Ipsam Agriline 100E met 4.5 meter bouwlandbemester. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 26-03-2007 om 12:04:58, met 33 reacties.

ipsam Mesttank

MaartenMandemaker
Ipsam Agriline 100E met 4.5 meter bouwlandbemester

Reacties

MF5465
Hee mooie fotoo. ging mooi zeker?
kemper
Had je eerst andere cultivator dan
VARIOTMS
Je heb al mooi stukkie gedaan zow te zien
MaartenMandemaker
Ja ging zeker mooi. mooi droog. nee hiervoor deden we het met de tobroco en met de 6 kuuber met bouwlandbemester.
MaartenMandemaker
Vandaag heb ik niet zo veel gedaan. bunder of 3 denk ik. was eerst meer afstellen en uitproberen.
Romke
Moet je veel afstellen aan zo'n ding?
me
De diepte en dat die recht staat .. is zo'n hef van zo'n tobroco ( echt tobroco bemester ) .. stevig ? .. ziet er trouwens goed uit maarten .. gaaf man .. lekker simpele mooi bemester met capaciteit .. dikke combie met de 6465 .. maar lijkt alsof die iets laat staan ..
MaartenMandemaker
Tja diepte enzo, sproeibreedte moet je even afstellen.
ja die hef zit heel stevig in elkaar. die trek je niet uit elkaar. bemester zit ook heel netjes in elkaar. het is idd een tobroco bemester.
hij laat niks staan, dat is de korst, opgedroogde bovenste laag, tussen die wielsporen die je ziet voor de bemester. dit laatste stukje had ik heel langzaam gereden. als je snel rijd gooit ie de grond mooi over de kop en mengt ie de bovenlaag mooi.
me
Okeej .. weet niet daarom vraaag ik het .. op ander foto's was het idd echt perfecte resultaat .. maar vindt de hef er maar licht uitzien .. ( ook van dichtbij bij boeren ) .. maar onderin wel flinke aanspanning .. en die het alles te verduren eigenlijk ..
LandiniBoer
Werkt mooi hiermee zou ik me ook wel vermake denk ik 😃
me
Haha ik denk een helboel mensen wel 😉
MaartenMandemaker
Dank je landiniboer 😃 ik vermaak me er ook best mee idd.

en idd me, die hefcilinders zijn niet zo superzwaar, maar de trekkracht komt op twee pennen van 40 mm ofzo. die hele bok is zwaar zat gebouwd.
me
Oke dan is dat idd zwaar zat 😃 .. tsja ik weet niet zo'n sleufkouter trekt wat lichter he .. maar ik vindt echt gaaf voor elkaar hebben bij jullie .. ik zou het zelf nooit zo nieuw houden .. maar wel de manier waarop .. jullie houden wel van redelijk simpel degelijkheid 😃 .. en uiteraard zou ik me hier wel langer dan een dag mee kunnen vermaken 😃!
MaartenMandemaker
Ja de sleufkouter trekt idd wel lichter, maar vraagt ook wel vermogen als je hem de grond indrukt.
maar je mag toch aannemen dat ze die bok zwaar zat hebben gebouwd, als ze ook zo'n bemester bouwen. dan weet je dat er geen trekker van 80 pk voor staat.
me
Ja daar ga ik ook vanuit 😃 .. maar heb nog nooit naar die pinnen gekeken .. en jij het ze der gister ingezet .. en ik ga der dan vanuit dat het super is 😃 .. ik was alleen benieuwt ..
MaartenMandemaker
We houden idd van eenvoudig betrouwbaar spul. weinig onderhoud, en lichter van gewicht. maar ik moet er wel capaciteit mee kunnen maken.
me
Daar hou ik ook van .. en wil ook graag capaciteit .. maar voor dingen waarvoor het onnodig is hebben we hier geen zin om er zwaar in te gaan inversteren .. anders stond er ook een andere schudder en weet ik veel wat ..
andy7383
Geen verdeelmolen, geen last van verstopping dan?
MaartenMandemaker
Nee, juist geen last van verstopping, zonder verdeelmolen. heel enkel een keertje, bij het laatste uit de put.
me
Ja jongen 😃 . .dat heet geen omkijken naar een bemester 😃 . .maar onderhoudsvrije simpelere .. en goedkopere bemester ? .. wat wil een mens nog meer 😃 .. dan zo k*t verdeelmolen 😛 . .die mot ook onderhouden worden en vaak opengemaakt ook nog 😉
andy7383
Jajaah, daar ben ik het helemaal mee eens. maar wij hebben put waar brede roosters opliggen en das nogal redelijk dikke brij. denk als we dat door zo'n bemester duwen dat die helemaal verstopt.
MaartenMandemaker
Ja als je ziet hoe ze dan moet een verdeelmolen lopen te klooien, als je die los moet hebben. dan gaat dit wel heel simpel. en je hebt er idd geen onderhoud aan.
MaartenMandemaker
Ik mix de putten altijd wel goed voordat ik ga mesten. dan heb je ook een mooie egale massa. anders trek je eerste de dunne stront eronder weg en zit je later in die dikke bende te martelen.
me
Net zoals de sleufkouter .. ik vindt resultaat minder .. maar het werkt veel goedkoper .. geen verstoppingen .. als keer stukkie kuil tussen zit ligt het op het land zonder dat iets verstopt moet gaan ..en geen omkijken aan ..
MaartenMandemaker
Rusultaat is minder dat dat van een zodebemester, maar als je sommige schijfkouters ziet, dan doet een tobroco het echt niet minder.
andy7383
Mja , niet iedereen heeft een mixer he maarten .. 😃
MaartenMandemaker
De meesten toch wel?
me
Okeej .. uuh wij kunnen de pinkenschuur moeilijk mixen .. de putten doe ik door te blazen zuigen rondpompen wordt het vanzelf dun .. in de stal ( de grup ) .. spoelen we schoon .. bevalt beter dan mixen met vleesvee ... de mestsilo werdt voorheen gemixt door het bovenlangsblazen . .dies kapot .. maarja zetten we weer nieuwe op ..als die leeg is .. dit jaar met een kraan laten doen ..
VARIOTMS
De mestput bij onze droge koeien kan je ook niet mixen....die put moeten we 4 keer in het jaar leegrijden en dat moet met de ketsplaat anders krijg je het niet uit je tank. om die mistput leeg te krijngen loop je bijna een dag te martelen. onze pinkeput en melkkoeienstal mixen we wel gewoon geod
MaartenMandemaker
En rondpompen dan? dan krijgt je ze meestal ook wel los.
VARIOTMS
Nee, wat het is maar 1 put wat niet in de rondte gaat...en het is een lang eind dus je krijg hem nooit in de rondte. achteraan laten we de hele tijd waterslag lopen en af en toe als je een half vrachie heb weeer terug spuiten...
Maris
Ik, Maris en staaf hebben dit object verplaatst van Tractoren Massey Ferguson 6465 Dynashift naar Machines ipsam Mesttank (Bemesten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de ipsam Mesttank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!