Foto van een Duport Pomp.. Foto is geplaatst door SJB533 op 16-12-2010 om 09:39:39, met 18 reacties.

Duport Tank

SJB533
Foto van een Duport Pomp.

Reacties

George
Hee zo'n snijmolen heb ik ook voor mijn BSA tank. De snijmolen is volgens mij van Peecon , werkt niet denderend en raakt snel verstopt zodat de pomp niet meer zuigt.
SJB533
Kun je nagaan dat hij ook heel veel gebruikt wordt hier 😃

Weet niet of hij van Peeters komt, zou best kunnen. Werkt inderdaad wel beroerd slecht.
robinsiebring_IH
@george BSA is tog ook duport?
SJB533
BSA is een onderdeel van Bauer. Duport is maar een importeur. Neem aan dat ze zelf geen tanks en chassis maken
930triplemaaier
@SJB533 bsa maakt wel zelf tanken. kijk maar op bsa-de.com/.
meende dat duport de tank zelf ontwikkelt en het frame met tank laat bouwen door bsa. Dan gaan ze kaal en verzinkt richting dedemsvaart
SJB533
@930triplemaaier
Doelde met 'ze' op Duport 😉
dx11
Alleen stickers plakken 😄
SJB533
Over (laten) spuiten ook 😃
+1
moarten
Bij duport komen de tanken helemaal kaal aan, alleen de pomp zit er aan, de rest van de opbouw doet duport zelf naar wens van klant.
MF- 4255
Veel narigheid in de pomp gehad in de jaren tijd? Zelf geinvesteerd in een Veenhuis met BSA pomp maar zit nog geen steenvanger of dergelijke voor, zit er wel sterk aan te denken.
Favorit614
@MF- 4255 goeie snijkast doet wonderen
MF- 4255
@Favorit614 Tank wordt voornamelijk ingezet om mest over te pompen, kan een morgen lang draaien. Zal de hydroliekolie niet knetter warm worden?
Favorit614
@MF- 4255 Beetje afhankelijk hoeveel olie en druk je er door jaagt, en of er een koeler op de trekker zit. voordeel is wel dat wat er door de pomp gaat ook zeker schoon is.
ijzer wil ook wel met de meststroom mee door de pomp , ondanks een stenenvanger.
dat is wel wat afhankelijk van hoe dik de mest is.
MF- 4255
@Favorit614 Meestal is de mest wel redelijk dun, klosjes lijken mij eerder een probleem, heb vaak gehoord dat deze blijven drijven, stenenvanger kost tegenwoordig ook al rond de 800 euro..
Favorit614
@MF- 4255 klopt , met een gewone snijkast kraken de klosjes er ook door.
Met iets dikkere mest komt soms ijzer ook mee omhoog, dan slaat ie vast.
Een stenenvanger kun je zelf ook wel maken, een bak die vlot ruimer is dan de zuigslang , waar de mest iets in rust komt , zakt zwaar spul er wel uit evt met een rooster er in waar klosjes achter blijven hangen
MF- 4255
@Favorit614 Zat ik ook al te denken, of een kapot snijfilter vinden 😛
SJB533
@MF- 4255
Zijn waarschijnlijk meer dingen door gegaan, dan wat je weten wil als eigenaar. Zou wel investeren in een filter/stenenvanger. En zet alsjeblieft een kogelkraan achteraan de pomp, zodat je 'm kunt aftappen bij vorst. Denk dat vorst wel het minste was, wat er in zat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Duport Tank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!