Een vergelijking van het emissiearm aanwenden van mest versus het bovengronds aanwenden van mest leidt niet tot de conclusie dat de ene methode beter is dan de andere. CLM Onderzoek en Advies zette, in opdracht van ZuivelNL, de argumenten voor en tegen op een rij. Emissiearm aanwenden scoort niet per definitie beter dan bovengronds aanwenden en vice versa. Zo is de ammoniakemissie bij emissiearm aanwenden lager, maar de broeikasgasemissie daarentegen weer hoger. Bij het bovengronds aanwenden van mest neemt de nitraatuitspoeling af, maar de nitraatafspoeling toe. Voor- en nadelen wisselen elkaar af.
Vermenigvuldig het gewicht van de shovel waarmee de maiskuil wordt aangereden met het getal drie en dat is de maximale aanvoersnelheid van verse mais per uur.
Vandaag een velddemo bijgewoond over het onderwerken van een groenbemester. Hier gaven ze aan dat dit al had moeten gebeuren en dat het nu al te laat was. Wanneer de omstandigheden het toelaten moet je een bewerking inzetten werd er gezegd. Nu zijn dit mooie uitspraken maar zie ik vanuit de praktijk andere dingen voorkomen. Ik werk zelf bij een melkveebedrijf waar we afgelopen jaar hebben onder gezaaid met Italiaan raaigras op twee maispercelen. Na tegenvallende gras oogst gekozen om 1 perceel na te zaaien met italiaans en 1 perceel met snelle lente rogge. Onderwerken komt dus te laat volgens de theorie. Bewerkingen die wij doen zijn frezen, bemesten, ploegen en dan maiszaaien. Hoe werken jullie de groenbemester onder? Wanneer werken jullie de groenbemester onder? Groenbemester op maisland door onderzaai of na oogst gezaaid? Wat is er gezaaid? Wat is de opkomst?
Leeftijd: onbekend Laatst online: 5jr geleden
Ik heb ervaring met de volgende machines: