Foto van een Zelfbouw houtkliever.kliever die ik zelf gebouwd heb.is op deze foto uiteraard nog niet klaar.dikke piston onderaan is om de kliever van werkhoogte te brengen en dunne blauwe om hem verti

Zelfbouw Kloofmachine

johnny p
Foto van een Zelfbouw houtkliever.
kliever die ik zelf gebouwd heb.
is op deze foto uiteraard nog niet klaar.
dikke piston onderaan is om de kliever van werkhoogte te brengen en dunne blauwe om hem verticaal te brengen.

Reacties

jelledexta
Mag wat kosten.
Ziet er veelbelovend uit dat wel.
Hoe ga je het hele zware hout op je kloofmachine krijgen?
johnny p
@jelledexta
staat in transportstand nu.
bij gebruik staat hij vertikaal . met tafelhoogte naar eigen goesting tussen de grond en 95cm hoog in te stellen.
ikzelf heb een hekel aan horizontale klievers.
dit werkt voor mij het beste en met gewone blokjes zet je hem omhoog zodat je niet op de grond moet werken en bij echt dikke rollen zet je hem op de grond zodat je niet moet heffen aan het zware blok. en kan je als je wil blok en kliever gewoon hydraulisch optillen.maar meestal blijft hij gewoon op de grond met dikke rollen.
erik9831
Als hij klaar is, zou je toch eens een filmpje moeten maken. Ben eigenlijk benieuwd hoe hij van horizontaal naar verticaal gaat 😄

Voor de rest heel knap gebouwd. Nagedacht over het concept.
johnny p
@erik9831 op een andere foto zie je het beter, maar het is gewoon de dunne blauwe piston intrekken en dan kantelt hij recht. Piston is exact even lang als de latten waarmee de kliever omhoog/laag gebracht word. Zodoende dat de blauwe piston nooit wringt als je de kliever van hoogte veranderd.
Filmpje zal ik proberen maar ik beloof niks, foto's volgen er nog wel.
Grtz
Johnny

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Kloofmachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!