Carrier overzij. Foto is geplaatst door H R van Regteren op 20-04-2008 om 21:58:43, met 30 reacties.

BLOOPERS Wiel eraf

H R van Regteren
Carrier overzij

Reacties

Herwin46
Ja das nie soo best herbert.
wanneer is dat gebeurt??
valtradriver
Wat voor merk carrier is dit? kabel?
H R van Regteren
Jah kabel
Favorit614
Is dat het ouwe ding van kooijker/
Stond van wel bij andere foto 😉
Favorit614
Kijk das dan de veenhuis hydeltrac met aangedreven as. bent er maar een paar van gebouwd
valtradriver
Aha 614 weet jij meer over die Veenhuis hydeltrac te vertellen?
Mijn buurman heeft er een helemaal opgeknapt,ziet er best goed uit allemaal,zijn ze van begin jaren '90 schat ik? maar heeft volgens mij een degelijker onderbouw dan deze!
Heeft idd een aangedreven as en gestuurde as en een eigen hydrosysteen met twee oliepompen en alles geheel electro/hyro bediend,best lux voor zun tijd,echt Veenhuisbouw !!
Favorit614
Zeker waren ze hun tijd voor uit.
Maar Mengeledriver(Paul ) weet hier meer van hij is (mede)eigenaar en kan je alles over dit ding zeggen.zie ook tractorfan.nl/picture/94635/
Mengeledriver
Jep, hij heeft een laadvermogen van 16 ton incl. de container. Daar zit je in de praktijk erg snel aan, zeker met de grondbak erop, die is dik 7 meter lang. De 2e pomp incl. hydrauliek en rijmotor van de rijaandrijving hebben we eraf gehaald. En het circuit van de 1e pomp voor de werkhydrauliek hebben we wat aangepast, het voorstuurgedeelte en de relais hebben we eraf gehaald. Ook de bedieningskast wat simpeler, een joystick voor heffen en optrekken en een schakelaar voor de achterklep. De achteras is vervangen omdat ie 1x middenin en op bovenstaande foto 1x buitenaan doormidden geknakt is. Nu zit er een Faun as onder van een telekraan uit het leger. Origineel was de Veenhuis meelopend gestuurd, deze hebben we gedwongen gestuurd gemaakt.
valtradriver
Okee Mengeledriver je had m'n vragen al gezien! zeg hoeveel zijn er denk je van gemaakt?
Wat was toen het bijzondere van deze hydeltrac,de aandrijving of het containersysteem?
Heeft tie van jullie ook zo'n dikke cylinder die de kabels d.m.v katrollen op/afrold?
Dit systeem zie je toch ook nooit meer maar werkt wel!
16 ton? vorige eigenaar zei dat het een 20 tonner was!
Waarom zijn er denk je weinig van gemaakt?
Zal nog ff wat foto's zoeken/plaatsen van buurmans hydeltrac!
Mengeledriver
Dit was de voorganger van de 3 wielers van Veenhuis, met deze machine kon men door de aangedreven as bouwland bemesten en hij was multifunctioneel door z'n container systeem. Ik denk dat het max laadvermogen niet zo hoog is ivm het maximum toelaatbaar gewicht en de aslasten. Hij is gemaak in samenwerking met Hydeltrac, staat er ook op. De markt was toen nog te klein voor deze machine denk ik, de 3 wieler sprak meer mensen aan denk ik. We hadden er ook een tank met vacuüm pomp bij, maar omdat we die niet gebruiken hebben we hem verkocht. Nu hebben we een grondbak, aardappel/tarwe bak en een 35m3 container bak erbij. Hij trekt idd door een hele dikke lange cilinder met een aantal katrollen de kabel op.
Toen deze gemaakt werden waren er weinig carriërs te koop denk ik, zeker niet met een aangedreven as. En deze oogt ook veel beter (mits gespoten) dan een Joskin, die heeft zo'n raar tussenstuk vooraan tussen eind containerbak en de dissel in.
valtradriver
Wat was Hydeltrac dan voor bedrijf?
Idd op de bedieningskast zitten tig knoppen voor een (vacuum) mesttank opbouw tot aan zuigarm toe!
Welk bouwjaar schat je voor die ik bij m'n foto's heb staan?
Heb jij nog meer foto's liefs met die mesttank er op?
Ken jij nog meer (ex) gebruikers?
Mengeledriver
Wij hebben er een mesttank bijgehad, heb ik helaas geen foto's meer van. Hydeltrac was een soort van machinefabriek/constructeur met als specialiteit (hydraulische) aandrijvingen denk ik. Een Belgisch bedrijf heb ik ooit gehoord. Zal zo eff een filmpje plaatsen, vanmiddag heb ik de zandcontainer d'r afgehaald. Ken zo helaas niet meer gebruikers en zal morgen op het typeplaatje kijken, was uit '89 dacht ik.
RIK89
Ja komt volgens mij uit het prachtige 1989 het pech jaar (paul zal je voor zijn)
Mengeledriver
Machtig mooi jaar behalve het eindproduct van de uit Tjernobyl afkomstige postbode van 9 maand eerder, ofnie Rik?

Heb hier het filmpje:
RIK89
Paul je pa zegt nog zo naar achter en niet doen hé en een mooie keeet hé vooral die deur zat wordt dus de zwarte cross KEEET
Mengeledriver
Morgen ochtend moet de container er toch weer op, dus op de cm inparkeren is niet nodig. Ja, machtig mooie keeet, staat te wachten op de ZWARTE CROSS 2008!
valtradriver
Ha mooi filmje,ja dat is tie,zeg een orginele veenhuis container?
Verder lijkt tie van jullie veel sneller met de hydrauliek!
Volgens buurman zou De Gier uit Benschop er ook 1 hebben gehad (volgens Veenhuis)
De stuuras is 13 bij 13cm. weet jij wat dat dan mag hebben aan tonnage? en die aangedreven as kan zat hebben denk ik
Zat er zo'n mestank op? : dealer.agritrader.nl/xl.php/…
Mengeledriver
Originele ja. De hydrauliek heb ik wat sneller gemaakt door wat aanpassingen en simpeler maken van de complexe bediening. Hij heeft met een drukbegrenzingsventiel druk voor een soort van servo besturing die weer de hoofschuiven bedient. Dit ventiel brengt veel verliezen met zich mee. Wat ik precies gedaan heb weet ik zo niet meer, maar kan de schema's er wel es bij pakken. Alles wat je bedient geeft ook een signaaltje op de LS pomp door een eenrichtingsklep. Die zijn herkenbaar aan een hele serie die parrallel staan onder de relaiskast. 6 kant zijn ze allemaal. Onze as was ook zo iets, is met oud ijzer meegegaan. WIj hadden dus een originele gele, die was meelopend gestuurd. Ik denk max 20 ton bij het afstempelen en optrekken van een volle container. Wel stilstaand natuurlijk.
valtradriver
Dat vermoeden hadden we al dat er veel gesmoord werd,wat is denk je reden dat ze voor deze regeling gekozen hebben ondanks dat het veel liter opbrengst kost?
Stempeld tie bij jullie ook met van die grote rollen af?
Die aandrijving,wat kun je daar van verwachten wat snelheid en trekkracht betreft?
Ik had bij mijn foto een verplaatsing aangevraagd voor een nieuw type (hydeltrac) bij de Veenhuis foto's,maar dan moeten er 3 aanvragers zijn,willen julie dat soms ook even doen b.v.d.?
TurnMeLoose
Ik, TurnMeLoose en international533 hebben dit object verplaatst van Tractors Fendt 714 naar Tractors BLOOPERS Wiel eraf (Poseren)
Mengeledriver
Ik snap ook niet waarom de hydrauliek zo gecompliceerd was, maar met een schema erbij kun je zo een en ander schrappen. Die van ons heeft niet zo'n rol achterop zitten, wij hebben 2 enkelwerkende stempel cilinders op de achteras net zoals bij de vooras van een mobiele kraan. De trekkracht van 1 aangedreven as is genoeg om de wagen rijdend te houden. Bij een niet-aangedreven as duikt het voorste wiel naar beneden en met aangedreven as blijft ie langer bovenop lopen.
valtradriver
Maar als je alle functies wild behouden is hij dan evenwel sneller te krijgen denk je ?
Die vacuumtanks die daar bij hoorde waren dat 12.5 cupers zoals deze : dealer.agritrader.nl/xl.php/…
Is dit er 1 ? lijkt denk meer op een gewone!
Aan de slede van zo'n orginele tank zou je een hefinrichting voor bouwlandbemester kunnen maken doen ze bij die haakarms ook of zou er teveel kracht op de staalkabels komen?
Dat kabelsysteem is dat wel van NCH ?
Hoe ervaar je de bladvering bij zwaardere vrachten?
Mengeledriver
Die van ons is wel aardig sneller geworden, en hij trekt nu lichter, de pomp neemt minder vermogen af. Eerst kon een trekker van 80 pk de aftakas niet rond krijgen en bij een trekker van 140 of 160 pk kon je goed merken dat het op gang brengen van de pomp veel vermogen kost. Nu gaat dat veel beter. Die tank zou best kunnen passen, moet je eff de verkoper vragen of het een kabelsysteem slede is. Een hef kan wel ja, doen ze ook bij haakarm wel eens. Ik denk dat die kabels met gemak 30 ton kunnen trekken, dan moet je er toch al een aardig grote rupstrekker voor hebben wil je daar in de buurt komen. Het kabelsysteem is ook van Veenhuis/Hydeltrac. Eigenbouw denk ik. De onderste rollen zijn vrij smal, bij een NCH systeem zijn ze breder. De vering werkt goed, hij heeft ook een geveerde dissel. Als ie zonder containerbak begint te springen als je 50 rijdt, dan stempel ik de achterste as heel iets af, dan ligt ie weer als een blok op de weg.
valtradriver
Deze pomp vraagt zo ver ik het zie bijna geen vermogen,maar er zitten ook twee overbrengingen op de eerste waar de aftakas op zit (op kopplaat chassis) die vertraagt,deze gaat naar een overbrengingskast waar de twee oliepompen weer op zitten en hier zal binnenin wel weer versneld worden.
Die foto van die tank die ik liet zien is denk van een veenhuis combitrack tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
Ja die rollen achter zijn smal wij wilde er eenzelfde er tegenaan lassen dus er een dubbele van maken!
Renaultman
Ik ken een boer die juist op het punt stond om zijn mais weg te voeren en net iets te snel heeft gedraaid, gevolg: trekhaak afgebroken en al de mais in de gracht.
Renaultman
Allé, nadat zijn wiel in de gracht geslipt is.
AJansen
Goed bezig meneer van Regteren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Wiel eraf ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!