Stage lopen

Hallo, ik moet na de vakantie stage lopen, dan ga ik bij een boer, maar daarna moet ik weer. Ik wou dan gaan kijken bij een loonbedrijf, maar wat kan ik dan verwachten wat ik moet doen bij het loonbedrijf.

m.v.g. e-j

Deel dit topic

Reacties

Siebenga
Op jou leeftijd ken je dat bijna wel vergeten.. Is bijna geen loonbedrijf die je wil hebben. Klinkt hard maar is wel zo
tractorliefhebber
Inderdaad en anders word het trekkers wassen en loods vegen.
Siebenga
Kan je beter een heel grote boer zoeken waar je langzamerhand meer en meer trekkerwerk mag doen
pietersen123
Oke maar dan ben ik 16.. miss verandert dat de boel?
tractorliefhebber
Ja maar heb je enige ervaring met trekker rijden al of nog helemaal niks?
pietersen123
@ siebenga

ik ben 1 keer bij een boer geweest en na de vakantie weer bij 1 en dan mag ik niet meer bij een boer omdat ik daar al 2x ben geweest.
pietersen123
Ja ik rij wel trekker bij me vorige stage bij een boer ook enz...
grondverzetter
Nouja, als jij als 16 jarige bij een loonbedrijf komt zonder ervaring, kom je eerst wat op de kut klusjes, hok vegen, machines schoonmaken om de loods stappen.. daarna als je inzet goed is zul je steeds wel wat vaker op de trekker weggestuurd worden, daarbij moet je denken aan in het hoogseizoen Wikkelen, voor de rest misschien wat balen rijden met platte wagen en dumperen, vegen, ''simpele'' klusjes, maar dat is natuurlijk bij elk loonbedrijf weer anders.
Siebenga
Vind het sowieso dom dat een school je laat stage lopen op jou leeftijd
pietersen123
@ grondverzetter

ja, dat begrijp ik maar ik heb al wat ervaring met trekkerijden dus, maar dat weten hun niet. Dus je bedoelt te zeggen dat ze me gaan uitesten eerst domme klusjes en dan de leuke of betere klusjes.
pietersen123
@ siebenga hoezo, moest jij dat niet?
grondverzetter
Ja, je moet niet vergeten, je moet altijd onderaan beginnen.. je moet gewoon zorgen dat je inzet goed is, en dan word dat vanzelf beloont. ik heb hiervoor de opleiding loonwerk gedaan, heb 3x bij een ander bedrijf stagegelopen, eerst zit je in het domme werk, maardaarna kom je steeds hogerop 😉
grondverzetter
Laat siebenga maar praten jong, bij elke school moet je stagelopen, ook al ben je 15 jaar.. dan ga je maar naar een veehouder, of akkerbouwer.. daar kun je ook genoeg machinaal werk verrichten
pietersen123
@ grondverzetter

bedankt ik wil later ook bij een loonbedrijf/grondverzetbedrijf en ik wou dan stage gaan lopen bij gebr.kok bakkeveen.
Siebenga
15 ken je net niets met zo'n jonge.. ik snap echt de meerwaarde niet om op die leeftijd en bij een loonwerkers opleiding te zitten en moeten stage lopen
pietersen123
@gronverzetter ja maar ik mag daar niet meer want ben al 2x bij zoiets geweest. dus nu moet weer iets anders en het moet wel mee te maken hebben van wat ik later wil worden.
pietersen123
@ siebenga ik zit niet bij een loonwerkers opleiding gwoon middelbare school.
grondverzetter
Waar kom je weg dan pietersen?
pietersen123
@gronverzetter uit bakkeveen
pietersen123
Waar kom jij dan weg?
Siebenga
Kok bakkeveen zoekt nog wel een vaste silage chauffeur voor in de mais 😄
grondverzetter
Ooh, ik kom zelf uit Surhuizum..

maar dan is kok idd wel een mooie oplossing
pietersen123
@gronverzetter ja dat dacht ik ook zo en mijn vader heefd er gewerkt! "vroeger"
grondverzetter
Juistum, wat doet die nou dan ?
pietersen123
Op de grader
newholland-twente
Ik weet het nog niet, ik denk dat ik dan het liefst de werkplaats in ga 😉
Dan kun je eerst eens kijken hoe die machines in elkaar zitten en werken.
chiel6920S
Ik ben 16 heb er al een jaar opzitten bij een loonwerker, als je eenmaal t rijbewijs hebt moet je gewoon laten zien dat je het wilt en kunt dan laten ze je vanzelf meer werk met de trekker verrichten.
pietersen123
Oke!!! iedereen hardstikke bedankt nu weet ik er wat meer van.
KHD Deutz-Fahr
Meestal mag je op je vijftiende kleine klusjes doen, loods opruimen, machines verzetten, kleine reparaties uit voeren, machines doorsmeren, klinkt misschien allemaal wel saai, maar je kunt er wel genoeg van leren. Je moet ergens beginnen.
Siebenga
Dat is zeker waar
Fendttrisixfan
Als je hier bij loonwerker gaat vragen om te gaan werken, kan je direct beginnen op de trekker, gewoon omdat ze te veel werk hebben en zo veel mogelijk tractoren en machines draaiende willen houden, maar rijbewijs is wel een minimum
Siebenga
Je moet er natuurlijk wel wat van leren vind ik persoonlijk.. Als ze je gewoon domweg een hele stage periode op een trekker met dumper zetten is de lol er ook snel af
pietersen123
KHD Deutz-Farh dan ben ik 16 hoor
pietersen123
Siebenga ja dat vind ik ook moet wel wat afwisselend zijn.
maartendankers
Pietersen, als jij op je 16e bij een loonbedrijf stage wil lopen dan moet je niet allemaal dingen vinden dat het zo en zo moet. Dan moet je doen wat je gevraagd word.. Daarvoor ben je immers het sloofje... Ga daar maar van uit..
KHD Deutz-Fahr
@piet
Maar dan moet je nog wel je rijbewijs halen. Van kleine klusjes uitvoeren wordt je echt niet dommer. Klinkt misschien erg saai, maar dan heb je al wel geleerd hoe je machine moet doorsmeren, waar je op moet letten bij onderhoud, misschien mag je wel kleine reparaties uitvoeren etc etc. Zo is elke loonwerker begonnen.
pietersen123
Ja dat snap ik wel maar ik bedoel te zeggen ik kan wel wat vinden van dat het afwisselend zijn, maar dat kan ik niet zelf kiezen, maar ik bedoel te zeggen dan zou ik het het fijnst vinden.
KHD Deutz-Fahr
@maarten
Klinkt wel hard voor die jongen 😃, maar het is wel zo. Als je 16 bent weet je nog weinig, je moet goed luisteren, veel respect geven aan je collega's, niet eigenwijs zijn, krijg je op een gegeven moment van zelf respect terug.
pietersen123
@ KHD Deutz-Farh

ik begrijp wat je bedoeld, maar dat licht er ook maar net aan bij wat voor bedrijf je zit.
meijer
@grondverzetter jij had zeker geen inzet getoont op je stage is nu nog aan je te zien nog steeds met de karcher bezug?:P haha
gekheid neej klopt ze hebben hier allemaal gelijk je moet onderaan beginnen en als je handig overal mee bent klim je sneller omhoog als dat je wat meer tijd nodig hebt en of je het sneldoor hebt;)
KHD Deutz-Fahr
@piet
Dat is ook zo, je moet het treffen, heb vier stage bedrijven gehad. Twee bedrijven waren top, beste tijd gehad, deed je iets fout, maakt niet uit, je moet het nog leren, neem er de tijd voor, gingen ze dingen uit leggen, zo ging dat dan een beetje. Twee andere bedrijven, daar moest je alles al kunnen, veel gezeik, nooit een complimentje, nou dan is de lol er snel van af, kan ik je vertellen.
pietersen123
Ja dat snap ik ook wel ik kan wel vannalles willen enz... maar daar heb ik niks te willen. ik moet gwoon luisteren en doen wat hun mij vragen. maar dat is toch ook zo bij andere stages bij boer ofzo..
KHD Deutz-Fahr
@piet
Niet een te groot bedrijf uit kiezen, op kleine bedrijven heb ik de beste tijd gehad. Heb ik het meest geleerd, en ben ik het best begeleid.
pietersen123
@KHD ja ik ben nu 1 keer bij een boer geweest daar was het wel leuk veel dingen te doen ook met machines enz.. maar nu ga ik naar een groter bedrijf, maar het is ook maar net hoe die mensen zijn. Dan later wil ik bij een loonbedrijf stage lopen bij gebr. kok dat is best groot bedrijf? en ik moet gewoon goed luisteren naar die mensen. en doen wat er van me gevraagd word. ik snap het
pietersen123
Bedankt voor de reacties!
KHD Deutz-Fahr
Veel succes!!
Romke
Ik zie in je profiel dat je al met de wat kleinere case/ international trekkers hebt gewerkt 😄 een leuk begin, en mischien dat je bij de volgende boer die wat een groter bedrijf heeft ook op de grotere trekkers komt, en dan kun je nog heel wat ervaring opdoen lijkt mij.
en als je daarna naar een loonbedrijf gaat, dan is het eerst waarschijnlijk toch wat dumperen enz, maarja dat heb je toch bij de meeste bedrijven.
t komt vast goed 😉
willemJD
Pietersen123

Bij kok-bakkeveen zou ik eerst niet heen gaan je kan beter eerst eens een wat kleiner loonbedrijf uitzoeken kok is een groot bedrijf.
dx11
Ik vond het bij de samenwerking.bv m8ig mooi. dat is voor jou ook niet zo ver.
Fendt-718
Elk loonbedrijf is anders
bij de 1 mag je veel en bij de ander moet je vegen of machines schoon spuiten!
mf 35X driver
Ik heb toen ik 14 was stage gelopen bij een loonbedrijf en heb best veel mogen rijden.!
ik zou n beetje rond gaan kijken wat voor loonbedrijf je gaat nie al te groot en n baas die je n beetje kent!
MF6480
Als je dan 16 bent is er niets aan de hand..!! zo ben ik ook begonnen beetje loods opruimen vegen enz.. 😉 gewoon doen is harstikke leuk..
kun je laten zien wat je in je hebt..!
als je dan je rijbewijs hebt.. mag je vanzelf meer doen.. wat die anders ook zegt.. Als je inzet maar goed is.. 😃
pietersen123
Gebr. kok is best groot idd, maar us bilang dan?
pietersen123
Maar mijn vader heefd ook bij kok gewerkt dus we kennen de baas wel.
Siebenga
Us belang is ook best groot.. Maar waar van ik weet hebben ze al eens een jongen van 16 niet voor stage periode aangenomen. bij us belang zit ook nog dragstra en niet ver vandaan veldkamp
JD 6110
Ik ben ook begonnen met stage lopen op mij 15. goed luisteren, en kijken, netjes werken. dan mag je vanzelf meer 😃
pietersen123
Ja veldkamp ja... marja ik ken gebr. kok en ben vaak mee geweest met mijn vader vroeger en dat vind ik een mooi bedrijf... en zit mooi dichtbij mij, maar van der meulen is er ook nog.
pietersen123
Ik zat te twijvelen tussen kok en us bilang uit hoornsterzwaag
Boswachter
Bij Van der Meulen kan je ook heel wat leren 😃 hihi
Siebenga
Ik denk dat een klein loonbedrijf wat dat betreft nog mooier is... Daar kan/mag alles net wat sneller.. 😃
Boswachter
Zou dan gewoon bij gebr Kok gaan stage lopen als ik jouw was.
Die hebben een grote werkplaats waar vaste monteurs werken en die kan je dan mooi wat helpen. Klein loonbedrijf kan je schoonmaken en vegen. Leer je niks van.
Siebenga
Kleine loonbedrijven hebben ze vaker tijd je goed dingen uit te leggen.. je kent de vaste mensen snel en ze weten snel wat ze aan jou hebben. Heb je in 3 maanden tijd alleen maar nieuwe gezichten schiet het niks op.. En een klein bedrijf is vaak huiselijker want mij persoonlijk veel meer aanspreekt
pietersen123
Oke, maar is er miss ook iemand die bij us bilang of kok ofzoiets heefd stage gelopen?
Boswachter
Klein bedrijf kan je tussen de middag mooi warm mee eten. En dan 's avonds thuis nog een keer warm eten 😃
Siebenga
Ken alle 2 loonbedrijven redelijk goed..
grondverzetter
Oh van der meulen, dat ist jong hahaha Halbeeeee 😛

maare Peter, jahwis, wie proatn altied eem over onze ervaringen mit de karcher he, die mot ook misbruukt worden 😛
Boswachter
Ken je Van der Meulen ook wel Hendrik ? haha :lol:
Siebenga
Ze HADDEN wel dik spul 😃
Boswachter
Mwoa dik spul kon ik niet zeggen 😃 hebben nu wel NH met aardig wat draaiuren 😃
Siebenga
Ow andere vd meulen? De knikdeere met doseerbak staat vooraan
Boswachter
Van der Meulen Siegerswoude bedoel ik 😉
Siebenga
Ow ok haha ik dacht tijnje 😉 die siegerswoude heeft die een ronde sticker als reclame op de trekker?
pietersen123
@grondverzetter wat bedeol je met "karcher"
GrolschZetor
Ik denk gewoon dat je een belletje moet wagen
pietersen123
Maar ik zie nog wel ik denk gwoon gebr. kok en dan zie ik vanzelf wel goed opletten en begin toch onderaan en aldoende krijgt men ervaring... zo zijn jullie toch ook begonnen?
GrolschZetor
Op boerderij thuis alles geleerd voor me 16e. zaterdags bij mechanisatie bedrijf werken.... steeds meer inzicht in alles 😄. In tijd van crisis moest ik er weg. Ik zat toen nie op school en belde bekende loonwerker en ging van zelf.

Doe nu Bedrijfskunde & agribuseniss in Den Bosch, maar als ik tijd heb laat ik mijn hoofd er graag zien
tomfendt
Ook al kun je weet ik hoe goed rijden bij elk bedrijf moet je onderaan bij vegen en schoonspuiten beginnen
pietersen123
Ja oke... dat begrijp ik.
tjerk-koetje
Je kan ook bij een mechanisatiebedrijf stage lopen
bijvoorbeeld Veenstra in bakkeveen
tractortje
@ pietersen karcher merk van hogedrukspuit
maar jij hebt geluk ik mag pas binnen twee jaar stage volgen gelukzak
tjerk-koetje
Na tom fendt das niet waar
mijn broer werkt bij loonbedrijf van der meer in bontebok maar die ging op zijn eerste dag al met de trekker te dumperen
newhollandM100
Ikheb ook stage moeten doen(15 jaar), maar ze wisten dat ik al wat ervaring had van thuis uit(dat we een bedrijf hadden) en heeft die boer gevraagt wat ik kon en heeft hij me bv wat late bemesten, maaien, harken... ma natuurlijk ook al het stalwerk gedaan, mij maakt het niet zoveel uit wat werk trekkerwerk, stalwerk.
johndeere6230
Ik word soms al eens gevraagd door loonwerkers om in de maistijd te helpen maar als ik dan zeg dat ik 13 ben dan verwachten ze dat meestal niet omdat ik 1.90 m ben
GrolschZetor
Ben ie een beste reus
jd 1640
Ligt er ook aan of dat loonbedirjf er ook werk bij doet

anders zit je meer in het grasharken en zand dumperen miuschien
en sloot vuil

messen slijpen en machines door smerern
en schoon blazen 😉
Wimsumar
Beste Pietersen ( e.a.): Sommigen weten zelfs met de typische "stageloper-veegklussen" behoorlijk promotie te maken.
Voeraanvegen met 25 km/uur. :? pfffft! 😉

KLik: landbouwfilmpjes.nl/mediadetails.php/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
86
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
9