Foto van een Zelfbouw Aanhanger, bezig met poseren. beginselen van een aanhanger.. Foto is geplaatst door porschestandard op 17-12-2014 om 22:15:05, met 22 reacties.

Zelfbouw Bakkenwagen

porschestandard
Foto van een Zelfbouw Aanhanger, bezig met poseren. beginselen van een aanhanger.

Reacties

jehan
Zeer degelijk ziet er stevig uit
ilja
Wat word het eigenlijk? dieplader fzo?
Oldtimer-fan
Zozo, ziet er heel goed uit! Wat wordt 't?
DANOONTJE POWERR
Quote @ilja:
dieplader fzo?

Dan heb je de definitie van het woord dieplader niet helemaal begrepen denk?
b450
Geen kritiek... maar heb je bewust voor ongeremde assen gekozen? De wagen ziet er erg stevig uit. Met een flinke lading is een geremde wagen misschien net iets veiliger?
erik9831
@b450 Valt ook te zien waarvoor hij net gebruikt gaat worden. Als het alleen is voor een trekker te vervoeren, achter een andere trekker die maar 25 rijd, dan is het op zich niet nodig. Kan ook gebruikt worden enkel voor bij hun thuis.

Maar als je hier 120 mee gaat rijden, dan geef ik je gelijk. 😄

Zoals anderen ook al zeiden ... mooi gemaakt.
b450
@erik9831 Als je hier 120 mee wil gaan rijden moet je waarschijnlijk andere banden gaan monteren. Omdat ze daar waarschijnlijk niet voor zijn toegelaten. Ik stel de vraag over geremde assen alleen omdat er vaak vrij makkelijk gedacht wordt over remmen!!! Ik rij toch niet zo hard... maar wat als toch eens te laat stil staat en je hebt een groot ongeluk veroorzaakt....
Valtra-Fordpower
Alles boven de 3000kg als aanhanger zijnde is verplicht met beremming.
mdoornekamp
Ziet er goed uit. Als bakken wagen achter de mobiele kraan kun je er beter vrachtwagen bandjes onder zetten. Die trekken lichter omdat ze op 8 bar mogen en ze slijten veel minder.
erik9831
@Valtra-Fordpower Daar zit je hier vrij snel dan wel aan ...

Een aanhanger die voor een auto bedoeld is, is aluminium en weegt ook als snel bijna een ton. Dan kan je nog net iets van een 2 ton laden.

Metaal weegt nog een pak meer ...
mdoornekamp
@erik9831 als bakkenwagen achter een mobiele kraan heb je geen remventiel nodig. Zo'n kraan weegt 15 ton en remt als een gek. Dan maakt die 4 ton extra niet zo.veel uit. Bovendien zit er nooit een remventiel op een kraan.
selten
@erik9831
Aanhanger achter de auto is van staal met aluminium borden. Deze wegen tussen de 300-500kg. Een schamel van 6x2,5 met 4 1800kg's assen weegt ongeveer 1000kg.
trean
@mdoornekamp Op een caesar is een remventiel wel een optie. Maar die kan en mag ook meer trekken als andere kranen.
porschestandard
Dit word een bakkenwagen voor achter een kraan.
erik9831
@selten Die van mij haalt al de 900 kilo op de weegbank ... Zitten nog loofrekken bij op.

@mdoornekamp dat het een bakkenwagen ging worden, wist ik niet. 😄
mdoornekamp
@erik9831 het lijkt wel op een bakkenwagen en het stond bij een eerdere afbeelding van dit lasproject. En ik zag ook nog ergens een bak liggen 😄
selten
@erik9831
Dat zal dan wel een kipper zijn, of niet?
erik9831
@selten Ja dat is inderdaad een kipper 😄
selten
@erik9831
Dan zijn ze stuk zwaarder... Pomp, extra frame, enz...
EA_MF
@trean die ceasar rijd op straat met een powershiftbak, hierdoor kunnen de nieuwste types ook 50 dacht ik, en mogen ze zoveel meer trekken tov de meeste andere (hydrostaat) kranen.
erik9831
Ik, Kukel en dickt hebben dit object verplaatst van Tractoren Zelfbouw Zelfgemaakte constructies (Poseren) naar Tractoren Zelfbouw Bakkenwagen (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Bakkenwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!