Foto van een John Deere 6820 met Strautmann super vitesse cfs 3501 en Deutz Fahr Agrotron 120 met Strautmann Viresse 3401 DO. druk bezig met Gras inkuilen.

John Deere 6820

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6820 met Strautmann super vitesse cfs 3501 en Deutz Fahr Agrotron 120 met Strautmann Viresse 3401 DO. druk bezig met Gras inkuilen.

Reacties

Fendt926Driver
Dat is nog eens een moie brede kuil. kan de vastrijder op de kuil blijven als je een voor en lost.
Arnold lol
Beetje jammer dat de deutz niet zelf meer omhoog kwam????
mdoornekamp
@Arnold lol logisch. Die John Deere ziet er ook veel woester uit. 😄
mdoornekamp
@Fendt926Driver klopt. Ben bijna niet van de bult af geweest. Had mijn tijd ook wel nodig want het grovere gras laat zich slecht aanrijden.
Fendt926Driver
Quote @mdoornekamp:
want het grovere gras laat zich slecht aanrijden
die wagen achter de deutz was een do maakte het nog verschil met verdelen of het gedoseerd was of zonder walzen.
het grovere gras was toch allemaal wel gesneden dan maakt het toch niet uit met aanrijden?
mdoornekamp
@Fendt926Driver verdelen maakt voor mij niks uit. Maar dat wist je waarschijnlijk al 😄 . De kleine en lage Veenhuis verdeler op mijn shovel kan slecht met het losse gras van de doseerwagens overweg. Met de Holaras Viking achter de trekker gaat dat beter. Maar die heeft zoveel capaciteit dat het niet uitmaakt dat er geen walsen in de wagens zitten.

Echt lang gras komt toch altijd langer uit de wagens, ook met 38 messen erin. En grove stengels veren gewoon meer terug dan slap gras.
CaseCS130
Waarom heb je zowel een shovel als de jd als aanrijd combi? Omdat klanten verschillende wensen hebben of heb je ze beide nodig in de drukste tijd?
mdoornekamp
@CaseCS130 Om beide redenen die je noemt. En als het echt druk is kun je makkelijker een wagen bij huren dan een kuilverdeler. Bovendien kun je zo beter garant staan voor een goede bult bij de klant.
fendt-412
@mdoornekamp

holaras wil niet voorop de werklust of heeft hij daar niet genoeg olie voor? Denk dat dat juist super wil met gras wat al los ligt uit een doseerwagen.

Vond een holaras voor op shovel met zwaar gras uit een opraapwagen zonder walsen nog niet meevallen om te verdelen. Hebt eigenlijk te weinig vermogen om het gras goed overzij te gooien tegen de muren aan. Gaat met lichter gras wel stukken beter maar dat heb je helaas niet altijd voor het kiezen. Dit jaar gaat het ook allemaal nog niet vanzelf.
CaseCS130
@mdoornekamp Aha, wist niet dat de werklust ook van jou was. Dacht dat die van die lloonwerker was waar je wel bemest. Maar goed voor elkaar zo.
mdoornekamp
@fendt-412 Holaras vraagt meer vermogen. Met doseerwalsen wil met de Holaras beter dan Veenhuis. Maar ik wil zelf sowieso geen doseerwagens. Hogere aanschafwaarde, storingsgevoeliger, veel minder inhoud en lastiger in de bediening.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!