Hoofdas International 1246.

Goedenavond,

Ik zoek voor mijn 1246 een nieuwe of andere hoofdas. Die der nu in zit is de borging vanaf en is dus gaan slijten en nu zitten er bijna geen spiebanen meer aan de hoofdas. Nou is mijn vraag of iemand nog zoiets heeft liggen? of iemand weet die nog zo iets heeft. En in welke type International's zitten er de zelfde hoofdas in? Weet iemand dat ook. zal ook een foto plaatsen van de hoofdas ter verduidelijking.

Voorbaat dank.

Mvg,
Timon

Deel dit topic

Reacties

fiat1000DTsuper
Is dat normaal ook niet hetzelfde als van een fendt 600serie 1e generatie?
1046
Als dat zf is de kans zeer groot
IHFan
Zoals van de 55xl en 56xl serie's zijn die ook het zelfde? bedankt voor de snelle reactie's 😉

tractorfan.nl/picture/518814/…
redeagle14
De 55 en 56 zijn Inter achterbruggen. De 46 serie en de 12 en 1455 hebben ZF3000. Je moet opletten of jou as in de bakwand steunt of in een tussenring.
IH654
Fendt deutz steyr schluter inter, ze hebben allemaal zo'n zelfde zf-achterbrug gebruikt, in mijn 1046 zit ook een aftakas van een fendt
IHFan
@redeagle14 ik weet niet of je er veel van maken kunt. maar midden in komt een stomp uit de bak met spiebanen. De achterkant van die hoofdas heeft binnen in ook spiebanen.
IH654
Dat is de price as dus
IHFan
Bij de dealer noemde ze het de hoofdas. Dacht zelf ook dat dat de price as was. Maar zei noemde het de Hoofdas. Ik dacht wie ben ik dan om daar aan te twijfelen maar goed. De price as dus. Die moet eigenlijk vervangen worden maar ook die as waar de price as op loopt die de bak in gaat. Is daar verder ook iets van bekend hoe je die eruit krijgt? en hoe word die as genoemd?
basia
De "price ' as is de as waar de koppelings plaat op zit ; in het verlengde van de prise as (in de bak ) noemt men de hoofdas .
Trekkers met dubbele koppeling ( D.D. aftakas ) hebben 2 price assen ; die door elkaar lopen . de binnenste is vaak de "rij" as ;en de buitenste voor aftakas aandrijving .

Nu ben ik geen IHC kenner ; dus daar zou het anders kunnen zijn ? !
IHFan
Ja bij deze is het zo de binneste is de aftakas en de buitenste voor het rijden. Dan zou ik die buitenste een andere voor moeten hebben en een andere voor in de bak de hoofdas.
MartijndenBoer
Dat is een dure grap denk als je zo ie zo aan onderdelen kan komen . Ik heb nog een complete bak liggen en nog wat delen van een 1046 ik kan is kijken wat er ligt .
IHFan
@MartijndenBoer Ja dat vreesde ik ook al. Maar als je daarna zou willen kijken zou mooi zijn. Ik zoek namelijk die buitenste as vanaf de koppeling (Dat is de as waarmee je rijdt) En die gaat dan over een andere as die de bak in gaat. en daar is de as gebeorgt. Die broging is der af en bij de vorige eigenaar heeft het poos zo doorgelopen en zijn de tandwielen op elkaar gaan inslijten. en die as in de bak zou ik als dat mogelijk is ook willen vervangen. heb em nou eenmaal zo ver uit elkaar liggen als dat zou kunnen zou ik die as ook willen vervangen.
MartijndenBoer
Ik ga even kijken in mn onderdelen tekeningen of er meerdere types in geweest kunnen zijn . En dan ga ik is even kijken wat ik precies heb liggen .
IHFan
@MartijndenBoer oke alvast erg bedankt.
MartijndenBoer
Ik heb net even zitten zoeken . Er zijn 2 types in geweest .kan jij foto s sturen van de assen waar het om gaat ? ik stuur je wel een pb met mn mail adres.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2