Praktijkdag precisielandbouw te Dronten

Bekijk de website

Dronten

2 juli 2014

Toegevoegd door

Beschrijving Praktijkdag precisielandbouw te Dronten Dronten

Op woensdag 2 juli 2014 wordt bij het Aeres Praktijkcentrum Dronten een Praktijkdag precisielandbouw georganiseerd. Op deze dag laten het bedrijfsleven en diverse kennisinstellingen zien wat de laatste stand van zaken is op het gebied van precisielandbouw in de praktijk.

De dag is bestemd voor iedereen die zich bezig houdt met precisielandbouw in de open teelten. Dit zijn onder meer agrarische ondernemers, studenten, docenten, maar ook techneuten en adviseurs. Kortom een dag die breed is opgezet en voor elk wat te bieden heeft. Het programma van deze praktijkdag bestaat uit demonstraties, rondleidingen, workshops en een informatiebeurs.

De ontwikkelingen in de precisielandbouw staan niet stil. Technieken die op de praktijkdag zeker aan bod zullen komen zijn: automatische werktuigbesturing zoals ploegbesturing, variabel poten en variabele precisiebemesting. Maar ook technieken voor gewasmeting met behulp van sensoren. Ook dataverwerking wordt op de praktijkdag gedemonstreerd en toegelicht.

De praktijkdag duurt van circa 13.00 – 20.00 uur. Toegang en parkeren is gratis, ook is er catering aanwezig op het terrein.

Nadere informatie over deze praktijkdag: de heer Herman Krebbers van DLV Plant in Dronten (tel. 06-53400066 of h.krebbers@dlvplant.nl)

« Terug naar de agenda