Foto van een Schuitemaker Rapide, bezig met poseren. Eigenlijk een No-pide! De hele boel aan puin..... En in het Thuis van Taarup...... :D

Schuitemaker Rapide

thmtrader
Foto van een Schuitemaker Rapide, bezig met poseren. Eigenlijk een No-pide! De hele boel aan puin..... En in het Thuis van Taarup...... 😃

Reacties

steyrdriver
Ingeruild voor een taarup?
ga je deze op maken of wordt het een plattewagen 😃
thmtrader
Ik ga kijken of ik hier een rotor voor kan maken, eentje met een hoger rendement!
fendtjuh
Originele rotor niet goed genoeg dan?
thmtrader
Ik krijg jaarlijks wel een aantal telefoontjes van Rapide gebruikers of ik daar ook rotors voor heb. Als ik dan toch eens ga kijken of dat te maken is, kan ik net zo goed meteen kijken of ik van "Rapide trekt zwaar" af kan!
Ik heb al een aantal dingen gezien die volgens mij beter kunnen! 😉
tractorquintentje
Kunt er nog een silagewagen van maken 😛
thmtrader
Daar gaan we hem eerst ook maar eens voor gebruiken 😃
fendtjuh
Oke, ben benieuwd, zou best gaaf zijn als je voor zo'n ding een nieuwe rotor bouwt, is dan vast ook wel een markt voor.
thmtrader
Niet geschoten is altijd mis! En zoals gezegd, als silagewagen ook inzetbaar... 😉
fendtjuh
Tja precies, met zoiets weet je iig zo goed als zeker dat niet de halve wereld het doet en als het allemaal lukt je waarschijnlijk wel werk ermee hebt 😄
thmtrader
Volgens mij levert Schuitemaker als enige rotors hiervoor....
Mengeledriver
Ex collega van mij heeft ook bij Schuitemaker gewerkt en ik stond er versteld van hoeveel rotor's en tandwielkasten ze daar verkopen.
Van Veenhuis, Schuitemaker en Krone wagens hoor je toch bijna nooit dat er een rotor kapot gaat?
Als je wat gaat aanpassen moet je de diameter van de rotor groter maken en evt het waardeloze knipsysteem van de messen vervangen voor een echt snijsysteem. Ik ben benieuwd!
huub
Knipsysteem..?
jehan
He huub ook weer boven zeil
HOOIJMAN
Schijnbaar willen die messen niet makkelijk snijden...
Mengeledriver
Schuitemaker zweert bij het knipsysteem, het gras wordt niet geleidelijk over het mes getrokken maar wordt in 1x geknipt.
huub
Ja, ik ben weer bij de positieve..
jehan
Messen schijnen noal eens te knappen
huub
Het mes staat recht op de vingers van de rotor?
thmtrader
Dat heb je goed Paul!
Voor degene die dat niet volgt; Een Rapide werkt met rechte vingers en rechte messen, gelijk een huis tuin en keukenschaar, andere merken werken met gebogen vinger en rond mes, gelijk een snoeischaar. Een rapide "knipt"als het ware het gras, daarnaast is het lossen van de rotor mijn inziens niet echt lekker..... de diameter is niet direct een probleem, Taarup had de 1015 en die rotor was niet veel groter maar die kon wel laden als een trein met heel weinig Pk's ervoor!
huub
Dat lijkt me inderdaad geen geweldig systeem, het knappen van de messen kan ik me dan ook wel wat bij voorstellen door de piekbelastingen..
thmtrader
De rotor snijdt ook nog eens op 7 plaatsen tegelijk, ben ik ook geen voorstander van....
me
Kijk das weer een uitdaging! Nog wel een nette wagen opzich 😛 !
HOOIJMAN
Heb ook wel is geladen met een rapide 130 met een opgedraaite jd 6210 ervoor van 110 pk.. was niet echt een capaciteit maker, dan gaat het met een taarup een stuk lichter.
VARIOTMS
Vorig seizoen hadden we bijna 20 geknapte messen, en we houden ze altijd goed scherp. moet zeggen dat de nieuwere messen van schuitemaker van betere kwaliteit zijn want hebben er nu minder last van.

en verwisselen omdraaien is ook niet erg simpel, zitten altijd muur en muurvast hebben wel is geprobeert met wat vet er tussen maar wil ook niet erg helpen!
thmtrader
Ik heb helemaal geen ervaring met deze wagens, alles wat ik er van weet heb ik van horen zeggen. maar wat ik gehoord heb klopt wel met wat ik er van zie!
thmtrader
Dat messysteem vind ik wel 1e klas! En dat vastzitten, schoon en droog houden is de kunst volgens mij.
Mengeledriver
Bij andere merken hoef je lang niet zo vaak de messen te slijpen én je kunt bij uitgeklapte messenbalk de messen slijpen zonder ze te demonteren.
Wij heb in al onze rapide jaren nog maar 1 of 2 geknapte messen gehad, en nog nooit wat met rotor. messen idd goed droog en schoon houden. zeker geen vet aan doen want dan heb je al het stof er aan vast zitten. af en toe gleufjes even met schroevendraaier uitkrabben. pak je ze er zo uit. anders even paar tikjes opzij met hamer en dan heb je ze ook zo
Mengeledriver
Een collega loonbedrijf zet er 260 pk voor, nou, rotors en tandwielkasten knappen achter elkaar kapot. En dat terwijl ze de zware versie hebben, volgens mij een 2085 ofzo.
En wie mag dat wezen dan?. bij jh is dat namelijk niet het geval
kemper
Die hebben toch geen 2085 mengele... dacht een 155 ofzo
Mengeledriver
Mulder/E bedoel ik he.
Dit is de oude: tractorfan.nl/picture/285152/
Maar de nieuwere kan ik zo niet vinden.
Mengeledriver
Deze kon het nog wel es zijn:
tractorfan.nl/picture/359386/"
Iig wel de trekker die ik bedoel.

tractorfan.nl/picture/368539/
Jaar of 3 terug heb ik bij hun op het erf achter deze trekker een 2000 zien zitten. die heeft een lichtere aandrijving als de 2085. de 2085`s lopen ook wel 936`s voor, dus als dat goed gaat..
Moet trouwens wel een 2000 zijn, ik zie de oude bedieningskast nog met 3 kruishendeltjes ipv de nieuwere kast die op de 2085s zit met 2 kruishendeltjes en een display
Mengeledriver
Als ik daar een keer ben zal ik wel eff kijken wat het type is, wordt vervolgd.
Pascal
TF'er gerben weet het ook wel mengeledriver
Mengeledriver
Ja, klopt ja.
deutzgek
Je moet wel de echte schuitemaker messen hebben zonder een rond gat in de midden die breken sneller
Fendt916
Dat de messen vast zitten hebben we nooit problemen mee gewoon iets olie in de gleufjes en het mes wat schoon maken met de flex maar als je er ijzer in krijgt dan heb je de messen zo naar zn grootje het complete snijvlak eraf ect dan werkt dat systeem van strautman mooier dan elk mes eruit kan klappen dan heb je minder schade
coenvaltra
Ik heb bij een schuitemaker altijd het idee dat het gras veel vaster in de wagen komt, niet dat je het tegen een perszeil aan moet stampen om het vast te krijgen maar het zit drekt al vrij vast, bij de eerste meter laden.
Mengeledriver
@Coen: dat heb je helemaal goed!
coenvaltra
Daarom zullen ze ook wel wat zwaarder draaien, maaja krijg je wel meer gras inde wagen
mp-jd6620
Thm ziet dollars haha 😃
magerehein
Bij mijn weten kan je op de messen balk van Schuitemaker meerdere accumulators krijgen die bij druk op de balk de balk wegtrekken.Tis wel zo dat dat allemaal meerprijs is en of de eiegnaar er dat voor over heeft.....zo te lezen niet allemaal
Je kan bij schuitemaker kiezen uit een 3 delige messenbalk of 1 vaste. bij 3 delig heb je ook minder last als je e rotzooi door krijgt natuurlijk.
husky
Och wat heb je nu bij huis gehaalt?,kettingen,tanwielkasten aandrijfassen alles gaat kapot aan die dingen,en dan spreek ik uit ervaring. met slechts 115 pk ervoor...
thmtrader
Daarom ik ga kijken of ik hier ook een fijne wagen van kan maken..... 😃
husky
Zorgen dat ie vederlicht trekt,alleen dan blijft hij heel... of een hele slappe slipkoppeling ertussen 😃
thmtrader
Als ik naar de invoer kijk kost het moeite om te begrijpen dat het werkt..... Ben er niet van onder de indruk in ieder geval! Dat ze zwaar trekken dat is eerder regel dan uitzondering, men heeft er ook alles aan gedaan om er voor te zorgen dat het vooral niet "makelijk" gaat :?
Mengeledriver
Ja, tijd dat je in Rijssen op kantoor gaat werken! Kun je daar direct de bron aanpakken in plaats van symptoombestrijding.
steyrdriver
Hier in de buurt kruipt een een MF van 120pk voor een schuitemaker, is niet altijd zo maar toch.
@THM hoe kan dat onze opraapwagen gaat stuiteren als 35tot 40km/h rijd?
licht dat aan de assen?
Mengeledriver
Machtig kleine banden en niet geveert???
husky
Vergeet die invoer thm,gewoon met de hakselaar vol blazen 😃
steyrdriver
Niet geveerd en normale banden 😃
fordmajor
Ik kan niet anders zeggen onze rapide 100 super werkt ( wel 160 pk voor staan maar tog) als blijft mooi heel, en de messen nog nooit las van gehad ook het uithalen is geen probleem,

nadeel is de glade rol deze wil wel is vast lopen met gras, voor al bij die nieuwer types
ljdekker
Naja schuitemaker kan echt wel kapot hoor! Hebben de haakse overbrenging als is aan stront gehad en dit jaar is de as die door de rotor loopt geknapt. Toen hebben we maar afscheid genomen van het ding
Hoekstraj
Maar ja als je de slipkoppeling niet laat nakijken dan breekt er ook spul he
MBTrac1100
@thmtrader en hoe is het ondertussen met de aangepaste rotor? ben je er al wat verder mee? (ik zoek nml een andere rotor :D)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Rapide ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!