
Video’s
0
Topics
3
Reacties
3.259
Stemmen
4.272
Volgers
44

Over mij

Woonplaats: Bruntinge
Leeftijd: 26jr
Laatst online: 2d geleden

Bekenden zullen mij kennen als Erik Albring, thuis hebben mijn ouders een melkveebedrijf waar we +- 100 koeien melken. Voor de hobby ben ik, als er tijd is en er ergens in de buurt op t land wat te doen is, met de camera op pad om foto's te maken voor mijn facebookpagina (facebook.com/EAFotografieMD/).

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering