Wie weet waar die korte pin met gat voor is? Ik zoek voor deze trekker nog een boven en ondertrekhaak

Fordson Super Dexta

albert-fendt
Wie weet waar die korte pin met gat voor is? Ik zoek voor deze trekker nog een boven en ondertrekhaak

Reacties

oldtimergek
@albert-fendt kun je daar de heflatten niet mee vast zetten. Daar komt aan die pen een platte strip en die word ook ergens aan de heflat bevestigd. Platte strip bestaat dan uit 2 strippen met sleuf gaten die je verstellen kunt. Dan staat de heflat op een bepaalde hoogte afgesteld en wil niet zakken. Ik heb volgens mij al eens zo iets gezien. Trouwens dit type trekhaak zie je niet vaak aan een dexta. Dexta werd altijd zonder trekhaak geleverd en kwam dan een zelfbouw trekhaak door de dealer op.
sassinga
@oldtimergek Ja dat klopt die werden stabilisers genoemd.Deze werden aan de top stang gaffel bevestigt. Getoonde top stang gaffel is trouwens niet origineel want die heeft de pennen waar de splitpen komt aan de rechter kant. Trekhaak komt in het Fordson onderdelen boek ook niet voor
GerbertXL
Ik heb nog een trekhaak liggen met pennenverstelling, kom maar eens opmeten.
Favorit614
Wij hadden vroeger ook zo'n verstel trekhaak aan de dexta.
Ons werd verteld dat dit de vaste ophanging was voor een oppikhaak.
Zodat de oppikhaak niet zou zakken/ontgrendelen als de hef zou zakken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!