Maiskuil van 2 jaar geleden, zit g v d vast g v d. :D. Foto is geplaatst door maartendankers op 05-08-2010 om 13:05:43, met 44 reacties.

BLOOPERS Iets te zwaar

maartendankers
Maiskuil van 2 jaar geleden, zit g v d vast g v d. 😃

Reacties

ford8630power
Je kreeg dat ding toch nooit van achteren de lucht in? 😃
maartendankers
Een brok power he, zet de bak in de bult en de cillinders trekken ehm zo omhoog 😃 En rijden op 2 wielen gaat nu ook al steeds beter 😃
JohnDElema
Haha,
DESLAGERURRE
En in eens een knal ................. ...en kapot is de achteras :lol:
kace
SLAGER

Zal wel niets uitmaken met de maisprijzen van nu
DESLAGERURRE
Nee denk het ook niet :lol:
kace

Hoor hier al van 50 euro thuis gebracht
DESLAGERURRE
De ton ?
kace
JA , is ook veel verhageld hier.
en hier en daar verdroogd , minder gras .
DESLAGERURRE
Verdroogt ??????????????????????????????? de mais is hier mega bij getrokken ! bij ons nu 3/3.5 m hoog en het groeit nog ..
fendtiscool
Ja staat hier ook best nu, met die droogte was het niet veel..
Ljungbyfan
Achteras kan dat makkelijk hebben, stelt nix voor.
tractorfan.nl/picture/142870/
maartendankers
Nog geen pluim erin slager??
eddie
Hier staat onze mais gemiddeld op 2.50 met uitzonderingen van 3 meter en 2 meter 😃 , super spul dit jaar, wij hebben namelijk een ras wat altijd heel laag is normaal ongeveer 1.60 😛
fendt-412
Mais bloeit hier al twee week. Kolven zitten er al in, kunt de korrels al tellen. 32 in de lengte en 14 in het rond dus dat zit wel goed 😄

mais is hier ongeveer 250. Stengel is ook allemaal erg fijn. Hebben wel eens veel betere mais gehad.
mais in de buurt is allemaal veel hoger en steviger, zou alleen niet weten wat we verkeerd/anders hebben gedaan dan voorheen.
Gaat alleen toch om de kolf, als dat dan maar wel goed komt 😛
fendtjuh
Iedereen zit elkaar maar een beetje op te fokken, 50 euro de ton, stel gekken. Wordt echt wel goedkoper.
fendt-412
Er was hier vandaag nog een vertegenwoordiger van agrifirm. er zijn boeren die met 4week al door de eerste snede heen zijn. Ze beweiden ook aardig dus hebben sowiezo al minder gras voor de winter. Dan moet je wat. Hoeven maar een paar boeren te zijn in de buurt die daardoor de prijzen op gaan drijven, handelaren maken daar ook wel gebruik van. Je bent op den duur toch wat nodig, denk niet dat veel boeren het luxeprobleem hebben dat ze in maart nog even wat bestellen om prijzen af te wachten 😛

Als we wouden konden we dit najaar nog wel een herfstsnede op stam verkopen, was geen enkel probleem.

Graan gaat ook al omhoog en nog wel meer producten. Mag de melk van mij wel meeliften 😛
Valtra-Fordpower
Is dit niet meer een gevalletje "BLOOPERS te Licht" ? 😃
Rikk
Licht maar net hoe je het bekijkt VFP 😃
Valtra-Fordpower
*Ligt* in jouw geval... 😃
Ik bekijk het dat de Ljungby het niet beuren ken, en dus te licht is... 😃
fendtjuh
Ja, maar 50 euro de ton is gekkenwerk, en het zakt echt wel, in het midden van het land is er wat verdroogd/verhageld maar de rest staat niet slecht. Al is er wel een stuk minder gezaaid dit jaar in Nederland.
fendt-412
Hier in de buurt is ook minder gezaaid, W hoeft maar 350 ipv /- 600ha te hakselen had een medewerker het over, er staan alleen wel 3hakselaars. Kunnen ze met een nog wel af.

Hier in de buurt hebben de meeste boeren zelf wel mais, grond is er wel geschikt voor. Op hele zware klei zou ik het er niet op wagen. Wat je dan eventueel zou kunnen verdienen ben je 2jaar erna wel kwijt aan structuurschade en minder opbrengst. Je kunt er later zaaien, grond warmt langzamer op en mais rijpt later af. Kun je lekker blubberen in oktober als je pech hebt 😛 Dan zijn er ook nog boeren die niet eens een extreem vroeg ras zaaien, ik zou het er niet op wagen.

Perceel waar bij ons nu mais staat is al sinds jaar en dag bouwland. Zou niet verkeerd zijn om daar 4jaar gras te telen. heb je daarna ook weer een super maisoogst. Alleen het is zoveel werk om de mest heen en het gras terug te slepen naar dat perceel op afstand. Anders een jaartje graan ofzo. Kan ook erg veel uithalen. Staat 1x in de 3jaar ook aardappels, wordt het ook niet beter van.
fendtjuh
Inderdaad, hier moet je het ook niet doen waar wij zitten. Sommigen proberen het, en soms wil het wel, maar andere jaren ook totaal niet.

Oei das minder, en 650 is al niet veel voor 3 hakselaars...
HOOIJMAN
Mais staat hier super bij ons... net optijd weer regen gehad, gras missen we al wel 1,5 snede... maar begin nu langzaam weer op gang te komen. Laat de mais maar goed duur worden.. hebben hier nog 30 bunder staan, misschien kunnen we daar wel een paar bunder van missen.. 😃
HOOIJMAN
Mais is zowiezo wel duur hier, want net over de grens zitten een paar flinke biogas installatie's en een paar grote boeren, daar word al de mais uit de omgeving door weggekocht.
maartendankers
Ljunby kan het wel beuren, alleen de maisbult werkt niet mee... 😃

Mais staat er hier redelijk goed op. Zit nu rond de 3.5/4 meter denk ik. Heeft in het begin niet willen groeien maar de laatste weken gaat ie super. Voor volgend jaar willen we misschien met vloeibare kunstmest gaan werken, zodat het plantje beter op gang komt. En zodat we meer tonnen kunnen halen 😃 Mest zit er genoeg in de grond alleen kan hij er in het begin nog niet echt bij...
Valtra-Fordpower
Dus ken ie hm niet beuren 😃
maartendankers
Kom hier morgen met een 14 tonner die onder de zelfde omstandig heden hier de bult wel kan open breken en ik koop ehm. :lol:
Valtra-Fordpower
:lol:
MOOI-WARK
Taaie mais onnie?
maartendankers
Jaman, donders taai hakselaar kreeg het amper gehakselt daarom maar de heleplant ingekuild en dan krijg je dat...
HOOIJMAN
Volgens mij heb je het over je wiet planten waar je net weer aangezeten hebt... 😃
maartendankers
:lol:
maartendankers
Die R moet ergens van betaald worden 😃
me
Mais hier staat op 3 meter .. gaat buiten gewoon! Is ook al verkocht .. En prijzen zullen wel beetje tegenvallen want hier in deze regio zijn ze allemaal wel aardig mooi doorgeschoten!
massey-ferguson
Bloopers telicht 😃 mais staat er idd mooi bij thom hier ook.eerste tonnen van de bult hebben we al verkocht toch beetje proberen dat met haksellen de bult weg is en niet moeten om kuilen ofz.
m van de b
Haha hoe kan dat nou
shovel weegt zkr 12 ton
maartendankers
Nee tonnetje of 15, kuil zit alleen super vast en als je het mes er dan in zet en je wil ehm naar je toe krijgen dan gebeurt er dit 😃
m van de b
Ziet er grappig uit
deutz110
Makkelijk met banden verwisselen
leanwolfs
@maartendankers is een klem bak niet handig?
maartendankers
@leanwolfs Nee kan hier net zo goed mee scheppen. Is allemaal extra gewicht.
leanwolfs
Ok.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Iets te zwaar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!