Dit zijn de populairste trekkermerken per sector

John Deere, New Holland, Fendt… Dit zijn de populairste trekkermerken in jouw sector, blijkt uit onze rondvraag onder 10.881 agrariërs. De rondvraag onder agrarische bedrijven, biedt inzicht in de voorkeuren van boeren in de specifieke sectoren akkerbouw, rundvee, tuinbouw en het totaal van alle agrarische sectoren. In de rundveehouderij is John Deere het belangrijkste merk gevolgd door Fendt. Case IH volgt op ca. 15% en New Holland (14,1%) valt met een vierde plek buiten de top 3. New Holland is in de rundvee t.o.v. de andere sectoren opvallend minder vertegenwoordigd als belangrijkste merk. Deutz en CASE IH zijn binnen de rundvee juist beter vertegenwoordigd dan in de akkerbouw en tuinbouw. Bij akkerbouwbedrijven onderscheiden New Holland en John Deere met ieder ruim 20% zich duidelijk van de concurrerende merken. Fendt (13,2%) en Case IH (12,3%) volgen dicht bij elkaar op plek 3 en 4. Naast John Deere en New Holland is ook Valtra relatief goed vertegenwoordigd bij akkerbouwers als belangrijkste merk. In de Tuinbouw is New Holland het meest dominante merk. Ca. 1 op de 5 geeft aan dat New Holland het belangrijkste merk is. John Deere volgt met 15,2 % en Fendt (13,2%) vervult de derde positie. De resultaten zijn uitgesplitst naar de top 8 belangrijkste trekkermerken. Binnen de tuinbouw is de diversiteit van merken groot waardoor het aandeel overig als vanzelfsprekend ook groot is.

Weide 2,7ha: welke traktor of kniklader?

Hey Iedereen, Ik verhuis binnenkort de paarden van mijn vrouw van een wei van 40are naar een wei van 2,7ha. Die wei ga ik waarschijnlijk dan ook hooien. Momenteel heb ik een Solis 26, maar om een paar redenen denk ik dat dat trekkertje van 26pk niet voldoende zal zijn: * Er komt op die grote weide een hooiopslag. Ik moet dus balen kunnen tillen met een voorlader of kniklader, en die zit momenteel niet op de traktor. Ook voor het uitscheppen van de inloopstal en naar de kopakker voeren is een hefwerktuig wel zo handig. * Een kniklader draait wel korter/handiger en heft meer dan een voorlader. Maar een kniklader + traktor heeft meer plaats onder het afdak nodig dan een trekker met voorlader... * Met 26pk is de werkbreedte van een cirkelmaaier beperkt tot 1m50, waardoor je toch net iets langer aan het maaien bent. * Ditto voor het hooien: meer pk's is meer werkbreedte * Die Solis 26 is een traktor met de takas gekoppeld aan de wielen. Als je even achteruit wil rijden met de maaier tot in de hoek, dan moet je veel geduld hebben of je sloopt de versnellingsbak. Ook de rijsnelheid regelen is beperkt tot de ratios van de versnellingsbak: tussen H en L zit een enorm gat. * De laatste is misschien megalomaan, maar ik heb een hekel om achter mensen (= loonwerkers) aan te zitten. Misschien dat ik ooit van miserie een rond balenpers wil kopen, maar dan moet het trekkertje dat wel kunnen trekken. De meeste balenpersen willen 70pk!, Bijvoorbeeld een Maschio Entry heeft genoeg aan 40pk, maar is dat uberhaupt iets... I know, een balenpers voor 2,7ha kopen. Waanzin. Maar gemoedsrust is ook een ding, en als ik weet dat ik een trekker koop waar ik die optie mee heb, dat zou zeker zo fijn zijn. * Maar een grotere trekker = grotere aanbouwwerktuigen = meer plaats onder het afdak nodig. Budget is niet de beperkende factor (anders zou ik niet eens van die balenpers durven dromen), maar plaats is dat wel: je bouwt stedenbouwkundig niet alle afdakjes die je wil. Elke machine is een rij hooi minder in de opslag. En ja, het moet het een beetje zinvol blijven, al afschrijvingstijd tot op zekere hoogte ondergeschikt aan de gemoedsrust dat je op niemand hoeft te rekenen. Daarom: * Hoeveel pk traktor? 40? Meer? 75pk?? Of het gewoon doen met de 26pk, en een kniklader bijkopen? * Die balenpersjes van 40pk, is dat uberhaupt de moeite? * Kniklader of voorlader? plaats vs draaicirkel? (mijn hooiopslag is een stalen loods waarvan ik de kop open laat: 10m breed, 7m diep, met voor die kop een 14tal meter om te maneuvreren. De inloopstal is 6,5x10,5) Groetjes, Johan

Wat zijn de meest voorkomende tractorstoringen?

Tractorstoringen kunnen variëren van eenvoudige problemen die snel kunnen worden verholpen tot ernstige mechanische problemen die uitgebreide reparaties vereisen. De ernstigste storingen die een tractor kunnen treffen, zijn onder andere: Motorstoringen: Dit kunnen problemen zijn met de motor, zoals een gebroken krukas, cilinderkopproblemen, gebroken zuigers of drijfstangen, of problemen met de motorolie of koeling. Motorstoringen kunnen leiden tot dure reparaties of zelfs tot de vervanging van de hele motor. Transmissiestoringen: Problemen met de transmissie kunnen variëren van eenvoudige versnellingsbakproblemen tot ernstigere problemen zoals een gebroken aandrijfas of differentieel. Dit kan leiden tot verminderde tractie en aandrijfproblemen. Elektrische storingen: Fouten in het elektrische systeem van de tractor kunnen leiden tot problemen met verlichting, startproblemen, storingen in sensoren of andere elektronische problemen. Hydraulische storingen: Tractoren vertrouwen vaak op hydraulische systemen voor het bedienen van aanbouwdelen en andere functies. Hydraulische lekken, pompproblemen of cilinderstoringen kunnen de functionaliteit van de tractor aanzienlijk beïnvloeden. Brandstofproblemen: Problemen met de brandstoftoevoer, zoals verstopte brandstofleidingen, defecte injectoren of problemen met de brandstofpomp, kunnen leiden tot verminderde prestaties of stilvallen van de motor. Het is belangrijk om tractoronderhoud serieus te nemen om storingen te voorkomen. Regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van olie, filters en het inspecteren van belangrijke onderdelen, kan helpen om ernstige storingen te voorkomen. Als zich een storing voordoet, is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen om de oorzaak te diagnosticeren en de juiste reparaties uit te voeren om verdere schade te voorkomen.

labella


Foto’s
0
Video’s
0
Topics
0
Reacties
8.559
Stemmen
30.283
Volgers
1

Over mij

Woonplaats: Noordoost Overijssel
Leeftijd: 55jr
Laatst online: 18u geleden

Je moet hooien als de zon schijnt en neuken als je de kans krijgt.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering