Foto van een Ahlmann AZ 14, bezig met gras inkuilen. gisteren nog even met de ahlmann de kuil aangereden, mooi werk

Ahlmann AZ 14

ford8630power
Foto van een Ahlmann AZ 14, bezig met gras inkuilen. gisteren nog even met de ahlmann de kuil aangereden, mooi werk

Reacties

MFdriver
Heeft deze ahlmann ook 2 joysticks ? rijd welmooi denk zon ahlmann
remcod
Ja twee joysicks met en pedaal voor de zwenk
ljdekker
Waar gebruik je die 2e joystick voor?
Siebenga
1ne is voor de bak en de andere om te sturen.. Hoef je dus niet steeds aan het stuur te jengelen 😛
ford8630power
Voor de hydraulische snelwissel en voor het 3e en 4e ventiel voor de voerklem enz.
ford8630power
Je moet hier wel steeds aan het stuur ''jengelen'' hoor 😉
MFdriver
Jaa idd bij volvo heb je wel zon stuur arm..

mare deze is dus voor 3de en 4de functie en snelwissel?
Siebenga
Ow dacht iets te ver naar voren 😛
me
Linker joystick is voor de 3e en 4e . .en een van de 2 zit geloof ik met een kraantje om voor de snelwissel.
MFdriver
Oh op die fiets en vooruit achteruit op de andere hendel toch?
me
Jup .. en versnellingen ook op de andere ( die net zoals een frontlader minishovel etc. werkt ) en de versnellingen zitten dan voorop de pook dus net wat minder in handbereik als de omkeer( ook nagenoeg niet vaak nodig )
ford8630power
De omkeer en groepen zitten op de rechter pook ja, werkt ideaal
me
Zeker .. vindt ze alleen opt land wat zwaar kwa gewicht om balen te rijdne .. az14 is ook ingeruild bij hun.
me
(waarmee ik wels keer stukkie heb gereden .. meer op de 150 gezeten )
ford8630power
Dat is zeker zo, we zijn nu ook aan het sluifsilo's aan het straten maar dan moet je rekening houden met het gewicht, anders verzakt de boel zo als je er later overheen rijdt
me
Ja klopt .. dingen zijn loeizwar .. super makkelijk met zwenkarm enzv .. maar in verhouding gewicht/hefvermogen is een groot gat 😄 .. Daarom hebben ze een nieuwe manitou .. is kijken hoe het balenrijden daarmee gaat.
Siebenga
Manitou kniklader?
me
Verreiker .. vrij luxe .. Had een andere schudder gekoch (zelf voor de handel ) maar kon hem niet van de autoaanhanger afkrijgen .. toen ik hun bellen ja de shovel was weg .. 2e shovel werdt net weggereden toen ik aankwam en de manitou had nog geen 10 uur 😄 !
Siebenga
Mm wou ook een manitou kniklader. Hebben we niet gedaan omdat de baas al in zijn hoofd had dat een knik in het midden een hele instabiele verreiker maakt. Mijn neef heeft er ook 1 met mooi brede banden en zegt dat hij er totaal geen last van heeft
me
tractorfan.nl/picture/137266/ zo een was het kwa interier. normale verreiker .. ook op een minder luxe jcb gewerkt vrij nieuw ( jaar oud ) maar dit is mooier .. luxere jcb schijnen de manitou's volgens de boerderij niet tegenop te kunnen .. ben benieuwt hoe dat balenrijden zal gaan .. zwenkarm is dan ideaal !
ford8630power
Deze hebben ze nu een jaar, maar die gaat nog lang niet weg. ook een nadeel van deze is dat je geen vrachtwagens oid kunt laden want je kunt zo hoog niet komen
me
Kan net boven een silagewagen ofzo komen .. Klopt ! Maar voor het echte grondwerk moet je een volvo hebben .. voor boerderijwerk vindt ik dit mooie machines alleen het gewicht 😄 ! (ding bij hun had 15000 uur en slingerde 2 wiel gestuurd nog van de weg 😛 !
ford8630power
Op de kuil kan hij niet zwaar genoeg zijn, het is wel een alleskunnertje, ze hoeven ook geen zware grondwerkmachine.
me
Klopt .. en hun hadden hem wel eens op de kuil maar zo min mogelijk. Had wels problemen gehad dat de aandrijving zo warm werdt dat de leiding sprong en de kuil kon worden weggegooit. Zelf ook keer gehad toen we op transport reden ( ding gaat allerbarstes traag dus ik kwartier later met het hertje en 2 wagens weggereden ) . .spoor van 3 km aan olie .. En shovel stond aant einde stil .. olie op ..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AZ 14 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!