Renault Ares - diepteregeling TCE 10

Hallo beste mede tf´ers,

Wij willen van het weekend gaan ploegen met onze Renault Ares 540 RX met TCE 10 hefinrichting, nu mijn vraag; Hoe valt de diepteregeling in te stellen op deze trekker, het zal wel niet moeilijk zijn, maar ik kan er nog niet echt wijs uit worden.

Mvg,

Mielmonteur

Deel dit topic

Reacties

weurding
Geen handleiding bij de trekker?
-lammert-
Met de pijltjes onder de hefregelaar zegmaar toch? als het et selde is als de 550 RZ
Mielmonteur
Ares RZ
Met de twee toetsen onder het ploegschaar symbool kun je de gevoeligheid instellen: 0 = geen trekkrachtregeling, 100 = zeer gevoelige trekkrachtregeling. Nummer wordt weergegeven in display samen met ploegschaarsymbool. Werkdiepte instellen met toetsen met pijltjes naar boven en beneden, waar je normaal ook de lage stand van de hef mee instelt. Max hefhoogte instellen door op 2e toets van links (van het rijtje van 6)te drukken en dan met de + en - toetsen de max hefhoogte instellen (van 0 tot 99) Gewoon met de tuimelknop de ploeg laten zakken en heffen. Het display geeft de ingestelde waarde weer van de ploegdiepte. Als je de tuimenschakelaar tijdens het ploegen even in neutraalstand zet geeft het display de actuele stand van de hefinrichting weer. Die wijkt vaak af van de ingestelde waarde maar dat geeft niet. Dat hangt af van de werkelijke ploegdiepte op dat moment en dat is weer afhankelijk van de weerstand dan wel trekkracht. Wat betreft de instelling van de gevoeligheid is het een goed uitgangspunt om die op 50 in te stellen als je begint.(met 3 schaar ploeg, bij een 2 schaar zal die wss wat hoger moeten) Als je het allemaal goed doet dan werkt het SUPER! Heb jaren met een NH TS100 geploegd, vond de hef eigenlijk best wel lekker werken maar nu met de Ares, dan is de NH brandhout. Ik kan je de betreffende pagina's uit de handleiding wel emailen. Moet je me een pb sturen met je emailadres. Veel succes met ploegen
-lammert-
@Ares RZ is goed in uitleggen zo te zien 😄
Mielmonteur
@Ares RZ

Dondersss bedankt!! En ik heb wel handleiding, weet alleen niet of het dezelfde is, goede uitleg! We zullen zien!
Ares RZ
Geen dank.
Ares RZ
@Mielmonteur Ben je nou al aan het ploegen geweest ?
Mielmonteur
@Ares RZ

Ja dat werkt mooi, maar laatst met de vaste tand hé, toen had ik de trekkrachtregeling op 0 staan maar toch haalde de hef de vaste tand hele tijd op hoe kan dat?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2