Iseki TU 1700 - Sta op het punt te kopen, maar ik heb graag nog wat input

Hoi, Ik sta op het punt om een Iseki TU1700 te kopen met voorlader en graafarm. Lijkt een goede maat voor de dingen die ik wil doen en is in goede staat. Maar er zijn drie vragen waar ik graag wat input op hoor van mensen die wat meer ervaringen hebben dan ik. 1. De bediening van de voorlader alswel de graafarm laten slechts één functie tegelijk toe per hendel. In het geval van de voorlader betekend dit dat ik niet kan kiepen en tillen tegelijk. Ik kan me voorstellen dat dit vervelend is als ik er bijvoorbeeld palletvorken opzet en iets een beetje recht wil houden. Maar misschien valt dit mee. Het lijkt me gewoon zo stom. Is dit erg vervelend? Is dit normaal? 2. Een kennis noemde dat het erg lastig kan zijn om te sturen met iets zwaars in de voorlader omdat er geen stuurbekrachtiging opzit en die bandjes flink in de grond kunnen zakken. Is dit iets om echt rekening mee te houden of betekend dat gewoon een iets grotere draaicirkel? 3. Ook heb ik horen langskomen dat dit soort trekkers "alleen gemaakt zijn voor rijstvelden" en met een zware last op de lader (300-400 kilo) en flink wat ballast weleens doormidden breken als je dan een hobbeltje neemt. Lijkt me vreemd voor een tractor, maar wellicht zijn ze daadwerkelijk niet voor dergelijk gebruik gemaakt. Enig idee? Dat zou jammer zijn om achteraf achter te komen. Ik hoor graag alle advies en verhalen. Vriendelijke groet, Aldo

waaraan herken je een goed stagebedrijf/werkgever?

Hallo ik ben 36 uit de nop en wil as nieuw schooljaar plant en teelt opleiding volgen. Dat is een bbl opleiding dat bestaat uit werken en leren. ik zoek dus momenteel een akkerbouw bedrijf waarop ik 3 dagen kan werken (betaald, eis van opleiding). Nou kan ik op stagemarkt.nl dichtstbijzijnde bedrijven zoeken en hun vragen of ze interesse hebben en dan zal er wel een moment komen dat ze me op de koffie uitnodigen voor een kennismaking. Allemaal geen probleem alleen vind ik het erg lastig om te peilen (helemaal als het onbekende mensen zijn) over hoe ze zijn op de werkvloer. Want ik heb paar keer meegemaakt dat werkgevers heel anders op de werkvloer kunnen zijn (negatief) dan tijdens de koffie, of in vrije tijd. Ik zou graag een werkgever willen die over mentor achtige eigenschappen beschikt, en dus ook echt zijn kennis wilt overgeven aan de studenten. Dat de werkgever een rustig persoon is en geen schreeuwlelijk die je bij elke fout de grond in boort. Dat de werkgever de student ook echt leert om bijv met machines te werken waardoor de student echt praktische ervaring op doet. Dat de werkgever ook bereid is om af en toe eens rond de tafel te gaat zitten met de student om de leerstof door te spitten. (mocht dat nodig zijn) Maar je kan niet na 1 koffie gesprek al deze kenmerken van iemands hoofd aflezen. wat jammer is want je zit er toch 3 jaar aan vast en hij is toch ook beetje verantwoordelijk of jij als student wel/niet slaagt. Beetje jammer dat er zoiets bestaat als een website waar stagelopers een recensie van hun werkplek kunnen achterlaten. Dus ik vraag mij af hoe andere dit doen. enige tips? ik zat overigens denken vooral niet te gaan solliciteren bij bedrijven die groter zijn dan 50 a 100ha. Die hebben veel werk, veel personeel en waarschijnlijk word het contact tussen de student en werkgever niet persoonlijk meer. Een persoonlijkere band krijg je denk ik bij een kleiner bedrijf wat meer voordelen bied om beter en meer dingen te leren. Is dit een realistische gedachte?

Gezocht: Ik ben opzoek naar een trekker

Hallo allemaal, Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben 16 jaar, en heb net mijn rijbewijs gehaald. Nu ben ik opzoek naar een trekker. Ik vind het moeilijk wat een goed model is. Ik wil de trekker gaan gebruiken om 2x per jaar de wei mee te maaien, schudden en harken. Er op rondrijden ga ik natuurlijk ook doen want het is een hobby😅. Wat raden jullie mij aan qua PK's enz. Ook lees ik dingen over een doordraaiende aftakas. Wat zijn hier de voor- en nadelen van? Ik heb zelf natuurlijk al een beetje rondgekeken, en dit zijn enkele modellen die ik mooi vind: - Deutz oldtimer modellen - Fendt farmer / favorit 2 of 3 - Ford 3000 tot 5000 - Guldners - Massey Ferguson 135 Mocht iemand tips hebben voor een aankoop hoor ik het graag. Heeft iemand toevallig een tractor te koop hoor ik het ook graag. Ik ben zelf wel technisch, dus het mag ook een opknapper zijn. Ik heb altijd gesleuteld aan brommers, quads en crossmotoren dus de algemene technische kennis heb ik wel.

Wat zou jij willen zien in TractorFan 3.0?

In 2016 lanceerde ik de huidige versie van TractorFan. In ICT jaren is dat alweer een heel leven geleden. Aangezien ik de enige ontwikkelaar achter de website ben en ik de website van de grond af gebouwd heb zonder “frameworks” of code van andere projecten te gebruiken, is de website geheel afhankelijk van mijn eigen kennisniveau. Daarnaast staat de techniek nooit stil. Er komen nieuwe mogelijkheden bij en verouderde functionaliteit verdwijnt. Technisch gezien loop ik nu gewoon vast in de basis die ik destijds heb gelegd. Om het simpel te zeggen: Wat ik eigenlijk wil is een flatgebouw bouwen, terwijl ik in 2016 een basis heb gelegd met mijn kennis van houtskelet bouw. De afgelopen jaren heb ik weer veel bijgeleerd vanuit persoonlijke interesse en vanuit de ervaring die opdeed bij mijn consultancy klussen. Mijn grootste project loopt in maart vanwege een overname van mijn applicatie af en dat geeft mij weer de tijd en ruimte om te werken aan een nieuwe basis. We noemen het maar gewoon TractorFan 3.0. Eind september ben ik begonnen met het leggen van de nieuwe basis en ik ben inmiddels bezig met het uitwerken van de eerste functies. Eerst moet natuurlijk alles werken wat nu ook al in de website werkt (maar dan beter). Dat is op zich al een hele klus. In grote lijnen zijn mijn doelstellingen: [list] [*]Ik wil de website bouwen waarvan ik wou dat hij bestond: o Een mooi uiterlijk o Zeer gebruiksvriendelijk o Veel informatie o Mooie discussies o Grote foto’s o Grote video’s o Geen Google advertenties o Geen cookie meldingen o Geen popups of verzoeken om toestemming o Geen spam o Een website om dagelijks te bezoeken o Echt iets om trots op te zijn o Ook beschikbaar in het Engels [*]Technisch gezien moet het solide zijn en voldoen aan industriestandaards [*]De website moet mij kunnen overleven. Stel dat er iets met mij gebeurt dan moet iemand anders de website voort kunnen zetten. [/list] Ik verwacht hier ook echt wel een jaar mee bezig te zijn. Mijn doelstelling is dan ook om in september van dit jaar de nieuwe website gereed te hebben. Vanaf deze vrijdag wil ik proberen elke vrijdag een topic te openen met een filmpje van nieuwe functionaliteit op de nieuwe website. Zo blijven jullie een beetje op de hoogte. Ik heb natuurlijk een hele lijst met wensen voor nieuwe functies op de website. Maar ik ben wel benieuwd wat jullie zouden willen zien in een vernieuwde website? Eén ding is wel zeker: een echte app komt er niet. Alleen de website herbouwen is eigenlijk al een manjaar werk. Een app bouwen kan ik zelf niet en het uitbesteden kan niet van het beetje geld dat de advertenties opleveren.

Gedoe op TractorFan (en Prikkebord)

Meestal is het heel gezellig op TractorFan en werkt de website geheel zoals ik voor ogen had. De gesprekken gaan over tractors, geschiedenis, werkzaamheden, technische problemen en meer. Heel veel mensen zijn dagelijkse bezoekers, waarvan een groot deel ook actief meedoet met het plaatsen van foto’s, video’s of reacties. Maar zoals op iedere plek waar veel mensen samenkomen, is er ook wel eens gedoe. Meestal is het dan eenvoudig om in te grijpen. Als iets in overtreding is met de regels, dan kunnen we zaken verwijderen. Of iemand blokkeren als het echt uit de hand loopt. Maar soms zit het gewoon in dingen die niet in regels te vatten zijn: - Iemand plaatst “te veel” foto’s - Iemand reageert nooit op iemand anders - Iemand reageert altijd op iemands anders - Iemand reageert “met de verkeerde toon” op iemand anders - Iemand heeft altijd vriendjes die hem bijvallen - Iemand heeft een verkeerde politieke mening Als we in zulke gevallen ingrijpen, dan levert ons dit bijna altijd gezeik op. Mensen zeggen terecht dat ze geen regels overtreden. Daarom vragen we meestal netjes of iemand een beetje in wil binden. We vragen ook vaak of mensen het niet beter onderling uit kunnen praten. Onlangs was er ook wat gedoe tussen enkele mensen die al jaren lid zijn van de website. Na enkele PB’s over en weer leek het weer goed te komen. Diezelfde dag ging ik vanwege corona op tijd plat, om pas een uur of 12 later weer uit bed te stommelen. Omdat Co en ik dagelijks contact hebben over het tiental websites die wij beheren heb ik heb gevraagd om de betreffende discussie nog een beetje op te schonen. Co deed dit iets te rigoureus, waardoor er opnieuw mensen boos werden. Dit leidde zelfs tot een hele discussie over de koers van de website, de relatie met Prikkebord, de zakelijke relatie tussen mij en Co. Ik denk dat het goed is om hier even los bij stil te staan. [b]De relatie tussen Prikkebord en TractorFan[/b] Het is veel mensen niet echt duidelijk wat de relatie is tussen Prikkebord en TractorFan. Prikkebord is in de begindagen van het internet gestart als forum op startpagina.nl. Een tiental jaren geleden heeft Co mij gevraagd of het systeem van TractorFan ook gebruikt kon worden voor Prikkebord. We hebben toen de leden en discussie overgezet naar dit systeem, met een gezamenlijke gebruikers “tabel” tussen beide websites. In 2016 zijn de websites helemaal samengevoegd, net als TruckFan. Het is dezelfde database, dezelfde server, dezelfde code en grotendeels dezelfde beheerders. Co beheert met name Prikkebord en levert regelmatig foto’s, video’s en reacties op TractorFan en ik hou dag in, dag uit via mijn Dashboard een oogje op alles wat er binnenkomt van alle gebruikers op alle websites (hoewel ik nog steeds genoeg mis). Daarnaast probeer ik er natuurlijk voor te zorgen dat alles technisch blijft werken. [img]https://i.imgur.com/w904ooY.jpg[/img] [i]Dashboardje[/i] Het “uit elkaar trekken” van beide websites is technisch gezien eigenlijk geen doen. En ik ben er ook niet van overtuigd is dat dit een must is. Hoewel er een aantal gebruikers is met irritaties, zien we ook dat er dagelijks door duizenden mensen heen en weer geklikt wordt tussen de websites. Er is gewoon een grote overlap tussen boeren en tractorliefhebbers. En dat is natuurlijk logisch. Daarnaast komen er al jaren heel veel reacties op de foto’s op TractorFan eigenlijk gewoon binnen via de foto’s op Prikkebord omdat ze daar ook gewoon zichtbaar zijn via de Media menu optie. Daar is nooit gedoe over geweest. Als er irritaties of andere problemen zijn over en weer dan kunnen we beter proberen dit op een andere manier weg te nemen. Er is meer irritatie ontstaan sinds we actieve discussies onder foto’s zijn gaan promoten op de homepagina’s. Co en ik zullen deze discussies beter in de gaten houden. Als we inzien dat het geen toegevoegd nut meer heeft, dan zullen we deze functie niet langer gebruiken. [b]Cultuurverschil tussen Prikkebord en TractorFan[/b] Op TractorFan gaan de discussies natuurlijk vooral over alles wat te maken heeft met mechanisatie. Dat gaat over het algemeen vrij beschaafd. Op Prikkebord heeft men het vooral over melkveehouderij. Maar met dat laatste komt ook een hoop politiek kijken. Helaas is daardoor de sfeer onder melkveehouders bijzonder giftig. Er is wantrouwen naar iedereen, inclusief elkaar en de discussies daar zijn ook niet altijd gezellig te noemen. En daardoor lopen de gemoederen ook veel sneller op. Ik zal eerlijk toegeven dat dat ook echt niet leuk is. Maar je kunt op een discussieplatform niet ontkomen aan onrust die leeft in de maatschappij. Co en ik zullen per topic goed kijken of het überhaupt zin heeft om dit op beide websites te laten zien. [b]Iets strenger[/b] Om de goede sfeer te bewaken zullen Co en ik de komende weken iets strenger zijn met modereren. Dat betekend dat we sneller mensen zullen blokkeren omdat ze gewoon niet gezellig zijn (en niet alleen omdat men regels overtreed).

roscho


Foto’s
88
Video’s
10
Topics
0
Reacties
5.413
Stemmen
1.369
Volgers
19

Over mij

Woonplaats: Achterhoek
Leeftijd: 68jr
Laatst online: 3min geleden

Ik ben woonachtig in de Achterhoek. Jarenlang in het onderwijs gewerkt.
Als kind hielp ik al regelmatig op de boerderij en die hobby is eigenlijk nooit meer weg gegaan.
Sleutelen vond (en vind) ik leuk, vooral als je na je acties ziet dat het materiaal weer functioneert. Om deze reden kocht ik zelf een Schlüter 850 van 1975, die qua kleuren nogal wat "verrabbezakt" was. Intussen heeft het ding weer praktisch helemaal de originele kleuren en is hij weer bruikbaar als trekker.
Ik vind het leuk om te lezen op het forum en af en toe doe ik zelf ook een poging om wat zinnigs te zeggen.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering