Geef jezelf 2% korting bij Albert Heijn

Geef jezelf 2% korting bij Albert Heijn
13-09-2012

Doe als Albert Heijn, geef jezelf 2% korting. Omdat het kan! Albert Heijn heeft besloten alle leveranciers 2% te korten, omdat het bedrijf groter wil groeien.

Albert Heijn heeft besloten alle leveranciers 2% te korten, omdat het bedrijf groter wil groeien. Dit gebeurde zonder overleg. Boeren - die toch al weinig verdienen - zijn hiervan de dupe.

Een actie van een marktpartij die teveel macht heeft. Maar wie hebben er nou echt de macht? De consument! Wij geven onszelf 2% korting. YFM organiseert een stickeractie op donderdagavond in Amsterdam Centrum. Tijd en locatie volgen. Meld je hier aan op Facebook!

Download de stickers hier (wel zelf uitprinten op stickerpapier natuurlijk).

Overigens doet Jumbo precies hetzelfde. Lees meer achtergrondinformatie op Foodlog

Deel dit topic

Reacties

Koentjuh
Goede actie.
weurding
Doe ik ook, ga vanaf nu 2% inhouden op alle rekeningen die ik krijg, incl. belasting 😉
jd4050
@jd6930 zeg dr is wat van tegen je grote baas...
Stefan-drenthe
Geen praktijken van de supermarkten .....
dx11
Ja, wederom wordt er weer de verkeerde kant op gerekend. Als ah 2% meer wil hebben behoord dit op het bordje van de consument te komen, niet de producent!
rickjd
@jd4050
Als vakkenvuller spreek je niet zomaar met de baas...... te onbelangerijk 😃 Geen recht voor mening
keizer
Interessant zeg! plaats dit maar ergens anders
MartijnvanHeerde
@keizer jij bent loonwerker dus jij snapt dit niet 😉
eppo
Ik ben het niet eens met deze actie van de AH maar als je als boer 1000 hectare mais in te kuilen had dan wou je toch ook wel 2 procent korting omdat je zoveel werk te bieden hebt?
johnd-ts
@eppo De AH krijgt al een gruwelijke hoop korting, dus dit zou dan overeenkomen met een boer die alsmaar blijft zeuren om meer korting.
eppo
@johnd-ts

en die boeren krijgen half werk geleverd, dus krijgt albert heijn straks meuk haha ze hebben zichzelf ermee.
jordi 1455
Albert Heijn is de grootste misdadige organisatie van Nederland.
SJB533
Ttja, Gappie Heijn wil groeien en heeft geld nodig. Hebben ze mooi pech... Zijn ze daar zo dement, dat ze zijn vergeten, dat ze Peijnenburg al een tijd niet in de schappen hadden?
boegie
Misdadige actie vind ik dit. haha ,biji de kassa, of korting, of ik ga wel naar de c1000 hoor !! 😛
shovel-joopie
Gewoon alle leverantie's aan Appie stil leggen, en daarna een procentof 5 voor de producenten erbij gooien. Kijken wie er baas is Appie of de producenten.
Wimsumar
Beste
Quote @Jordi 1455:
Albert Heijn is de grootste misdadige organisatie van Nederland

Steek ook hand in eigen boezem A.U.B.:
Boeren zijn de domste grondstofproducenten van vrijwel de gehele wereld.
weurding
@Wimsumar helaas heb je gelijk wim, maar we staan nou eenmaal onderaan de ladder en moeten met lede ogen toezien wat de melkfabriek ons elke maand toestopt om er net niet af te vallen
SJB533
@Wimsumar @weurding

Beste Wim,

Helaas, zoals Arend al zegt, heb je gelijk. Maar hoe wil jij de hogere prijs genereren? En moeilijker: behouden?
Wimsumar
Beste Weurding: Daarom is het ook de hoogste tijd dat die 'lede ogen' eens bij wat meer melkveehouders open gaan!
(geldt ook voor andere catagoriën grondstofproducenten). Kijk, wij kunnen aangeven wat de kostprijs is en de melkfabriek kan voorrekenen wat het op kan brengen zodat redelijkerwijs kostprijsdekkend geproduceerd wordt.
keizer
@MartijnvanHeerde ik snap het wel hoor, en ik ben geen loonwerker.
Grasbaal
Hier een paar video's van deze actie: melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/movie/387/
ferguson-6475
Hoorde net op de radio er wat over, in positieve zin voor de boeren 😄
johndeere6506
@Wimsumar zo werkt dat niet als de AH ergens anders goedkopere producten kan halen doen ze dat ook.
chiel-fendt 936
Eindelijk steunen de burgers de boeren ook. goede actie
JD6930
Quote @jd4050:
@jd6930 zeg dr is wat van tegen je grote baas...

Om even een voorbeeld te geven via welke weg je als vuller bij ah de hoogste baas kan bereiken

teamleider - asm/sm, regio mannahger, de baas daarvan en dan ben je er heel misschien. Koort: niet makkelijk!

En ja, er zullen wel weer reacties komen dat ik neit wil zien dat ah dit niet hoort te doen, maar als ik eerlijk meot zijn geloof ik geen ZAK van heel dat verhaal.

Ah gaat hun boeren echt niet korten om verder te kunnen groeien, daar hebben ze geld en personeel genoeg voor om dat mogelijk te maken. Het kan goed zijn dat er minder uitbetaald wordt, maar denk er bij zo'n bericht ook aan dat Jumbo zogenaamd de laagste prijs bij alles heeft en daardoor dus ook zeker minder aan de boeren betaald als ah, ah staat niet bekend als heel goedkoop, ook al zijn ze goedkoper als er wordt gezegd en ook al is het een supermarkt voor rijke en arme mensen. Ah heeft ook erg veel huismerk artikelen van de eigen merken: Albert Heijn, Albert Heijn Puur & Eerlijk, Euro Shopper, Ah Excellent, etc. een deel gaat rechtstreeks naar ah, maar een net zo groot deel wordt door een ander bedrijf voor ah tot eindproduct verwerkt. Dan is het dus het andere bedrijf weat de prijs aan de boeren betaald waarschijnlijk.

Albert Heijn heeft ook een Foundation om boeren in ontwikkelingslanden in bijv. Afrika te helpen en hun bedrijf mee op te laten bouwen,.

Je hoort wel altijd dat iedereen hier te weinig betaald krijgt, maar daar in Afrika krijgen ze echt niet meer betaald waarschijnlijk. Als er echt zoveel waarheid in bovenstaand verhaal zou zitten waren er ook niet zoveel bedrijven geweest die hun dueren opende tijdens de 2 open dagen weekenden in augustus.

Omdat Ah hier het meest wordt genoemd beginnen jullie ah af te kraken, als Jumbo het meest werdt genoemd was het andersom.
Wim3065
@Wimsumar

Samenspannen zou de oplossing zijn, helaas zitten we nu op een punt waar een boer zijn inkomsten niet kan missen. Stel dat we met zijn allen de kraan kunnen dicht draaien en niets meer leveren voor een bepaalde tijd, dan kunnen we de oorlog aanflakkeren.Maar met export en import, wie zal er begods op geven? Het zou op wereldvlak moeten gebeuren en dit kan nooit. Het blijft toekijken vrees ik.
jd4050
Quote @JD6930:
Om even een voorbeeld te geven via welke weg je als vuller bij ah de hoogste baas kan bereiken

teamleider - asm/sm, regio mannahger, de baas daarvan en dan ben je er heel misschien. Koort: niet makkelijk!

@JD6930

dat snap ik wel en het was maar een als gekkigheid bedoelt. 😉
JD6930
Quote @jd4050:
@JD6930

dat snap ik wel en het was maar een als gekkigheid bedoelt.

Ja snap ik! 😉

Vindt het wel apart dat ze dit alleen bij Ah doen en niet bij Jumbo bijv. Terwijl Jumbo nog veel meer op de boeren kort. Ze hebben niet voor niks lage prijzen, de leveranciers van de andere merken moeten ze gewoon vollebak betalen of er wordt niet geleverd, ook daar is wel eens een meningsverschil over de prijzen volgensmij, zoals enkele jaren geleden met Pijnenburg en ah. Maar dat ze dit echt specifiek op Albert Heijn richten vindt ik persoonlijk erg laf en kinderachtig. Jumbo heeft altijd minder betaald dan ah, en ah streeft naar kwaliteit, en daar willen ze ook voor betalen, als de comsument dat ook doet. Het enige probleem is, de consument is nou juist degened die dat neit wil.

Ik geloof het goed dat ze 2% korten op de boeren, maar dat het voor de groei van het bedrijf is is gewoon zo'n ongelovelijk grote onzin! Albert Heijn open ieder jaar in binnen en buitenland nieuwe winkels, ieder jaar worden er winkels verbouwd/uitgebreid, waarom zouden ze dan nu in 2012 pas in een keer dan op de boeren gaan korten?

Je wil niet weten hoeveel omzet er per week alleen al in een dorpssupermarkt wordt binnengesleept, dan praat je echt over tonnen, daar zit echt wel genoeg winst bij om ook een stukje achter te houden voor groei. De winkels worden tegenwoordig ook zo milieuzuinig als maar zijn kan gemaakt, ook daarmee bespaar je veel geld. Daarbij, Ahold koopt geen Bol.com als ze de groei van de andere Ahold bedrijven waarvan ah de grootste is niet kunnen betalen zonder op de boeren te korten.

Als ah zo weinig geld had voor groei was er geen ah op Curacao, meerdere in België, meer dan 900 in Nederland, binnen korte tijd ook in Duitsland.

Ze zouden zo'n actie tegen Jumbo moeten richten, die heeft onderhand meer winkels verkocht als zelf gehouden van C1000, dus de zouden daar ook veel geld aan over gehouden moeten hebben, maar nee, Jumbo is de goedkoopste, ze willen niet dat die de prijs omhoog doet wand dan ze hun goedkope boodschappen kwijt.
ferguson-6475
@JD6930 nou maar met zen allen dat de media inbrengen? 😃
fendt-412
Quote @JD6930:
Ik geloof het goed dat ze 2% korten op de boeren, maar dat het voor de groei van het bedrijf is is gewoon zo'n ongelovelijk grote onzin!

kunt het geloven of niet, ze zeggen het zelf. Leuk dat het je werkgever is, alleen het maakt ze vrij weinig uit wat jij en ik daarvan vinden. Als het maar geld opbrengt. Zij hebben de mogelijkheid om te zeggen voor jou 10anderen. Als jij het niet voor 30cent wilt verkopen ga ik wel naar je buurman, die het wel doet.

Er zijn twee opties, of jezelf 2% korting afdingen. Of dat je niet meer naar de AH heen gaat, werkt volgens mij nog veel beter. Boycotten die bende.

Van een maandje terug: nos.nl/video/409801-ahold-ziet-winst-stijgen.html/ Waar gaat het dan nog over...

Jumbo heeft ook al een brief rondgestuurd, willen 1,25%korting hebben.
Grasbaal
Quote @ferguson-6475:
in positieve zin voor de boeren

De toezegging is boterzacht maar het is een eerste stap de goeie kant op:
dresje80
We zouden ijgelijk moeten zorgen dat de schappen leeg kommen en dat ze pas bij 4% vol kommen dan kunnen niks anders al 6& om hoog dan piepen ze wel anderes
valmet6400power
Quote @JD6930:
binnen korte tijd ook in Duitsland

De eerste is er toch al?
Wimsumar
Beste
Quote @JohnDeere6506:
als de AH ergens anders goedkopere producten kan halen doen ze dat ook.

Dat doen ze zeker, en met 'boerenverstand(!)'( en gelijk hebben ze). Het Albert Hein-huismerk voor zuivel komt uit:

Lees meer: boerenverstand.org/nieuws/…
ford8630power
Om even over na te denken nu de mais er aan komt, boeren doen precies hetzelfde bij hun loonwerker door vaak een veel te lage prijs voor het hakselen per hectare af te dingen...
Wimsumar
Beste
Quote @Wim3065:
de kraan kunnen dicht draaien en niets meer leveren voor een bepaalde tijd, dan kunnen we de oorlog aanflakkeren.

Oorlog? Welnee, dat is helemaal niet nodig!
Zoals ik al eerder schreef, "wij" leggen onze kostprijs bij de verwerker, de verwerker geeft aan welke hoeveelheid bij die grondstofkostprijs verwerkt en afgezet kan worden.
(Alleen de mededingingswetgeving in Nederland / Europa maakt dit nog niet mogelijk).
SJB533
@Wimsumar
Dus mevrouw Kroes haar opvolger verbied je een eigen prijs te hanteren?

@ford8630power
Die loonwerker zegt makkelijker tegen je, dat je maar een ander moet zoeken...
Wimsumar
Beste
Quote @SJB533:
eigen prijs

Als individu mag het, maar zodra het er ook maar iets op lijkt dat collectief afspraken over prijs en hoeveelheid ( O.P.E.C.-methode) wordt gemaakt volgen zonder pardon de N.M.A. "miljoenen"-boetes.
SJB533
@Wimsumar
dus als er 2000 boeren zijn, die 2 kwartes de kg melk willen, zegt de staats Dobermann: "Foei!"
Wimsumar
Beste
Quote @SJB533:
"Foei!"

Dat is in zeer beknopte versie de problematiek waar de D.D.B./ E.M.B. de laatste jaren mee worstelt om een passend antwoord op te krijgen.
SJB533
@Wimsumar
Prijzen kun je toch verklaren?

Kosten 30 ct
Vet + eiwit 8%
Eerste klas melk sinds jaar en dag
Koeien weiden
Resultaat je moet gewoon 50 ct lappen, en anders heb je kazen van niks 😉
fendt-412
@SJB533

en met 5jaar kun je weer hetzelfde verhaal ophangen bij alle betrokken partijen. De helft van de boeren gaat toch leven naar opbrengstprijs.

Zon actie van Ah is natuurlijk niet goed te praten. Maar wie zou het niet doen als je zon machtige positie hebt. Er is ook een partij in NL die praktisch de hele kalvermesterij in handen heeft. In het noorden van Nederland is er ook maar een partij die de mestprijs kan dicteren.

Iedereen wil een hogere opbrengst, je bent gek als je niet meer met minder wilt verdienen. Maar volgens mij zijn veel boeren vergeten dat 2011 een topjaar was, en 2010 was ook niet slecht. als je toen niets hebt kunnen reserveren kun je beter voor 2015 een bord in de tuin zetten. Je moet ondernemen, niet gaan lopen huilen.
Wimsumar
Beste
Quote @Fendt-412:
topjaar

Jij bent nog te jong ( 19 jaar? ) om over topjaren te kunnen spreken. De huidige melkprijs ligt op niveau van 25 - 30 jaar terug. Overal in de keten stijgen lonen en produktprijzen geïndexeerd aan de jaarlijkse inflatie ( om over behaalde rendementen maar te zwijgen) behalve bij de primaire producent (o.a. de melkveehouder).
fendt-412
@Wimsumar

kun je dat niet horen van een jonger iemand?
Hoogste melkprijs in 13jaar, dat dat niet slecht is kan iemand van 10jaar ook nog wel zien.
38.77cent is anders aardig boven het gemiddelde van 32,5cent, waar ze in wageningen en bij de banken ook mee rekenen. Als je dan nog geen spek op de botten hebt...

Dat veel gaan investeren in toekomstig oudijzer, om uit principe geen belasting te betalen kan iemand uit een andere sector dan de landbouw ook niet bij 😉
Wimsumar
Beste
Quote @Fendt-412:
gemiddelde van 32,5cent,

Een prima prijs, om precies al de rekeningen mee te kunnen betalen. Maar onvoldoende om vergoeding voor eigen ingezette arbeid en kapitaal te krijgen. 😞

Geen belasting betalen = geen winst maken = geen reserves (vet op de botten) opbouwen.
jordi 1455
@Wimsumar
Als je geen schulden hebt of leningen die nog afbetaalt moeten worden.
jordi 1455
@fendt-412
Er zijn mensen die denken dat de politiek en de coöperaties de melkprijs bewust omlaag houden omdat ze bang zijn dat de boeren te veel macht krijgen.
weurding
Pas als de grondprijzen net als in denemarken halveren begin ik te geloven dat het echt slecht gaat met agrarisch nederland, en om over toekomstig oud ijzer te praten: hoorde van een nh vertegenwoordiger dat 80% gefinancieerd wordt 😞
JD6930
[quote="@Wimsumar"] Beste
Quote @JohnDeere6506:
als de AH ergens anders goedkopere producten kan halen doen ze dat ook.

Dat doen ze zeker, en met 'boerenverstand(!)'( en gelijk hebben ze). Het Albert Hein-huismerk voor zuivel komt uit:

Lees meer: boerenverstand.org....[/quote/]

Sinds wanneer is Zaanse Hoeve een huismerk van Ah? De ah zuivel wordt onder het huismerk Albert Heijn en Euro shopper verkocht, volgensmij staat Zaanse Hoeve niet in het ah huismerken lijstje.
JD6930
Quote @fendt-412:
kunt het geloven of niet, ze zeggen het zelf.

Ik geloof het van die 2%, maar die groei? dat geloof ik pas als de mannager van onze ah het zelf zegt dat het zo is.

Het is afgelopen dagen idd veel in het nieuws geweest zover ik hier hoorde. Maar toch apart dat ik nog nergens een nieuwsartikel heb gezien waar het daadwerkelijk in staat. Enkel die filmpjes.
JD6930
Quote @jordi 1455:
Albert Heijn is de grootste misdadige organisatie van Nederland.

Kunt zien dat je nog maar 17 bent. Je roept maar wat zonder dat je weet waar je het over hebt!

Ah is een van de best uitbetalende(aan leveranciers)/naar klanten luisterende bedrijven die NL rijk is. Ook voor het personeel is alles hartstikke goed geregeld.

Wie niet naar ah wil, gaat dan maar naar Jumbo. Maar neit zeuren als je dan een stapel rotte appels onder int schap of een doos koekjes met de schimmel er op int schap tegen komt Omdat Jumbo Snelheid voor FIFO vullen en dus voor kwaliteit zet.

Bij Albert Heijn staat kwaliteit voorop, niet snelheid.

Jumbo geeft dus veel minder geld uit aan personeel, en dus vast en zeker ook aan de leveranciers. Zeg nou zelf: je gaat geen 100 euro dokken voor een grote hoeveelheid appels terwijl je de helft weg kan gooeien omdat ze rot zijn voor ze verkocht worden omdat je het belangrijker vindt dat je schap snel gevuld is als dat het er netjes, verzorgt en vooral FIFO bij ligt.

Dus Jumbo nekt niet alleen de leveranciers maar ook personeel en klanten.

Minder personeel aant werk, meer producten die al lang de datum gepasseerd zijn/rot zijn int vak, meer weg gooien, meer ontevrede klanten.

Maargoed, je kunt zo'n dingen niet vaak genoeg uitleggen. Ik weet wel dat ik er in blijf geloven dat Albert Heijn samen met die actievoerders/vakbonden een goede oplossing zal vinden hiervoor ,en dit niet blijvend is. Wat bij Jumbo al wel jaren is.
JD6930
Quote @valmet6400power:
Quote @JD6930:
binnen korte tijd ook in Duitsland

De eerste is er toch al?

Dat kan goed. Ik weet dat ze daar enkele Ah To Go's willen starten op treinstation's. Maar of er al zijn en hoeveel er binnen een jaar zijn nu, en wat de verdere plannen daar zijn weet ik niet. In België staan wel meerdere winkels ngo op de planning binnen een jaar zover ik weet.

In Tjechië? en nog wat landen zitten ook Albert's, ook van Ah. Maar of dat echt bij Ah zit of gewoon apart in eigendom van Ahiold is weet ik niet.
jordi 1455
@JD6930
Dit is niet de eerste keer dat AH iets doet wat eigenlijk niet mag. ze willen nu geld over andermans rug gaan verdienen.
Wimsumar
Beste
Quote @JD6930:
Sinds wanneer is Zaanse Hoeve een huismerk van Ah?

Wat een vraag zeg, maar ik heb het antwoord gevonden: sinds ongeveer 8 jaar.

melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/41204/

B.T.W.: Of Zaanse Hoeve nu nog in het A.H.-winkelschap bestaat weet ik niet.
Valtra-Fordpower
Quote @JD6930:
lbert Heijn is de grootste misdadige organisatie van Nederland.

Kunt zien dat je nog maar 17 bent. Je roept maar wat zonder dat je weet waar je het over hebt!

Ah is een van de best uitbetalende(aan leveranciers)/naar klanten luisterende bedrijven die NL rijk is. Ook voor het personeel is alles hartstikke goed geregeld.

HAHAHAHAHAHA Geloof je het zelf? ik ken personen die voor AH hebben gewerkt....... En die zeggen totaal iets anders dan wat jij opnoemt!
Husqvarna
Quote @JD6930:
kwaliteit voorop, niet snelheid.

Onzin, personeel dat "niet snel genoeg" vakken vult vliegt er zo uit, oudere medewerkers (te duur) worden na 15 jaar zonder pardon op straat gezet om plaats te maken voor jongeren, en die weten meestal niet beter, je kunt beter bij een lokale Coop of C1000 werken. Ook werken de jongeren soms wel 12 tot zelfs 14 uur per dag voor een minimumloon.
Overuren worden bij de vulploegen meestal niet of nauwelijks uitbetaald !! "hadden ze maar sneller moeten werken"
JD6930
Quote @Husqvarna:
Quote @JD6930:
kwaliteit voorop, niet snelheid.

Onzin, personeel dat "niet snel genoeg" vakken vult vliegt er zo uit, oudere medewerkers (te duur) worden na 15 jaar zonder pardon op straat gezet om plaats te maken voor jongeren, en die weten meestal niet beter, je kunt beter bij een lokale Coop of C1000 werken. Ook werken de jongeren soms wel 12 tot zelfs 14 uur per dag voor een minimumloon.
Overuren worden bij de vulploegen meestal niet of nauwelijks uitbetaald !! "hadden ze maar sneller moeten werken"

Das echt niet. Ouderen kunnen er wekrne tot hun pensioen. En hoeven geen plaats te maken voor jongeren.
dat ze 12 tot 14 uur werken ook niet wand dat wordt niet toegestaan, ja 10 a 11 uur inc. pauzes kan wel ja, maar dat doet een gemiddelde medewerker die er dagelijsk werkt wel en dat is bij niet veel bedrijven anders. Een minimumloon is het zeker niet.

Overuren worden zo goed als altijd uitbetaald. Wij werken zo goed als iedere donderdag wel een kartier of meer over. Iedere 10 a 15 minuten over werken krijg je gewoon betaald. Er loopt ook geneog personeel rond om het af te krijgen en als er een keer niet zo vele zijn of meer vracht en er wordt overgewerkt wordne die minuten gewoon doorbetaald.

C1000 en Jumbo enzo is het niks beter. Jumbo gooit de medewerkers zelfs onder de 20 als het kan al op straat. Bij ah werken sommige er met hun 30 nog en gaan daarna pas iets anders doen. Anderen die er willen blijven werken werken er met hun 50e of 60e nog, en ja, dat zijn gewoon de vullers. Niet iedereen wil heel zijn leven in een supermarkt werken dus die gana als ze afgestudeerd zijn ergens anders werken, maar er zijn er ook genoeg die er hun hele leven werken.
JD6930
Quote @Valtra-Fordpower:
HAHAHAHAHAHA Geloof je het zelf? ik ken personen die voor AH hebben gewerkt....... En die zeggen totaal iets anders dan wat jij opnoemt!

Dan zullen dat net een paar van de mensen zijn die er niet tevreden over zijn. Maar ik hoor er bij onze ah haast nooit iemand over klagen.

Bij ah krijgen mensen met een beperking trouws ook een kans, bij Jumbo etc. hoor je daar neit veel over.
JD6930
Quote @Wimsumar:
Beste
Quote @JD6930:
Sinds wanneer is Zaanse Hoeve een huismerk van Ah?

Wat een vraag zeg, maar ik heb het antwoord gevonden: sinds ongeveer 8 jaar.

melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/....

B.T.W.: Of Zaanse Hoeve nu nog in het A.H.-winkelschap bestaat weet ik niet.

Oke, sorry. Je hoort en leest altijd voeral Euroshopper, Albert Heijn, Ah Puur & Eeerlijk, Ah Excellent, maar nooit Zaanse Hoeve als het lijstje met huismerken voorbij komt. Ook in personeelsblad en op posters op het kantoor in de winkel zelf niet. Vandaar dat ik dat niet wist. 😉

Maar dat niet ieder product wat onder die naam verkocht wordt uit Nederland komt is toch neit zo erg? Er staat toch nergens dat het echt uit Nederland komt ook al doet het dat vermoeden. Duitse/Belse melk/vla kan toch ook lekker zijn?
JD6930
Quote @jordi 1455:
@JD6930
Dit is niet de eerste keer dat AH iets doet wat eigenlijk niet mag. ze willen nu geld over andermans rug gaan verdienen.

Wat hebben ze nog meer gedaan dan?

En als je goed kijkt lees je overal dat het een TIJDELIJKE actie is van ah. Er wordt geprotesteerd bij het hoofdkantoor, en meteen worden het plan gbij leveranciers die het er niet mee eens zijn en straks helemaal geschrapt. Is het dan nog zo erg?

En daarbij, ik denk niet dat de top van bedrijven als Friesland Campina het zo erg vindt als het echt voor de groei zou zijn! Hoe meer ah groeit, hoe meer producten ze afnemen! Hoe meer werk dus voor die bedrijven, hoe meer geld ze krijgen.

En uh, den kej nou echt dat Friesland Campina eerst bij ah aanklopt om nog meer producten(welke zou ik neit weten, wand volgensmij heeft ah alle productne daar al van) in de schappen van ah te krijgen, en daarna een leveringsstop uitvoert?
JD6930
Quote @dresje80:
we zouden ijgelijk moeten zorgen dat de schappen leeg kommen en dat ze pas bij 4% vol kommen dan kunnen niks anders al 6& om hoog dan piepen ze wel anderes

Dat doen ze niet wand daar pakken ze zichzelf het hartst mee. 😉
newholland6640
@JD6930

Owja? Hoe meer ze groeien hoe meer ze afnemen? Europese markt zit BOMvol! Komt het niet via Jan bij albert, Dan wel via claas 😉
SJB533
Quote @JD6930:
Ze zouden zo'n actie tegen Jumbo moeten richten, die heeft onderhand meer winkels verkocht als zelf gehouden van C1000

Ik denk, correctie: weet wel zeker, dat Jumbo niets verkocht heeft. En niets aan overgehouden heeft. Sterker nog: er minder van wordt!
Wimsumar
Beste
Quote @JD6930:
Maar dat niet ieder product wat onder die naam verkocht wordt uit Nederland komt is toch niet zo erg?

Integendeel, dat is juist veel beter. De kans is dan groot dat het zuivelprodukt bij 1 van de melkprijsreferentiezuivelondernemingen (melkfabrieken, waarop Friesland-Campina de melkprijs baseert) weg komt. "Hoe beter het hun gaat, hoe hoger de F.C.-melkprijs". 😄
Husqvarna
Allemachtig zeg, is AH voor hem de John-Deere onder de supermarkten ofzo :-?
SJB533
@Husqvarna
Niet de Hermann Paus? 😃
SJB533
@Husqvarna En volgens mij weetie niet hoe de supermarktwereld werkt...
Husqvarna
C1000 en COOP werken vooral met franchisenemers, en daar kun je, afhankelijk welke ondernemers, over het algemeen best werken, mijn ervaring.
Maar Albert Heijn is één groot concern waar 95% van de winkels eigendom van de N.V. is en allemaal een nummer hebben. Het personeel is dus ook bij Ahold in dienst en iedereen heeft een nummer. De vestigingen hebben allemaal een bedrijfsleider/manager die beoordeeld word op het aantal $$$$ dat er maandelijks/wekelijks binnenkomt, de meesten houden het maar een paar jaar vol, net als de helft van het personeel. Bij AH draait alles om de aandeelhouders hoeveel win$t er binnenkomt, een locale franchisenemer is over het algemeen iets sneller tevreden als zo'n grote multinational.
JD6930
Quote @Husqvarna:
C1000 en COOP werken vooral met franchisenemers, en daar kun je, afhankelijk welke ondernemers, over het algemeen best werken, mijn ervaring.
Maar Albert Heijn is ��n groot concern waar 95% van de winkels eigendom van de N.V. is en allemaal een nummer hebben. Het personeel is dus ook bij Ahold in dienst en iedereen heeft een nummer. De vestigingen hebben allemaal een bedrijfsleider/manager die beoordeeld word op het aantal $$$$ dat er maandelijks/wekelijks binnenkomt, de meesten houden het maar een paar jaar vol, net als de helft van het personeel. Bij AH draait alles om de aandeelhouders hoeveel win$t er binnenkomt, een locale franchisenemer is over het algemeen iets sneller tevreden als zo'n grote multinational.

BV 😉

De meeste winkels hebben idd maar 2 a 3 jaar dezelfde mannager/assistant mannager, na die 2 a 3 jaar worden ze vaak overgeplaatst naar een andere ah. Hier en daar blijven ze 5 jaar of langer op 1 plek, maar vaak worden ze eerder overgeplaatst.

Een groot deel van de winkels die ah overgenomen heeft zijn Jumbo's volgensmij, Jumbo bouwt als gevolg daarvan weer de C100's om tot Jumbo.
SJB533
Quote @JD6930:
']Jumbo bouwt als gevolg daarvan weer de C100's om tot Jumbo.

Laat Jumbo nu over het gros van de C1000's geen klap te zeggen hebben: franchise!
JD6930
Quote @newholland6640:
@JD6930

Owja? Hoe meer ze groeien hoe meer ze afnemen? Europese markt zit BOMvol! Komt het niet via Jan bij albert, Dan wel via claas

Hoe meer winkels, hoe meer Campina vla er nodig is, hoe meer Chocomel, die 2 merken komen van Friesland Campina en dus kan FrieslandCampina meer leveren.

Heel dat gedoe rond die 2% is al voor een groot deel opgelost zover ik op o.a. Boerderij.nl las.

Het is niet goed wat ze hebben gedaan! Dat is waar! Maar hoe het ook went of keert, die leveranciers zullen echt niet stoppen met leveren. Als ze stoppen met leveren aan ah, hebben ze ook grote kans dat ze dat ook niet meer aan Hypernova & Albert mogen leveren, en dat willen ze natuurlijk niet al zijn er maar enkele leveranciers van ah die ook daar aan leveren.
jd4050
Quote @JD6930:
Hoe meer winkels, hoe meer Campina vla er nodig is, hoe meer Chocomel, die 2 merken komen van Friesland Campina en dus kan FrieslandCampina meer leveren.

waar zijn die meer afnemers van de vla of chocomel dan?
JD6930
Quote @SJB533:
Quote @JD6930:
']Jumbo bouwt als gevolg daarvan weer de C100's om tot Jumbo.

Laat Jumbo nu over het gros van de C1000's geen klap te zeggen hebben: franchise!

C1000 stopt, dan kunnen ze niks anders als overgaan naar supermarkten als COOP, Ah, of Jumbo.
newholland6640
@JD6930

Maakt niet uit! Andere winkels gaan minder verkopen dus andere leveranciers hoeven weer minder melk te leveren... Theorie is niet altijd praktijk.
JD6930
Quote @jd4050:
Quote @JD6930:
Hoe meer winkels, hoe meer Campina vla er nodig is, hoe meer Chocomel, die 2 merken komen van Friesland Campina en dus kan FrieslandCampina meer leveren.

waar zijn die meer afnemers van de vla dan?

In de plaatsen in binnen en buitenland waar de winkels komen. (bijv. in de landen België en Duitsland)
JD6930
Quote @newholland6640:
@JD6930

Maakt niet uit! Andere winkels gaan minder verkopen dus andere leveranciers hoeven weer minder melk te leveren... Theorie is niet altijd praktijk.

Ja nu je het zegt, dat is ook wel weer zo ja.

Alleen weet niet of er in België enzo wel zoveel Friesland Campina merken verkocht worden. In Duitsland wel volgensmij.
JD6930
Quote @Husqvarna:
Allemachtig zeg, is AH voor hem de John-Deere onder de supermarkten ofzo

Dat ah zo groot is net als JD(alleen JD dan wat groter), kan ik niks aan doen. 😉
SJB533
@JD6930
Er stappen diverse over op een andere franchise!
JD6930
Quote @SJB533:
@JD6930
Er stappen diverse over op een andere franchise!

Dat kan ik me goed voorstellen!
Husqvarna
@JD6930
Maar jij vind het normaal dat van die megalomane bedrijven eenzijdig een korting van 2% + een verlengde betalingstermijn (4 maanden?) opleggen, enig idee wat die 3-4 maanden aan rente kost? Albert Heijn misbruikt zijn leveranciers als een goedkope leenbank. Ik noem dit contractbreuk en maffia-praktijken.

Stel leveranciers gaan hier als makke schapen in mee, dan kunnen ze over een tijdje weliswaar iets meer leveren, en eist Albert Heijn straks 4% extra, en dan tegen de tijd dat AH z'n eigen huismerk of zelfs melkfabriek heeft krijgt de leverancier een schop en blijft ze met de producten zitten!
JD6930
Quote @Husqvarna:
eigen huismerk of zelfs melkfabriek heeft

Ah heeft altijd al eigen fabrieken gehad, of dat nu nog is weet ik niet, maar vor een deel van de huismerkartikelen hebben wel eigen fabrieken bestaan, in Zaandam.

En nee, ik vinmdt dat niet normaal, maar zoals ik al zei, ze vinden echt wle een oplossing, zoals je op o.a. Boerderij.nl kan lezen hebben ze het al grotendeels teruggedraaid.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
82
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
0