Foto van een Fendt 412, bezig met spitte over de vorst. 2.2 km/h, 1800 motortoeren, 900 toeren op de aftekas, kaarsrecht op de GPS van SBGuidance.

Fendt 412

BjornM
Foto van een Fendt 412, bezig met spitte over de vorst. 2.2 km/h, 1800 motortoeren, 900 toeren op de aftekas, kaarsrecht op de GPS van SBGuidance.

Reacties

BartVALTRAdriver
Kijk aan 😉
hoelang hebben jullie al GPS??
BjornM
Pff.. minimaal al 3 of 4 jaar geloof ik, we waren een van de eerste met GPS van SBG hier in de omgeving, we hebben ook een eigen basisstation in Warmenhuizen.
joozt
Moet je nog wel sturen dan? Of gaat dat ook al vanzelf? Ben je anders niet steeds aan het corrigeren, zodat je toch hele kleine bochtjes krijgt steeds?
BartVALTRAdriver
Gaat vanzelf allemaal, stoel achterover en gaan 😉
je hoeft enkelt op de kopakker aan het werk...

oke, station staat toch bij B4..??
BjornM
Stuurt helemaal automatisch, gaat mooi hoor, scheelt weer een man minder met planten etc. Op het koppenend aanzetten en gaan, je hebt er de hele tijd geen omkijken naar.

Bart, ja, ik werk ook bij B-4 😉
BartVALTRAdriver
Aha kijk aan, verklaard een hoop 😉
BjornM
Hehe, jullie hebben zelf ook het systeem?

Wij hebben nu ook die van John Deere ter vergelijking, maar vindt die van SBG sneller en beter werken vind ik eerlijk gezegd.

Als je op een nieuw perceel begint, wil je gelijk een AB lijn kunnen rijden en dan gelijk door, bij die van John Deere duurt het allemaal te lang
BartVALTRAdriver
Ja wij hebben het ook
heb ook stage gelopen bij SBG
en werk er ook 😉

ow oke, had ik niet gedacht
maar 1 van de grote voordelen van SBG is dat het een NL bedrijf is en dus alles perfect hebben inelkaar gezet
hun motto was in het begin dat zelfs de moeder van 1 van de bazen het systeem moest kunnen bedienen 😃
RobinBos
@BjornM

wat bedoel je daar precies mee? met dat het zo lang duurt? bedoel je daar de tijd mee die hij nodig heeft om gps signalen op te vangen? dat duurde eerst 10 minuten, inmiddels 15 seconden, dat is verbeterd 😉
Niet dat ik problemen had met die 10 minuten, want in die tijd is mijn trekker ook net warm.
BjornM
Nee, om een AB-lijn te kunnen rijden, bij die van SBG rijd je een AB-lijn en je voert de werkbreedte in en je kunt aan de gang.

Bij die van JD moet je eerst een AB-lijn rijden, die moet je dan opslaan, dan moet je eerst weer een perceel opslaan, dan de werkbreedte, dan het spuitspoor uitzetten, en ook nog de spoorafstand goed instellen, dan nog naar je "hoofdscherm" toe gaan om de GPS aan te zetten, duurt eigenlijk veels te lang.
En ook als je een naam in wilt voeren, het is gewoon een raar toetsenbord, geen QWERTY, zoals je ook op de computer thuis hebt.
RobinBos
Euhm, dan gaat er toch iets mis. want de greenstar monitor heeft wel degelijk qwerty.
en ook bij greenstar is het aantikken voor a, aantikken voor b, werkbreedte instellen, en klaar hoor, niks anders aan als jij voor het sbg systeem omschrijft 😉
BjornM
Ik krijg het tot nu steeds niet voor elkaar om qwerty te selecteren, en wat zelf ook wel jammer is vind ik, is dat er geen touchschreen op scherm zit, je moet steeds met dat wieltje scrollen naar de verschillende opties, met een toetsenbord duurt dit nogal lang vind ik zelf.

Maargoed, dat is mijn eigen mening, desondanks geen verkeerd systeem, maar ik heb liever gewoon touchschreen systeem en het systeem van SBG.
RobinBos
Ow haha, er word al een hoop duidelijk, je werkt blijkbaar niet met het gangbare 2600 scherm 😉
BjornM
Dat zou best kunnen, ik zou niet weten welk scherm erop zit, het enigste wat ik weet is dat er Greenstar Starfire 2 op zit, meer niet, maar ik verwacht dan wel dat het gangbare scherm dan een stuk sneller en efficiënter is!

Dan zeg ik er geen slecht woord meer over 😛
RobinBos
Dan kan het een 2100 zijn, dat is een oude, die word niet meer gemaakt, of een 1800. deze heeft de bediening aan de monitor zelf vast zitten. Opzich een leuk ding. maar als je inderdaad alle percelen apart op wil slaan dan is het niet echt praktisch. dan kun je beter voor een 2600 kiezen. dat is een touchscreen van 26cm. die is wel een stuk duurder.

dit is een 2600 scherm, met touchscreen. Zeer binnenkort komt hier een nieuwe voor overigens
BjornM
Inderdaad, dat werkt veel beter zo'n touchscreen scherm. Maar hij zit er nu al in en we zien het wel dit jaar. Voorlopig nu op 5 trekkers GPS en 3 computers, dus GPS genoeg hehe

Wij hebben deze:
img.machineryzone.com/precision-agriculture/…

PS, hoe voeg je trouwens een foto toe in een bericht?
RobinBos
Dat is een 1800.

foto's toevoegen kan alleen met foto's van tractorfan zelf. als je de link vanuit je adresbalk copieerd, en plakt in je typvenster, dan word die foto automatisch ingevoegd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 412 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!