Foto van een John Deere 6750, bezig met gras hakselen. Dit noemen ze koeling...... Foto is geplaatst door Mengeledriver op 13-05-2009 om 21:00:15, met 25 reacties.

John Deere 6750

Mengeledriver
Foto van een John Deere 6750, bezig met gras hakselen. Dit noemen ze koeling.....

Reacties

RIK89
Neej paul dat is gras dat kun jij ook wel zien
Mengeledriver
Jaja, en de buis (weer) verstopt. Doe mij maar zo'n hydraulisch aangedreven koelvin zoals Mengele dat had. Knopje 1x per uur indrukken en de radiateur blijft brandschoon. (Op de foto zie je maar een deel van het gras omdat de rest eruit viel toen ik de kap openmaakte. rechts onder zat helemaal vol....)
hansjee
Het helpt als je een gaas voor de motorkap doet zeg maar
fendt415
Dit is nog niks! kwam van de week gekker tegen! Had de slang van de stofzuiger af liggen!
HekmanCase
Toch niet de oude van roelofs of wel?

want daarvan heb ik de slang er nog af gehad 😛
Mengeledriver
De buis zat dicht en gaas ervoor kan niet want dan gaat het voor het gaas dichtzitten. Dit is juist zo gemaakt zodat het afgezogen wordt. Deze hakselaar komt uit noord Frankrijk dus niet de oude van Roelofs denk ik.
HekmanCase
Ik had het tegen fendt415 😛
ik zal volgende keer naam er bij zetten.
Mengeledriver
Ah, zo ja.
fendt415
@ Hekmans : Haha nee hekman die was zo mooi schoon, dat kan niet! die ouwe van koonstra is tijdelijk aan het werk geweest!
HekmanCase
Aah gelukkig maar weer anders hadden jullie weer zo'n slecht beeld van de ex-stagnageloper 😛
HekmanCase
-
930triplemaaier
Of het claas systeem nog beter....
PatrickZ
Dat probleem hebben wij weer niet !
RobinBos
Ik heb nog wel een kitje liggen, wat toen der tijd extra optie was, waardoor je dit probleem niet meer hebt, volgens mij moet die hier ook wel op passen als ik dat zo bekijk 😉
Mengeledriver
Is dat zo'n borsteltje aan een asje?
Wat houdt een kitje in dan? Andere buizen? Andere zeef ofzo?
RobinBos
Inderdaad, zo'n borstel aan een asje, aan de linkerkant van die aanzuigpijp. niet de standaard borstel, want die haakt met gras.
Mengeledriver
Maar dan zit je nog met het gras probleem, het gras wil gewoon niet door die lange groene metalen buis naar de uitlaat. Daar zit hem het probleem. De venturiwerking is te gering denk ik.
RobinBos
Die lange groene buis is toch gewoon voor de inlaat lucht? die komt tussen het scherm en de radiateur vandaan, en gaat naar het luchtfilter toch?
Het is de bedoeling dat hij het losse gras eraf borsteld, en dat dat naar beneden valt. mocht er dan nog wat blijven haken in dat screen, dan zuigt hij dat eruit, via dat zwarte ding dat naar het hart van het screen toe gaat. die pijp komt aan de andere kant tussen de radiateur en fin weer uit. zit het screen helemaal vol, dan kan hij dus minder lucht door de radiateur heen zuigen, en zal hij harder gaan zuigen aan die zwarte pijp onderlangs, waardoor hij schoner zou moeten worden. Die rubbers overal (tussen de grote groene deur, en aan de kant van de fin) moeten dan natuurlijk wel goed afdichten.
Als ik het zo zie kan het gras moeilijk naar beneden wegvallen. jammer is dat.
Mengeledriver
Dan moet je eff goed kijken, al het gras gaat juist door de buis. Da's de bedoeling. En die buis leidt het gras via de uitlaat naar achteren.

De borste is juist alleen maar voor fijn stof en zand, vooral bij het maishakselen heb je daar weer last van.

Het gras gaat niet zoals jij zegt naar de vin. Dat was wel bij de oude 975 combine het geval.

Volgens mij is er gewoon geen oplossing voor, maar als er mensen zijn die wel wat gevonden hebben, laat het maar eff weten hieronder!
Elke keer eraf en leegplukken is ook niet wat.
RobinBos
Hmm, dit is natuurlijk nog het oude knudde systeem. een pre-cleaner leegzuigen op die manier gaat helemaal fantastische, maar een radiateur scherm is natuurlijk wat anders.
je zou kunnen overwegen om het om te bouwen naar het nieuwe systeem. dat werkt als een trein. Maar het probleem dat het gras aan de onderkant niet weg kan vallen heb je dan nog steeds 😞
Dat zuigt echt goed. ik heb al een keer gehad dat hij de pakking die tussen die deur zit er tussenuit zoog, en door de fin aan flarden sloeg 😛
Mengeledriver
Ik zat er ook al aan te denken om de buis die richting uitlaat loopt af te slijpen en in de tunnel rond de koelvin weer vast te maken.
Renze
@Mengeledriver ik weet niet in hoeverre dit nog actueel is na 2 jaar, maar ik denk gelijk techno-air.nl/cleanfix_product.html/

bij een hydraulische fan kun je inderdaad de draairichting omkeren, maar de cleanfix verandert de bladhoek zodat een mechanisch aangedreven vin ook achteruit blaast. Als je dan ook nog een stuk vliegengaas over je grille plakt, drukt hij alles trug naar buiten

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6750 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!