Tractor met hooi tussen wal en schip

Gistermiddag tegen vijf uur ging het niet zoals gepland bij het pontje van Drongelen.
Een trekker met aanhanger geladen met strobalen wilde de pont oprijden waar in het midden al een trekker stond met strobalen. Waarschijnlijk had de bestuurder te laat in de gaten dat er niet genoeg plaats was naast de andere trekker en wilde weer achteruit de pont afrijden.

Door het gewicht van de lading en de helling omhoog drukte de trekker de pont van de wal af met als gevolg dat de trekker nog net op de pont bleef steken maar de aanhanger met zijn lading in het wat bleef steken.

Deel dit topic

Reacties

Dr Fendt
Die trekker chauffeur zal t ook wel even benauwd gehad hebben 😛
voor het zelfde gaat ie met trekker en al er achteraan het water in

gelukkig alleen materiële schade!
Wimsumar
Beste Alex Miedema ( e.a.): De kapitein van het pontje was zeker een fries: ' Ik sei nog: Oelewapper, 't ken net". 😃
walker1
Beter even uitstappen en gaan kijken of je er nog bij past. Aan de foto's is al te zien dat het krap wordt als die naast die andere combi met stro wil staan.
eicher4048driver
@Wimsumar Hahahaha
JD6930
@walker1

Had erg krap geweest ja aan de foto te zien. Sund vant stro, waar je toch je best voor doet omdat droog binnen te halen. Verder zal het als ik het zo zie wel heel erg mee vallen met de schade, dissel van de wagen en trekhaak van de trekken misschien krom...
weurding
Heb er niet veel verstand van maar aanhanger loskoppelen en trekker op de pont rijden de wagen terugtrekken was geen optie.?
walker1
@weurding lijkt mij ook, of desnoods de hele combinatie omhoog trekken.
Baltus_steyr
En het natte stro maar gebruiken voor strooisel in de boxen, stro kalk en water, stro is toch al nat dus dat is alweer een pluspunt haha.
walker1
Of terug naar de akker met die natte pakken, los snijden, uit elkaar trekken, keertje schudden, dagje in de zon laten liggen en het is weer droog.
of anders gewoon over de akker uitrijden, is het altijd nog goed als organische stof.
Janfendt820
@Baltus_steyr die pakken zijn niet snel doorweekt want het zit nogal stevig in elkaar geperst
walker1
Die paar pakken stro zijn het ergste ook niet. Als die Fendt met al z'n elektronica onder water verdwijnt heb je een groter en duurder probleem.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0