Koelwater met antivries voor tractor mengen

Welk water voor koelwater gebruik je best om te mengen met antivries: leidingwater, grondwater, regenwater of gedemineraliseerd water

Deel dit topic

Reacties

+6
dx11
Waarom niet gewoon koelvloeistof er in? Heb je de minste kans op verontreiniging, en dichtslibben van de koelkanalen
bas101
Regenwater ivm kalk hoewel t vandaag de dag niet veel meer uitmaakt met leidingwater
+2
walker1
Je vergeet bronwater, keuze uit diverse merken: Spa, Chaudfontaine, Evian, Bar-le-Duc en Sourcy.
+4
walker1
Je kan ook nog naar de kerk gaan voor wat wijwater.
+3
bas101
@walker1 en naar t café voor wat praatwater
+5
PieterA
Water in je motor is niet meer van deze tijd. Gewoon koelvloeistof gebruiken.
GerbertXL
Als je een kleine hoeveelheid gedemineraliseerd water moet kopen kun je net zo goed kant en klare koelvloeistof kopen. Kramp heeft 20 liter kroon koelvloeistof voor iets van €45.
bas101
@GerbertXL gedemn is voor accu s
+1
roscho
Waarom zou je water met antivries willen mengen, terwijl er gewoon koelvloeistof te koop is, wat er speciaal voor gemaakt is?
N.B.: mocht er nu antivries met water in zitten, meng dat dan niet met koelvloeistof, dat geeft problemen. Zie de 4e alinea op deze link: autoweetjes.com/Koelvloeistof-mengen-koelvloeistof….

"Het koelvloeistofniveau wel of niet aanvullen met antivries?

Over het bijvullen van koelvloeistof met antivries kunnen we duidelijk zijn. Niet doen! Door de menging van koelvloeistof en antivries ontstaan er vlokken, en dus vervuiling in het koelsysteem. Ook Het mengen van twee verschillende kleuren koelvloeistof zal voor een bepaalde reactie zorgen, en ook daardoor zal het koelsysteem worden vervuild. Informeer altijd welke kleur koelvloeistof u voor uw auto moet gebruiken".....
bas101
@roscho daarom zou je geen koelvloeistof gebruiken , je moet eerst weten war er in zit , je kunt koelvloeistof niet mengen met water en antivries; verder is water met antivries zeker wel aan te raden voor oude tractoren waar t koelvloeistofsysteem niet dicht is denk aan lekke waterpomp lekke radiator lekke koppakking voor deze tractoren is t winters juist zeer aan te raden water met antivries te gebruiken of zomers alleen water je kunt dan altijd bijvullen met gewoon water 😁
+2
roscho
Quote Reactie van @bas101:
oude tractoren waar t koelvloeistofsysteem niet dicht is denk aan lekke waterpomp lekke radiator lekke koppakking

Met zo'n trekker moet je eerst aan het werk om de boel dicht te maken. Daarna alle modder aftappen en toch koelvloeistof erin.
bas101
@roscho nee gaat m niet worden , koelvloeistof is agressief en veroorzaakt lekkages , sommige oldtimers zijn gewoon niet dicht te krijgen , juiste methode oude roestwater eraf en dan schoonspoelen met water , meermaals rijden met bijvoorbeeld soda en proberen zo schoon mogelijk water te creëren , dan t verhaal van zomer winter met antivries je kunt dan altijd navullen met water wat overal voorhanden is in tegenstelling tot koelvloeistof.
donkey63
@bas101 Klopt, mijn oudje heeft al jaren antivries en zal dit ook nog wel een tijdje blijven mengen. Antivries voorraad is nog niet op.
fendt2
@donkey63 mee eens en koelvloeistof is water met antivries. Dikke handel koelvloeistof. 20l voor 45 antivries ook 20l voor 45. Alleen dat kun je 5x verdunnen.
Pjotr1969
Anti vries is vaak etyleenglycol, deze vloeistof is zoet en zeer schadelijk voor honden en met name katten.
Dus staat je tractor ergens te lekken, pas dan op dat er geen dieren de vloeistof oplikken.
+1
roscho
Quote Reactie van @Pjotr1969:
etyleenglycol

Net zo met koelvloeistof. Het devies is dus: zorg dat je geen koelvloeistof lekt!
Jaren geleden werd eens Oostenrijkse Burgenlandwijn aangelengd met antivries omdat het zo lekker zoet smaakte. Daarvoor hebben er wel een paar een zware pijp gerookt en met de naam van Burgenlandwijn was het voor lange tijd gedaan.
Lees hier het wijnverhaal: anderewijn.nl/info/…
+2
walker1
@roscho Tegenwoordig heb je zulke goedkope supemarktwijn dat je moet oppassen dat ze de antivries niet aangelengd hebben met wijn...
bas101
@walker1 ach is t m dat , heb 1 x wijn bij de aldi en 1 x wijn bij de lidl gekocht , eerste en laatste keer, denk eerder dat t aanglengd is met water , een liter antivries is nl duurder dan een fles wijn bij hun
bas101
@Pjotr1969 denk dat je als mens ook t loodje gaat leggen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden water , tractor , grondwater , mengen , koelwater en antivries geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0