Illustratie van:

PZ Strela - Veertjes vervangen

We zijn bezig met een opknapbeurtje van onze strela. onder andere de tanden + bouten worden vervangen. Ook zijn er diverse veertjes stuk welke vervangen moeten worden, en dit is het probleem. Is er een handigheidje om de veertjes los te halen?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

dx11
Nee, daar is geen handigheidje voor. Dat is werkelijk waar een ergenis. Dat wordt dus een middagje op offeren en in een ruk door, dan ben je er het snelste van af.
Wimsumar
Beste Paddel1981: Ja, je moet het hele tandhouder demonteren. Dit is vrij eenvoudig door het spietje er uit te tikken.

Tandhouder: kramp.com/shop-be/nl/…

Veertje: (Let op: Linkse en rechtse):
kramp.com/shop-be/nl/…

P.S.: Let bij nieuwe onderdelen op zogenaamde linkse en rechtse onderdelen (vanwege de draairichting van de rotor). Als je nieuwe tanden koopt, neem dan alleen smalle.

"Smalle": kramp.com/shop/action/…
deutz7006
De eerste 2 zijn het moeilijkste maar eens je het onder de knie hebt doe je er maar 5min over 1
Wimsumar
Quote @Beste Deutz7006:
de eerste 2 zijn het moeilijkste

Inderdaad, je moet bij het uittikken van de spie even goed opletten dat deze aan onderzijde vrije ruimte houdt anders sla je 'm vast tegen de rotor.
deutz7006
@Wimsumar weet ik daar hebbe wij ooit moeilijkhedenmee gehad maar als je het kent is het iets van niks
NewHollandErik
Heb er pas ook stuk of 5 gedaan, en na 8 keer schudden hingen er weer 5 op de grond. Lastig werkje inderdaad, maar als je het door hebt doe je nog geen 5 minuten over een veertje. Begon me ook al af te vragen waarom die veertjes nodig zijn..
dx11
Quote @NewHollandErik:
Begon me ook al af te vragen waarom die veertjes nodig zijn..

Het beperken van de transportbreedte, en het zo vel mogelijk wegnemen van uitstekende scherpe delen tijdens transport.
Wimsumar
Quote @dx11:
transportbreedte, en het zo veel mogelijk wegnemen van uitstekende scherpe delen

Omdat de tanden omhoogklappen wordt tevens voorkomen dat de tanden in de grond steken (en krom buigen) als de schudder met stilstaande rotoren over de grond wordt voortgetrokken.
dx11
@Wimsumar ook nog ja. 😄
MaikMF
Ik ben er ook eerst even mee aan het uitviegelieren geweest, maar ben er nu achter wat de manier is om ze weer te monteren. Ik heb van de montage foto's gemaakt. Mocht er iemand zijn die daar interesse in heeft dan doe maar even een bericht.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ Strela ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
21