Foto voor [@tractorfreek] en [@landbouwfreak].Pro DX II.Agri Service-Molenbaix. Foto is geplaatst door Schluterfan op 23-02-2012 om 19:46:58, met 13 reacties.

PRO DX II

Schluterfan
Foto voor @tractorfreek en @landbouwfreak.

Pro DX II.

Agri Service-Molenbaix

Reacties

Valtraboerties
Stoer! in NL?
jd4050
.
Schluterfan
@Valtraboerties

Nee, Belgique.
valtra6200
@Schluterfan
Is deze machine op basis van een bestaande gemaakt of bijna volledig zelfbouw?
Schluterfan
@valtra6200

Hij is zo goed als volledig zelfbouw, zelfs de cabine, instrumentenpaneel,...! De motor is een CAT van 640pk en er zit een Claas hakseltrommel (of hoe moet ik het verwoorden) ingebouwd. Ze hebben ondertussen ook versie III gebouwd 😄. Ze bouwen ook hun eigen bietenrooiers/laders, silagewagens,...
valtra6200
@Schluterfan
Mooi bedrijf dan. Jammer dat je het hier in de regio niet ziet zo'n speciale machines.
Joop3
Woah, mijn favoriete hakselaar, na de Mengele SH30!
Het is altijd weer een genot dit team in actie te zien in filmpjes. Ooit komt de dag dat ik ze live ga aanschouwen...
@Schluterfan kun je ook een locatie toevoegen? Dan weet ik ongeveer waar ik ze moet zoeken.
tractorfreek
@Schluterfan

Mooie foto, ondertussen rijden ze al met een andere zeker ? 😄
Schluterfan
@Joop3

Gewoon Molenbaix afrijden in het seizoen 😉. Het is een heel uigestrekt gebied, maar nogal heuvelachtig. Voor mij is het ook een van de topfavorieten. Echt een prachtige machine die de broers Dutrieux gebouwd hebben. Ze rijden trouwens met Lamborghini trekkers, in combinatie met de zelfgebouwde silagewagens een must! De Pro DX I hebben ze niet meer, maar zowel II als III zijn nog in bedrijf 😉.
MMaarten
@tractorfreek De eerste zou naar Polen gegaan zijn, nu rijden ze met hun 3e Pro-DX, echt een pareltje, die heeft een Krone bek erop. Ik heb wel nog maar één Lamborghini gezien, kmeende dat ze nog een Fendt hadden maar kan mis zijn. Het is eigenlijk het enigste wat ze doen, mais en gras hakselen en dan nog het zaaien ook. Verder is het constructie werk dat ze doen. De Pro-TX ( bietenlader) is naar een andere loonwerker in Henegouwen gegaan.
tractorfreek
@MMaarten

Hangt er achter de Pro DX III dezelfde hooglosser al bij de II ?
Gebruiken ze hem nog de Pro DX II ?
Hun Lamborghini trekker is wel mooi, zie je niet vaak ! Maar dat is juist hetzelfde als een Deutz en Same alleen een ander kleur.
Joop3
Ik vind de combinatie van de hakselaar met de snelle vrachtwagens juist geniaal! De Lambo wordt toch alleen bij grotere afstanden ingezet?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PRO DX II ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!