Fendt 105 LS - Barst in motorblok

Beste , Ik heb 2 maand geleden een tractor gekocht. Een 105LS , wat was ik fier toen ik deze trekker gekocht heb. Na 3 weken heb ik deze tractor gebruikt voor te ploegen.En als kers op de taart heb ik hem is aan de rotoreg gehangen. Alles ging heel goed. Tot ik hem een week na het rotoreggen van stal nam... Voor het starten kijk ik meestal alles is na voor ik hem start en hem ga gebruiken. Bij het controleren van de koelvloeistof merkte ik dat het niveau van de koelvloeistof gedaald was. Dus met andere woorden , ik zit met een lek. Bij het inspecteren van de motorblok heb ik ontdekt dat de motorblok ooit is gerepareerd geweest met een soort epoxy.( Vermoed ik) Maar natuurlijk is deze niet deskundig hersteld geweest waardoor hij op bepaalde locaties nog water verliest. Bij aankoop heb ik dit natuurlijk niet opgemerkt.( En de meeste kwaaltjes komen effectief maar boven water als je hem is goed aan het werk zet ) Nu zijn er 2 oplossingen ( miss nog iets meer maar voorlopig hou ik het bij deze 2): -Lassen van motorblok met behulp van een TIG -of de motorblok herstellen met Belzona 1111 Mijn vraag is nu : Hoe tevreden zijn jullie van Belzona? Is dit een goede oplossing op langdurig termijn of is dit een oplossing voor een paar jaar ? Ik heb daar al veel goede verhalen van gelezen maar ik vraag mij af of dit product begint te verzwakken op lang termijn ? Alvast bedankt.

Werklust onbekend

Werklust onbekend

Aankoop advies case international tractor. 745XL 844XL 845XL 856XL

Hallo, Ik wil voor de hobby en om wat mee te klussen bij een kennis een case IH trekker gaan aanschaffen. Nu ben ik vanavond wezen kijken bij iemand in de buurt die had een 745 XL en een 956 XL staan. Ze waren beide niet wat ik zoek, maar ik weet wel dat een 956 te groot is. Ik moet een 4 cilinder hebben. Dan valt mijn keuze tussen de 745XL 844XL 845XL en 856XL. Nu heeft de 745 een d-239 motor de 844/845 een d-268 en de 856 een d-239 met turbo. Wat is over het algemeen een goede motor? Of laat ik het anders zeggen staan een van deze motoren slecht bekend? En wat raden jullie verders aan qua tractor? Het word sowieso een van de latere modellen met lange poken, En geen XL plus met digitaal dashboard want dat is niet mijn smaak. Het mag een 2wd zijn en een 4wd, of heeft een 4wd ook weer kwalen? Ik laat mij graag adviseren door jullie alle info en tips zijn welkom. Gr Thomas van kruijsbergen

Weiland maaien: welke machine?

We hebben onlangs een woning gekocht met achterliggend weiland van 69 are groot. Het werd opnieuw ingezaaid door een loonwerker met weidegras. Nu gaan we er binnenkort een heel aantal bomen op zetten, maar zitten we een beetje verveeld met hoe we dit gaan maaien en onderhouden. Wat willen we doen? Eigenlijk maaien (waarschijnlijk liefst met een weidebloter?) en eveneens op termijn boomonderhoud met hulp van de machine (aanhangwagen of bakje slepen) evenals grond freezen (gras freezen) teneinde moestuin aan te leggen. Als gehele leek in de materie ben ik gaan rondkijken naar opties: Zitmaaier is hier niet voor geschikt. Er zit immers een hoogte verschil op het terrein (dat langzaamaan afloopt) en zitmaaier banden zijn niet geschikt voor weideland (het ligt wat ruw met hoogteverschillen); Trekker: hier kijken we naar minitrekkers die een aantrekkelijk alternatief zijn. Echter stel ik met vraag wat ik best doe? Een nieuwe minitrekker met 18 of 24pk? Hoeveel heb ik realistich nodig voor deze taken? of een oude met 18 of 20 pk? Wat met levensduur bij die oude? Als particulier heb ik geen tijd/zin/ervaring/kennis om zelf te sleutelen aan oude tractoren. Ik kan nergens eigenlijk goede informatie vinden over hoeveel kracht ik nodig heb voor deze taken goed uit te voeren. By the way, we kijken naar Iseki (nieuw/tweedehands) of Kubota's (tweedehands) voor deze taken. Heeft er iemand hier concrete ervaring hiermee of betere kennis hiervan? Alvast bedankt!

Atlas 512

Atlas 512

Atlas 512

Atlas 512

Atlas 512

Venieri Shovel

Eder 805

Eder 805

Eder 805

John Deere 6R 185

Laatste 1 reacties (3 totaal)

John Deere 7R 350

Laatste 1 reacties (4 totaal)

Eicher G 400 Unisuper

Laatste 1 reacties (5 totaal)

John Deere 6155M

Laatste 1 reacties (3 totaal)

John Deere 6R 175

Valtra T174

Te koop: Veenhuis VTT300 injecteur

Hoi allemaal, ik wil onze Veenhuis VTT300 landbouw injecteur verkopen. Ik ben geen handelaar. Is een eerlijke machine. Zie advertentie tekst van marktplaats, hieronder. Handelaren en gelukszoekers die oudijzerprijzen betalen ben ik een beetje beu.. vandaar dat ik het nu ook hier probeer. Eventueel ook Mercedes Veenhuis Sprinter te koop! Mooie v8 met 300pk en bakopbouw en 25m3 tank. We hopen eigenlijk dat de machines naar een boer gaan die er werk en passie voor heeft. Machines zijn erg netjes en ook altijd goed onderhouden. https://link.marktplaats.nl/m1883117961 Te koop: Zeer nette Veenhuis VTT300 landbouw Injecteur met graslandbemester/ zodenbemester en bouwlandbemester(tegen meer prijs). Machine heeft relatief weinig uren. De machine is volledig gereviseerd, en heeft daarna 4038 uren gedraait. Er is een nieuwe motor ingekomen, automaatbak koppelomvormer zijn gereviseerd en kinderziekten zijn er uitgehaald, vacuumpomp & verdringer pomp zijn gereviseerd. Tank is geschoopeert en machine is opnieuw gespoten. Machine is als nieuw, gebruikt geen druppel olie. Dit is ook aan de machine te zien en ook zeker te merken wanneer je met de machine rijdt. Is in goede conditie en is altijd zeer goed onderhouden. Zit nog extra set van 2 banden bij en uiteraard zit er een kenteken op. Eventueel kan de bouwlandbemester er ook bij gekocht worden tegen een meerprijs. Machine is van een melkveehouder voor de bemesting van eigen land. Daarnaast deden we ook landbouw mechanisatie voor de bedrijven in de buurt. Kortom, de machine is gebruikt en onderhouden door mensen met kennis en ervaring. Nadere specificaties, zie foto 6. Prijs is € 17.500,- voor de VTT300 met grasland/zodenbemester. Prijs voor de bouwland bemester is € 5.500,- Gelukszoekers en Handelaren die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten hoeven geen contact op te nemen, tenzij ze de prijs willen betalen die we vragen. Machine staat niet in de weg en eet geen brood. Onderhandelen gebeurt niet bij de machine. Alleen over de telefoon. Eventueel ook beschikbaar zeer nette en goed onderhouden Mercedes v8 300pk Veenhuis Sprinter met 25m3 transport tank, bakopbouw, en extra zware trekmuil voor bijvoorbeeld zware dieplader (slechts 237000km gelopen) en uiteraard met kenteken. Trefwoorden: Bouwlandinjecteur, injector, bouwlandinjector, grasland injector, Bouwlandbemester, graslandinjecteur, graslandbemester, zodenbemester, trike, zelfrijdende injecteur, gierton, landbouw trike, Veenhuis, VTT300, VTT 300, Mercedes vrachtwagen, landbouwvoertuig.

stephan-inter


Foto’s
201
Video’s
0
Topics
0
Reacties
2.433
Stemmen
1.173
Volgers
20

Over mij

Woonplaats: Witharen
Leeftijd: 34jr
Laatst online: 12u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering