Soms neem je een project aan waar je meent leuk aan te kunnen verdienen maar waarvan het uiteindelijk de vraag is of je er iets mee bent opgeschoten. Zoals deze lading populieren. Er stond een hele pa

John Deere 6420

+9
GerbertXL
Soms neem je een project aan waar je meent leuk aan te kunnen verdienen maar waarvan het uiteindelijk de vraag is of je er iets mee bent opgeschoten. Zoals deze lading populieren.
Er stond een hele partij populieren naast een stuk land dat wij bewerken, naast een flink huis. We kwamen met de bewoner aan de praat, een oude boswachter, en hoorde dat die bomen wel weg mochten. Het land, huis en bos is allemaal van natuurmonumenten dus daar maar eens mee overlegd: als we alle werk deden mochten we de bomen hebben. De bomen stonden niet allemaal even recht dus de kraan moest erbij om ze de goede kant op te krijgen. Uiteindelijk richting de 35 kuub hout eruit gehaald en net zoveel snippers, en alles gelijk doorverkocht.
Ik denk niet dat het een verlies was maar winst? Ik betwijfel het.
Aan de andere kant zijn we nu een heleboel schaduw kwijt en een paar meter land erbij. En het is ook wel leuk om eens zelf hout te hakken, we verkopen alle hakhout al jaren op stam dis het was verrassend lang geleden dat ik veel bomen had omgezaagd.
Bezigheidstherapie dus!
+1
JD3010
@GerbertXL Breng maar hoor, je mag het zo storten hier.👏
jd3140jb
@GerbertXL Staat de bak van deze wagen op een draaikrans? Het lijkt alsof hij zo hoog boven het chassis staat, vandaar mijn idee. Hier reed een aannemer met een vergelijkbare wagen met bak op draaikrans mee achter een trekker of kraan met maaikorf. Was gemakkelijk om de korf (4m) leeg te schudden, je kon de bak dwars zetten op een smal rijpad.
GerbertXL
@jd3140jb nee, geen draaikrans. Het lijkt uit het leger te zijn gekomen, de assen zijn orgineel aangedreven, verder weet ik er niks vanaf. Het ziet er niet uit maar hij was heel goedkoop en doet wat ie moet doen.
jd3140jb
@GerbertXL Hoezo het ziet er niet uit? Ik vind het wel een indrukwekkende wagen. Wel hoog zwaartepunt vermoed ik. Maar met aangedreven assen zal die je niet gauw in de steek laten. En mooie bandjes eronder.
+2
GerbertXL
@jd3140jb Ha de assen zijn niet meer aangedreven hoor. De banden heb ik er later bijgekocht, was net zo duur als de kipper zelf.
Het is gewoon een wat vreemde verschijning, maar daar hou ik wel van.

Reacties

RVM
Wagentje goud 🙃
GerbertXL
@RVM populier is moeilijke handel, ik heb allerlei ander dun gemengd hout op stam voor meer geld verkocht dan wat ik hiervoor thuis geleverd heb gekregen.
RVM
@GerbertXL weer wat geleerd
lucas712
@GerbertXL populier is geen moeilijke handel je moet het juiste sortiment er uit weten te halen dan is het wel goed werk hoor
+5
Krispax
En wij hebben er een foto voor van de mad max kar 😀. En geen halve vrachten zo te zien.
+1
MF 2725
Mooi klusje!
+1
Herbert
Als dat nu al niet uit kan. Wanneer dan wel? Ik zie prijzen voorbij komen van vrachten brandhout..
case 745 xl
De 6420 zal mooi grommen aan dit vrachtje
a3vandiejen
Prachtige foto, maar het is net wat je zegt, sommige dingen kun je beter aan andere overlaten.
Tenzij je er wat voordeel uithaalt.
Is die 6420 ok van jullie? hoeveel herten hebben jullie nu?
mooi vrachtje👌
+1
GerbertXL
@johndeere6910forever jawel, drie stuks.
@GerbertXL oke mooi man👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!