Foto van een John Deere 6400, bezig met bemesten.. Foto is geplaatst door me op 28-08-2010 om 13:56:15, met 52 reacties.

John Deere 6400

me
Foto van een John Deere 6400, bezig met bemesten.

Reacties

ford8630power
Mooi tankie! Is dat een snijfilter of een turbovuller?
me
Opzich leuk voor elkaar ja! Alleen tandemas weet ik nog niet of ik dat int voorjaar zo leuk vindt want tis een vast tandemstel! En het is een snijmolen van peecon maar die kan er misschien wel af want zit een vrij nieuwe verdeler op!
Moooie combi
Pascal
Tank gekocht dan, of gehuurd?

Kun je toch beter een liftas erop hebben, hadden we op werk bij vorige kaweco ook, liep ook stuk beter op de weg
me
Gekocht... En liftas dan krijgen 2 wielen en 2 lagers verchrikkelijk op hun klote .. Heb er trouwens al ruim 180 km mee gereden en ligt er zowel leeg als vol perfect achter! Maar tank is ook gekocht met de insteek dat als tandemstel niet bevalt dat we er keer enkelas met brede banden van maken.
eddie
Donders mooie tank, ook een bouwlandbemester erop ?
me
Nee helaas niet.. Misschien keer maken dat cultivator in de hef kan en dan zo'n breedspreiplaat ervoor ofzo 😉!
kemper
Of ergens een meelopend gestuurde achteras opzoeken....
me
Ook een optie, maar dit is ook een 6800 en onder dezelfde 6800's werden ook meelopend geleverd maar ook enkelas met 700x26.5 ook 800x30.5 maar dan moet de trekhaak ook omhoog en dat zie ik niet zitten:P!
Mengeledriver
Die hadden/hebben wij nog wel denk ik. Van een Veenhuis containerwagen. Die is meelopend gestuurd. Maar ik weet alleen niet of we die nog hebben. Was een 10 gaats as.
Pascal
Meelopend werkt ook mooi jah, alleen denken aan 't vastzetten. Load sensing is dan wel makkelijk in 't land

Maar valt opzich wel mee met starre tandem zolang je niet 't spul haaksom gooit
JD 8530
Zoon 6400 is best een mooie trekker om mee te rijden
fendtjuh
En jongens, de trekker is in de werkelijkheid zo schoon als op de fotos 😃
eddie
Hou woist doe dat nou alweer tdan ? 😛
fendtjuh
Omdat ik hem in real-life heb gezien 😃
eddie
Aha 😛 hoop ik nie dat je onze Ares ziet de komende dag want die ziet er namelijk nie uit 😛 binnekort maar weer schoonmaken, met dit weer blijf je bezig 😛 dinsdag nog helemaal afgespoten, en dinsdag middag was die weer helemaal smerig :|
fendtjuh
Haha nee zonder gein, ff langs geweest daar 2 week terug 😄

Boeit mij dat nou dat die gekke renault vies is, de onze is ook vies want ik doe er laatste tijd stukkie minder aan.
eddie
Gekke renault ? nahh 😃

achja boeie idd 😛 maar je bent gewoon voor de grap naat Thom gegaan ? 😛
fendtjuh
Nee, wou het graag keertje zien, had wel 'ns verteld derover enzo en was benieuwd, en was nu in de buurt ja, toen weekje leusden tussen de paardenwichter 😛
me
Ja idd guido kwam effe kijken!! WAs wel effe lache 😉! Maar trekker stond er helemaal niet netjes bij op dat moment maar volgens guido wel! Dat komt van de winter wel weer! En trouwens ben er achter gekomen dat die renaults zo gek nog niet zijn 😛! Zeker claas niet!

-Mengeledriver : Eerst weer effe sparen denk 😄 !

-Konden voor weinig 850x30.5 met goed profiel komen. Alleen zijn dan net te groot! Eerst is kijken hoe dit int voorjaar gaat dan kan het altijd nog overwogen worden. De bevestiging van de tandem zit ook niet opt midden van de voorste en achterste as. Dus de eene heeft ook meer druk waardoor de andere met een beetje mazzel wel mooi wil glijden!
eddie
Aha guido, ja tuurlijk das wel ehm mooi om te zien! 😛

nee joh ik zit ook nie voor niks zo te pochen over onze Ares 😉 😃
fendtjuh
Haha man, die fendt van ons noem je dan een zwijn als die deere nu nog niet helemaal netjes was 😛

Hahaha lulhannes jong ralf 😃
Wardcase
Thom in zijn element met zijn nieuwe tank 😃 de inter er voor en gaan!!!!
eddie
Naja ik wil niet steukelen. maar die fendt is natuurlijk ook een zwijn he 😛
NH-Ford
Mooi tankie thom! mooie bemester erachter, spatborden erop.
deze banden wouden bij ons onder een 5 kuuber nog wel is ietwat insporen, maar zal bij jullie grondsoort wel meevallen 😉
me
Guido : als vloertje effe is uitgestoft en trekker gesmeerd en gepeilt wordt dan ist al gauw prima onderhoud toch 😄 ?

Ward : .. De inter ervoor en gaan zegtie 😉! Tis effe mooi met je! Maar misschien maken we de inter nog wel keer pas, kan wel eens makkelijk wezen.

Jeroen : Ja opzich wel, hebben hem eigenlijk gekocht met insteek om tandemas dan te verwisselen en dat we over jaar aan de beurt zijn voor een andere bemester. Maar echt injecteren doet die niet, maar tegenstelling tot bijv. de tobroco waarmee we het deden snijd deze wel door de mat heen en verdeelt die het 3x beter! Tevens zit er vrij nieuwe joskin verdeler op die het ook netjes snijd dus dat laten we nog effe wachten!
Banden zijn 550 breed en 110/120 hoog ongeveer, het viel ons mee hoe het eroverheen liep want hierbij hadden we ook al rekening gehouden dat t een enkelas moet worden. Maar dat merken we vant voorjaar pas echt, zitten hier idd vrij hoog opt zand dat scheeld 😉!
Jarno1h
Haa thom mook karegie!! dus jij vind claas ook niet zo gek? ik ben wel weg van een claas eerlijk gezecht alleen een renault staat me niet aan 😉 allus goed op stage? of loop je bij een claas dealer? haha 😛
me
Ja woest geinversteerd 😃 ! Ik vindt claas idd ook niet zo gek, je moet er alleen effe op een of andere manier achterkomen dat t niet zo gek spul is 😄! Alles loopt lekker op stage, bij jouw ook ? Ja idd claas dealer 😄 ! Maar dacht dat jij nogal gek was van de deutz?
-Ben je er zondag trouwens ook ?
huub
Welke Claas dealer? de Kruyf?
me
Klopt ja ... Nijkerk dan!
huub
Die hebben "onze" dealer overgenomen..
Siebenga
Machtige combi jah 😃
me
Klopt, klein hesselink ... Mooi bedrijf loop er nu een weekje maar kan nog niets op aanmerken.
-Grof he 😄 ! En helemaal mooi, een veenhuis met bp-pomp 😉! Ipv duur te reviseren super-pompen waar er 2 van opmoeten!
Pascal
Das beter als zo'n veenhuis jengel pomp
me
Vindt ik zelf wel, miss van de winter nieuwe schoepen erin. Dan ben je voor nog geen 5 tientjes klaar!
me
Dank je 😉! Ja klopt, en de rest van de familie. Maar wis hem effe want niet iedereen hoeft alles precies te weten 😛!
NH-Ford
Joskin verdeler erop? zo eentje met plaat en heel stel mesje? ga je zeker geen spijt van krjgen!
ben er hier heel wies mit 😉
me
Ja idd, plaat met heelveel mesjes. Hydropomp zat alleen aant begin wat losachtig waardoor dat spulletje effe uurtje aan gesleuteld hebben. Sindsdien draaid die eigenlijk heel mooi en rustig zonder trillen! Hoop dat die goed snijd ja 😛!
Pascal
Wat voor mest hebben jullie zoal dan? geen melkvee meer toch?
NH-Ford
Hij is hier dit jaar nog niet los geweest 😉
komen toch heel wat kuubs door, al zijn het maar een 10-20 tank per jaar wat niet echt goed gemixte prut is.
me
Van paar vleeskoeien, maar voeren nog wel heel bietje aan. Tank mag straks voor ons zelf ongeveer 1500 misschien 2000 kubjes per jaar uitrijden.

-Oow maar als die 10 of 20 tankjes er toch wel doorheenkomen zonder gezeur zegt dat genoeg 😉! Zoiezo trek je hem ook zo open met paar van die klemmen!
NH-Ford
Wormpomp ervoor scheelt ook al iets 😉 maar hier zit weer voorsnijder op, dus maakt ook niet uit.
openen ist werk niet neej, maar stinkt wel! 😃
heb een heel enkele keer een uitloop van element verstopt, hoopt zich wat kuil enzo op, ff slang eraf, met buisje in porren en weer gaaaan 😛
me
Dat scheeld wel aan wormpomp! Maarja voordeel aan vacuum is dat de bende die eventuel in de mest zit de pomp niet kapot kunnen maken, tevens kost het onderhoud en reviseren geen drol 😄!

Idd stinkt wel 😃 ! Toen we eerste tankie deden zaten alle rubbere uitloopjes verstopt, denk dat er halve tank kuilgras in heeft gezeten! maar de verdeler had niets alleen de uitloopjes effe keer helpen met lompe schroevendraaier:P.
NH-Ford
Klopt helemaal, maar zolang ik alleen eigen mest verpomp durf ik dat wel aan. vorige heeft het ook dikke 15 jaar volgehouden zonder revisie 😛
Romke
Ziet er idd netjes uit zo 😄
en joskin verdeler zijn wij idd ook erg tevreden over, alleen vorig jaar en begin dit jaar een keer een kering uit de hydropomp gehad volgens mij, hij lekte olie.
maar weten nu waarschijnlijk wel hoe dat kwam 😛 wisten niet dat er een vetnippeltje op zat 😉
Siebenga
Hahaha 😃
johndeere9620fan
Oh oke, ik dacht al waar is mn reactie heen maar ik snap het 😉 Jullie hebben t wel strak voor mekaar dat is zeker 😄
me
Hahahaha wisten niet dat er een smeernippel opzat zegt die 😉! Alles wat draaid zit meestal wel een nippel op 😃! Maarja kleinigheidje hou je toch! Hier was de nippel afgebroken dus effe nieuwe ingezet, hoop niet dat ik dan straks ook lekker keerringen heb.
9620 : Ja je snapt het miss wel, Maar dank je wel 😄!
Ronald88
Mooi mooi
fendtjuh
Hmmmm hier iemand uit de buurt had ook die keerring kapot in de hydromotor, mest door de slangen naar de achterbrug gepompt en lekker doorgaan... :lol:
me
Ja dat is wel een nadeel van een verdeelmolen en iets wat je eigenlijk wel beetje in de gaten moet houden ...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!