Vandaag waren we op bezoek bij Christian Denis. Sinds lang een verzamelaar van MAN tractoren. Dit weekend hield hij een uitverkoop van zijn onderdelenmagazijn. Deze AS250 is de oudste MAN uit zijn col

MAN AS430

+5
MANAckerdiesel
Vandaag waren we op bezoek bij Christian Denis. Sinds lang een verzamelaar van MAN tractoren. Dit weekend hield hij een uitverkoop van zijn onderdelenmagazijn. Deze AS250 is de oudste MAN uit zijn collectie en werd door MAN ontwikkeld om de concurrentie aan te gaan met de bekende Lanz Bulldog gloeikop tractoren. Deze tractoren werden na de oorlog eerst in Frankrijk en later in Duitsland gemaakt. Hier gaat het om een Duitse MAN.
+2
Tom VB
@MANAckerdiesel
"MAN AS250 (German MAN agricultural tractor assembled by Latil from 1943 onwards, as MAN focused exclusively on military vehicles. After the war, it was briefly marketed as Latil AS250)"
Van : en.wikipedia.org/wiki/Latil/

MAN moest van de nazi's stoppen met de productie van tractoren voor of tijdens de oorlog ten faveure van oorlogsmaterieel, die productierechten gingen vanuit de overheid naar oa. Lanz. Dus na de bezetting liet MAN de AS250's bouwen bij Latil in Frankrijk om zo de opgelegde productiebeperkingen vanuit de overheid te omzeilen.
Latil heeft na de oorlog de tekeningen van MAN gehouden en nog een aantal AS250's gemaakt, deze zijn er meer als originele Duitse AS250's zover ik weet.
+2
MANAckerdiesel
@Tom VB ah, dan heb ik de uitleg fout begrepen. Op deze MAN is hij alleszins heel trots.
+2
Tom VB
@MANAckerdiesel En terecht, het is een schitterende trekker, een mooie tegenhanger van de Hanomag R40.

Reacties

+1
R Bouwmeesters
Trekker is mooi bewaard gebleven zo te zien. Er zal vast en zeker meer moois te zien zijn geweest?
+1
Kramer U800
Bijzondere spullen zie ik al wel, wat is dat rechts voor één? Met dubbellucht voorop? Dan mag je wel stuurbekrachtiging hebben.
+1
MANAckerdiesel
@Kramer U800 Betreffende MAN is een halftrack (banden achteraan vervangen door stalen rupsen). Voorwielaandrijving werkt in principe wel, maar de voorloop is niet aangepast aan de rupsen. Ik ben vergeten er een foto van te maken. Stuurbekrachtiging lijkt me zeker handig, maar ik heb niet gekeken of het er op zit. (foto van facebook geplukt).

(klik om te vergroten)

Kramer U800
@MANAckerdiesel Ok, is dit een eigenbouw constructie of hebben ze dit vanaf fabriek zo geleverd? Anders zou je zeggen dat ze die voorloop ook wel aangepast hadden.
MANAckerdiesel
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van MAN AS430 naar MAN AS250 (nieuw type)

MAN AS250 staat nog niet in de lijst
+1
Tom VB
Ik stel net als @MANAckerdiesel voor deze foto te verplaatsen naar MAN AS250 (nieuw type)
+2
roscho
@Tom VB en @MANAckerdiesel, dat is 3. Hij staat nu op de lijst bij de admins.
+2
Tom VB
Was een mooie dag, zaterdag even heen geweest.

Onderdelen genoeg, helaas heeft hij de verzameling trekkers ingekrompen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MAN AS430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!