contitour


Foto’s
77
Video’s
4
Topics
0
Reacties
390
Stemmen
886
Volgers
7

Over mij

Leeftijd: 51jr
Laatst online: 4min geleden

Werkzaam in de techniek (auto's, metaalconstructie, reparatie/onderhoud en meubels), daarnaast hobbyboer/loonwerker.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering
Ford 8210
Yanmar YM 1500

20 Sep 2023

Folger Front PTO achteraf inbouwen

Hallo,

Vandaag is mijn New Holland TS125A gearriveerd en staat nu bij de werkplaats voor aanmelding, een grote beurt en nog wat dingen. Hij is uitgerust met een Folger fronthef zonder PTO. Is iemand bekend met dit merk en weet iemand of het mogelijk is om er alsnog een PTO bij te bouwen?

mvg. Bouke

6 reactie

10 Sep 2023

Regels Tractor met Dolly en Oplegger

Hallo,
Omdat ik dit jaar maar heel erg moeizaam mensen bij elkaar krijg voor het op de wagen staan met kleine baaltjes persen heb ik besloten om verder te mechaniseren. Als eerste heb ik een trekker met voorlader gekocht welke ik wil aanvullen met een Meijer Holland systeem om de aanhangers mee vol te laden. Nu staan er hier in de buurt redelijk wat aanhangers die ik kan gebruiken, maar als ik aan het persen ben zijn anderen natuurlijk ook bezig. Ik moet dus ook een paar grote aanhangers zien te bemachtigen welke ik vol kan persen en later kan afladen.
Omdat ik dit soort aanhangers nogal aan de prijs vindt, is mijn ook gevallen op een stel platte opleggers die voor relatief weinig geld worden aangeboden. Dolly erbij en rijden maar. Het spul wordt maar een paar keer per jaar gebruikt en er kunnen ongeveer 640 baaltjes per oplegger op. Helemaal fijn!
Het probleem is dat ik eigenlijk weinig of niks kan over regelgeving rondom rijden op de openbare weg met een tractor/dolly/oplegger combinatie. Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand hier meer van?

Met vriendelijke groet,
Bouke

30 reactie