Foto van een Fendt 309 Vario, druk bezig met gras maaien met een Green Clipper. Raar maar waar... begin december voor de laatste keer gemaait, vandaag 13 januari al weer begonnen met maaien. Door het

Fendt 309 Vario

mrpieter
Foto van een Fendt 309 Vario, druk bezig met gras maaien met een Green Clipper. Raar maar waar... begin december voor de laatste keer gemaait, vandaag 13 januari al weer begonnen met maaien. Door het zachte weer blijft het langzaam groeien.

Reacties

arne818
Kruishoeve weg
fresheliciouss
Quote @mrpieter:
arne818 - 31 minuten geleden
heb je pk's genoeg voor die green clipper ?
is dit een 7,5meter ?
de onze is in de maak, wel een sport ++ (maaien voor de banden vinden we wel belangrijk)
mrpieter
@fresheliciouss dit is een 10 meter uitvoering. Pks genoeg anders gewoon langzamer rijden.
Later in de teelt wordt de mat dichter en dan wordt er met kooimaaiers gemaait. Die maaien mooier en korter dan deze maaier.
Maaien voor de banden... uhm hier zitten alleen achteraan de maaier de wielen waar hij op de weg op loopt.
mrpieter
@arne818 klopt
fresheliciouss
@mrpieter met maaien voor de banden bedoel ik dat je een frontmaaier gebruikt. dus dat het gras wordt gemaaid voor de trekker erover rijdt. zo hebben we dus een 4m maaier vooraan en achteraan nog 2x 3m in de hefarmen. hopen dat dit een goed resultaat geeft natuurlijk. 😄
mrpieter
@fresheliciouss oke op die manier. Bij deze maaier is naar mijn idee de zuigkracht van de messen zo groot dat het gras wat bereden is gewoon weer omhoog gezogen wordt. Weet niet hoe het origineel allemaal is, ken het niet anders dan deze zwaar aangepaste maaier.
Als je voor de trekker maait, krijg je dan niet het probleem dat je gemaaide gras aan je banden plakt en dan van die lappen krijgt op je gras?
fresheliciouss
@mrpieter of het aan de banden gaat plakken zal ik je laten weten... 😄 dat zullen we zien als het zo ver is... 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!