Volvo BM 814 under construction.TD60. Foto is geplaatst door RVM op 16-01-2011 om 12:51:48, met 10 reacties.

Volvo BM 814

RVM
Volvo BM 814 under construction.

TD60

Reacties

caseih1056xl
Dikke motor 😎
interpowerrr
Astma blokje 😄
RVM
Daarom komt de turbo er ook weer terug op, kan ie toch genoeg adem krijgen
Inter724
Voor t snel onderuit gaan helpt t molentje alleen niet.
RVM
Algemeen bekend is dat deze motoren zeer sterk zijn onderin, geen wonder dat er altijd veel gebruikt zijn voor tractorpulling standaardklasse. Voor het sportwerk waar jullie op doelen ( vanwege jullie collega Hannibal en Herman ) komen deze motors tegenwoordig te kort qua liters 5,5 tegen 6,6 of 7 of meer, en, de koppen van de later series zijn beter.
Inter724
Oke, maar hier noem je er 2 die volgens mij nog boven de 2000toeren het licht uit doen. Alle trekkers hebben in die sportklasse n restrictor van 60mm. wat voor die grote blokken ook n nare vernauwing is, omdat de standaard luchtkanalen al vele malen groter zijn.
RVM
Ik heb ze te weinig zien lopen om daar een goed antwoord op te kunnen geven. De meeste zijn indertijd overgegaan op TD71. 6,7 liter, dichter tegen de limiet van 7 liter in de 3,5 super en 4,5 sport. Volgens de kenners zijn de koppen op dit type motor veel beter. De trekker die wij restaureren blijft technisch helemaal origineel, en met een de normale pompafstelling voldoen deze blokjes zeer goed. Een TF-er rijdt hier net over de grens mee in de 9 tons standaard klasse met een 2654 en pakt regelmatig bekers, terwijl daar de gemiddelde inhoud 7,5 liter is denk ik.
Inter724
Gemiddeld 7,5 red je niet gauw denk ik..magoed, das idd netjes.
volvo650
Hoi rvmdie volvo 814 van piet was nog heel mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 814 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!