Ondanks gekochte 926 had een tms storing, na uitlezen bleek dit in de armleuning te zitten. Heb er een andere armleuning bij gepakt om 1 voor 1 de printplaten en schakelaars te wisselen. Dealer gaf aa

Weerstand vervangen tms

+11
emiel-robbertsen
Ondanks gekochte 926 had een tms storing, na uitlezen bleek dit in de armleuning te zitten. Heb er een andere armleuning bij gepakt om 1 voor 1 de printplaten en schakelaars te wisselen. Dealer gaf aan een nieuwe armleuning te kopen maar ben verder gaan zoeken en kwam uit op dat er een weerstand van het voetpedaal schakelaartje kapot was. Hier een nieuwe op gesoldeerd en storing is weer verholpen.

Reacties

+11
Hurli356
Kijk, dit vind ik nu mooi oplossingsgericht werken. En ook een duurzame oplossing zo.
+7
Fendt926Driver
Dat is eer van je werk hebben..
Mooi dat jij nog echt repareert.
Heel veel monteurs wisselen alleen kapote onderdelen voor nieuwe.
Schudder bandjes plakken kan al niet meer uit.
Krijg je direct een nieuwe binnenband.
+3
THOMMY-TURBO
@Fendt926Driver hier doen ze dat niet eens meer. Krijgt meteen een heel nieuw schudder wiel. Reden volgens abemec is dat het goedkoper is om een heel nieuw wiel te kopen dacht dat het iets van 70 a 80 euro was. Als het te repareren. Uurloon tikt dan natuurlijk al hard aan.
T60401
Quote Reactie van @THOMMY-TURBO:
ieuw wiel te kopen dacht dat het iets van 70 a 80 euro was.

maak er maar op zijn minst het dubbelen van. en dan met in het vet met die moer gaan lopen klooien. je hebt veel sneller een nieuw binnenband en buitenband op liggen. Plakken is hier de eerste optie. maar voor 7 euro een nieuwe binnenband kun eigenlijk niet lopen klooien.
Ruben-Wind
@T60401 95 euro bij onze claas dealer. Helemaal compleet en orgineel. Heb er zelf 2 liggen, wil daar niet te lang om stil staan.
THOMMY-TURBO
@T60401 als je hem wil plakken moet je het wiel er toch ook afhalen? Hier was het gewoon een kwestie van naaf kapje er af moer er af ander wiel er op en weer vast zetten. Heb daarna zelf de oude bandjes wel gemaakt als reserve valt niks tegen om ze van de velg af te krijgen.
+2
GerbertXL
@THOMMY-TURBO en ik wil wedden dat ze nog liever een nieuwe schudder verkopen als je een lekke band hebt, wil niet zeggen dat je dat hoeft te accepteren.
emiel-robbertsen
@Fendt926Driver ja klopt zeker, dit was net duur zat om zomaar ene nieuwe in te zetten en niet verder te zoeken. Dus vandaar deze oplossing👍🏼
john deere 7810
@Fendt926Driver

Weet je wat bijkomend euvel is. Dat als die schuddeband geplakt wordt en binnen aanziendelijke tijd weer lek gaat. De meeste boeren direct zeuren om garantie en die nog maar net gemaakt is.
Dat is een kwaaltje van een boer.

In dit geval is het zeker mooi als je er tijd en de ruimte voor krijgt om het zo uit toe zoeken en op te lossen. Maar ook hier moet bijv een klant niet verwachten dat die direct met garantie moet gaan gooien mocht er weer storing mee zijn.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @john deere 7810:
De meeste boeren direct zeuren om garantie en die nog maar net gemaakt is.Dat is een kwaaltje van een boer.

Wat zou jij doen als klant?

In zo'n geval zal die boer weer terugkomen voor opnieuw reparatie, en in overleg met het LMB tot een schappelijke overeenstemming komen wat betreft de prijs, zo zie ik dat voor me.
+3
Fendttrisixfan
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
In zo'n geval zal die boer weer terugkomen voor opnieuw reparatie, en in overleg met het LMB tot een schappelijke overeenstemming komen wat betreft de prijs, zo zie ik dat voor me.

Als je hele dagen zo moet werken kan je beter de boeken toe doen, want op den duur word alles garantie
+1
jammermaarhelaas
@Fendttrisixfan

Dan ook aan jou dezelfde vraag: wat als jij zelf na een korte tijd weer terug moet omdat iets weer kapot is?

Vind het best bijzonder wanneer een klant alleen betalen mag, en nergens op hoeft te rekenen, om het even zwart wit te stellen.
Heb ook niet voor niets gezegd, samen in overleg ergens uit komen. Niet eisen dat het vergoed wordt.
+4
Fendttrisixfan
@jammermaarhelaas als ik een herstelling doe zoals hierboven geef ik de keuze aan de klant, onderdeel kan goedkoop hersteld worden zonder garantie of duur vervangen met garantie. Zelfde met imitatie onderdelen, geef altijd de keuze maar sta niet in voor garantie bij imitatie
jammermaarhelaas
@Fendttrisixfan

Dat is zoals ik het bedoel te zeggen, er is overleg vooraf, de klant weet waar die aan toe is. Sommigen moeten er misschien nog weer aan herinnerd worden, of er is vooraf niet over gesproken en het komt nadien aan de orde. Wie onrechtvaardig behandeld word zal het elders allicht beter kunnen vinden, en wie zelf onrechtvaardig is zal het elders allicht niet beter treffen.
+3
john deere 7810
@jammermaarhelaas
Zo bedoel ik het ook hoor.

Hier overleggen we ook wel. maar in veel gevallen kiezen ze dan voor een nieuwe binnenband... en helemaal als we vertellen dat ze geen garantie krijgen op een plakker.. want veel zijn er door gereden met een lekke band. waardoor de binnenband meer schade heeft dan dat je kunt zien.

Wat ik probeer te zeggen met dit verhaal dat beide kanten zich gaat indekken. een tms storing zoals hierboven is heel breed begrip... er kan dus heel veel kapot zijn voor de monteur.
Voor de boer is er maar 1 ding kapot. Dat is de trekker. en hij heeft weer PRECIES het zelfde als de vorige keer. KLOPT, weer die trekker en weer een tms storing.

Maar het is hoogst waarschijnlijk wel wat anders dan laatst. alleen het maakt geen zak uit voor de klant. want hij staat WEER stil.... dus de zelfde begrijpelijke ergenis.
Soms is beter 1x een beste klap, beter dan 10x een kleine klap. daarom wordt er tegenwoordig vaak ook gekozen om het in 1x goed te doen, dus meer te vervangen ipv uitzoeken en uitmelken.

We hebben het altijd beste voor met de klant, en hopen dat we over 20 jaar nog steeds elkaar in de ogen kijken als er een probleem is.
+2
arnoud
Printplaten gaan nog wel eens stuk, hier laten we ze ook wel repareren
jonathan12
@arnoud gekloot is dat ze snel onder water staan
arnoud
@jonathan12 idd vaak vocht probleem
+2
wilbertkw
Het is een heel gepruts maar als je de storting gevonden hebt en het werkt weet geeft dat een goed gevoel. En waarschijnlijk ook een goed uurloon😉👌💪
+3
jonathan12
@wilbertkw vrijdag een pilsje extra
+1
emiel-robbertsen
@jonathan12 dat horen we graag!
jonathan12
Handige rommelaar
+3
caseboy
Kijk das weer mooi gemaakt zo. In plaats van klakkeloos onderdelen vervangen echt iets repareren vindt ik altijd veel mooier en geeft mij als monteur ook veel meer voldoening. Helaas hebben wij in de garage maar zat van die onderdelen vervangers rondlopen.
+1
J asper
Die hele printplaat kun je toch los vervangen, is ja geen nieuwe hendel voor nodig? Hier stond die namenlijk vol water dus heb ervaring🙈
+1
emiel-robbertsen
@J asper ja dat zou kunnen ja, nieuwe complete armleuning kost rond de 2500 euro... deze weerstand koste 15 cent. Heb er ook wel meteen nieuw frontje op gemaakt, deze werd slechter en er was een knopje afgebroken.
J asper
@emiel-robbertsen Idd geef je gelijk hoor dit veel beter werk zo, ze hebben hier ook eerst geprobeerd solderen maar wou niet ofzo toen hebben ze ergens gereviseerde printplaat weg gehaald dat viel ook nog beetje mee wat dat koste.
+2
toonvanbergen361
Knap gedaan, storing gevonden en verholpen!
fendtthebeste
Wat was de precieze storing in de tms? Mooi opgelost!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 926 en hebben de trefwoorden tms , Weerstand en Fendt 926 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!