Dit zijn de populairste trekkermerken per sector

John Deere, New Holland, Fendt… Dit zijn de populairste trekkermerken in jouw sector, blijkt uit onze rondvraag onder 10.881 agrariërs. De rondvraag onder agrarische bedrijven, biedt inzicht in de voorkeuren van boeren in de specifieke sectoren akkerbouw, rundvee, tuinbouw en het totaal van alle agrarische sectoren. In de rundveehouderij is John Deere het belangrijkste merk gevolgd door Fendt. Case IH volgt op ca. 15% en New Holland (14,1%) valt met een vierde plek buiten de top 3. New Holland is in de rundvee t.o.v. de andere sectoren opvallend minder vertegenwoordigd als belangrijkste merk. Deutz en CASE IH zijn binnen de rundvee juist beter vertegenwoordigd dan in de akkerbouw en tuinbouw. Bij akkerbouwbedrijven onderscheiden New Holland en John Deere met ieder ruim 20% zich duidelijk van de concurrerende merken. Fendt (13,2%) en Case IH (12,3%) volgen dicht bij elkaar op plek 3 en 4. Naast John Deere en New Holland is ook Valtra relatief goed vertegenwoordigd bij akkerbouwers als belangrijkste merk. In de Tuinbouw is New Holland het meest dominante merk. Ca. 1 op de 5 geeft aan dat New Holland het belangrijkste merk is. John Deere volgt met 15,2 % en Fendt (13,2%) vervult de derde positie. De resultaten zijn uitgesplitst naar de top 8 belangrijkste trekkermerken. Binnen de tuinbouw is de diversiteit van merken groot waardoor het aandeel overig als vanzelfsprekend ook groot is.

New Holland T 6.180

Laatste 1 reacties (38 totaal)

New Holland T 6.180

Laatste 1 reacties (4 totaal)

Op zoek naar een nieuwe tractor 100/120 pk

Hallo allemaal, Ik me aan het orienteren op een andere tractor. Ik heb nogal wat eisen en een Budget tot E 50.000, het liefst er onder. Omdat ik wel op hellingen bezig ben met hooien moet hij iig vier wiel aandrijving hebben en een eigen gewicht van zo'n 5 ton. Is prettig met de pers en nog een zware aanhanger met hooi. Ook in het bos met boomstammen halen is dat prettig. Verder Denk ik er over om over te stappen naar een frontmaaier, dus fronthef en PTO zijn ook nodig. Vermogen kom ik bij mijn Ford 8210 niet te kort, dus rond de 110 pk is voldoende. Verder merk ik dat het een probleem begint te worden om mensen achter op de kar te hebben met het laden van baaltjes. Daarom ben ik er ook over aan het denken om een Meijer balenverzamelaar en een meijer kleine balen tang te kopen. (iemand ervaring?) Om de balentang te gebruiken is er ook een frontlader nodig. Hier in duitsland rijden bijna alle aanhangers luchtgeremd, dus dat zou ik er ook graag op hebben. (ik leen vaak een aanhanger) . Ik ben niet perse merk gebonden, maar misschien heb ik een lichte voorkeur voor New Holland vanwege mijn ervaringen met de lokale dealer en mijn Ford. De tractor zal zo'n 1 a 2 honderd uur per jaar gebruikt worden. Verder zo min mogelijk electronica, Hydrauliek enzo mag van mij gewoon met Handels bediend zijn. Hoeft niet sexy. Ik maak dit topic vooral aan om wat feedback en nieuwe inzichten te krijgen. Ben ook niet zo heel erg op de hoogte wat er allemaal te koop is van na 2000. Affin, roept u maar. Grts Bouke

Case IH Puma 165

Laatste 1 reacties (12 totaal)

Fendt 303 LS

Laatste 1 reacties (14 totaal)

Krone AX 280 GD

Laatste 1 reacties (5 totaal)

Pottinger nova cat

Laatste 1 reacties (107 totaal)

Case IH Maxxum MX 135

Laatste 1 reacties (10 totaal)

Derkmax


Foto’s
51
Video’s
0
Topics
0
Reacties
726
Stemmen
1.048
Volgers
9

Over mij

Woonplaats: Adorp
Leeftijd: 50jr
Laatst online: 4d geleden

Hallo, ik kom ook even kijken op tf. Ben veehouder met loonwerk- ervaring. Zoals je kan zien is Case mijn favoriete merk.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering