MAN Dieselschlepper 2 L 4 stuur inrichting

Beste forumleden,

ik ben deze vakantie begonnen aan het repareren van de stuur inrichting van onze oude MAN trekker, nu is enkel het probleem dat daar 2 lagers in zitten die stuk zijn. Dit lijkt nog niet meteen een probleem opzich, maar de as waar deze lagers op zitten is volgens de wijze heren van een bedrijf hier in de buurt een engelse as en zij hebben daar geen lagers voor, ik werd hiervoor door verwezen naar een ander bedrijf, maar deze had deze lagers ook niet. Nu moet ik dus weten wat voor lagers het zijn, aangezien van een lager is de hele buitenring weg en van het andere lager heb ik maar 1 helft van het lager waar alleen maar op staat dat het een skf lager is. Mijn vraag is dus, heeft iemand een MAN trekker thuis en weet wat voor lager er bij hun bij het stuur zit, of weet toevallig iemand waar ik dit lager zou kunnen krijgen, of wat voor lager het gewoon is.

bij voorbaat dank

gr menno

Deel dit topic

Reacties

marco steyr
Kun je dat niet met een schuifmaat opmeten?diameter van de as en de binnendiameter van het huis
MennnoB96
Hebben ze gedaan bij LAMAN, een dealer van SKF lagers en die hadden hem niet in het systeem
marcpd
Moet het geen 4L2 zijn ipv 2L4? Zou mij verwonderen dat in een MAN Engelse onderdelen zitten. Je kunt eventueel met je stuurhuis naar een draaier/frezer gaan, die kan eventueel de as aanpassen aan een andere lager.
MennnoB96
@marcpd het is echt een 2L4 kijk maar het idee van dat ik de as kan laten aanpassen is nog een optie ja, maar de binnenkant van het lager is op die as gemaakt, dus dan moet dat ook aangepast worden, want ik moet eigenlijk alleen de buitenkant hebben met de rollers

het gaat om deze as als je goed kijkt dan zie je dat de binnenkant van het lager op deze as zit, enkel is dit gewoon in een keer bij het maken van de as mee gedraaid en valt dat er niet af te halen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0