Het kunstmatig weiden is weer begonnen. Normaal zouden de dames er al uitzijn maar door teveel gras en nogal nat land eerst maar een ronde maaien.

Valtra N113

+5
dirkie ten hove
Het kunstmatig weiden is weer begonnen. Normaal zouden de dames er al uitzijn maar door teveel gras en nogal nat land eerst maar een ronde maaien.

Reacties

+1
newholland6640
Prachtige foto
+4
newholland6640
Hier zijn ze vandaag eruit. Maar de grond is nog zacht genoeg

(klik om te vergroten)

+1
casejxu
Quote Reactie van @newholland6640:
Maar de grond is nog zacht genoeg

Waarom dan niet nog even wachten?
+2
newholland6640
@casejxu

Ik moet 180 dagen weiden.
En de percelen achter de stal zijn het meest nat. Maar ik durf niet de 1e keer heel eind kavelpad over.
Dus als t te doen is achter de stal eerst en dan naar drogere percelen.
en tot maandag blijft t droog. Kan ik zaterdag of zondag naar een droog perceel.
+1
Baltus_steyr
Hier nu al een week of 3 aan het weiden. Gaat redelijk goed. Net de ingang vd wei wil nog wel iets zwart worden naar een paar buitjes regen
+2
2850Johndeere6R
@Baltus_steyr hier staat nu teveel gras om te gaan weiden en de draagkracht is er nog niet zag ik gister bij de achterbuurman. De achterbuurman deed de koeien naar buiten maar die had gaten van ruim 30 cm diep en gisteren avond allemaal zwarte stamp plekken in het land.
casejxu
@2850Johndeere6R hier ook al.... pa kon zich dat niet heugen gehad te hebben en nu wordt het t 2e jaar op rij🤔
Baltus_steyr
@2850Johndeere6R ah ja das ook zonde. Hier begonnen met de rasterwielen en weiden, dat ging best mooi maar koeien moesten te ver weg lopen door de modder . Toen naast het kavelpad begonnen met nieuw nederlands weiden. Gras was nu net mooi om te weiden, dat stuk heeft heel het winter het paard op gelopen dus die heeft hem behoorlijk kort gehouden. Zodra ik bij het langere gras kom kan ik de rasterwielen wel weer gebruiken zo vreten ze de wei toch nog aardig kort!!
+2
2850Johndeere6R
@Baltus_steyr net even gemeten maar het langste is 28cm en het kortste is 23cm even 5 dagen mooie weer, maaien en dan kunnen ze naar buiten

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N113 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!