Illustratie van:

Mc-Cormick B-275 - Spruitstuk met groot gat

Het uitlaatspruitstuk heeft een flink gat. Daar is al eerder een keer aan gelast door vorige eigenaren en ik overweeg dit nogmaals te laten doen door een kennis. Is er nog iets waar ik aan moet denken...?

Hoe kwaad kan een dergelijk gat voor de motor...?

Deel dit topic

Reacties

paulusmahandel
Gewoon proberen.
Ik denk dat het heel lastig wordt, ook omdat het al heel oud is.
proberen en anders een gebruikte kopen.
Bij andere topics staan wel adressen van mensen die mc cormick onderdelen verkopen
Niek123
@paulusmahandel die heb ik helaas niet gezien want ik heb net een nieuw spruitstuk gekocht. Maarja van de 733 zullen toch wel niet zo veel gebruikte onderdelen zijn.
Wimsumar
Beste RDol:Een groot gat is op zich geen bezwaar voor de motor. Je hebt alleen wat meer lawaai. Als het gat maar niet zo groot is dat muizen/vogeltjes hun nest in het sruitstuk kunnen bouwe.

B.T.W.: Na de benzine-affaire heb je toch hopelijk nu wel goed gezien of het echt een mankement is? Of is het gat gewoon het gat waar de uitlaat op komt te staan? ( 😃 Dat hoort zo).

P.S.-2: Een gat/scheur in zo'n spruitstuk lassen kan wel, maar de kans dat het weer (spontaan!) scheurt is groot. Laat over het gat/scheur een stukje "zacht" ('pisbak'-)ijzer lassen. Bij eventuele krimpspanningen na het lassen kan dat dan oprekken.
MartinZaandam
Het klinkt misschien raar, maar ik las zulke onderdelen met CO2 en een standaard draad. Volgens mij heb ik er nu Lincoln LNm25 op zitten en dat gaat perfect. Op las-forums en bij lasbedrijven hoor je altijd de meest goede oplossingen, maar dan gaat men uit van materiaal kennis, exacte dikte, materiaal temperatuur en ga maar verder, maar daar heb je hier niets aan, want de exacte materiaal kennis (wat voor staal is het?) is niet voor handen, hoeveel roest deeltjes en roetdeeltjes zitten er aan de binnenkant waar je niet bij kan en wat is de temperatuur van het spruitstuk? Als ik dit zou lassen, zou ik het eerst grof opzetten/lassen, zodat het materiaal vanzelf warm word, dan de lelijke lassen uitslijpen, maar wel nieuw materiaal laten staan en dan mooi vol-lassen. succes gegarandeerd.
Wimsumar
Beste MartinZaandam:
Quote @MartinZaandam:
Lincoln LNm25

Vergelijkbaar met "gewoon" rutielelectrode bij electrisch lassen?
MartinZaandam
Klopt Willem. Ik heb hier gigantisch veel beklede electroden liggen, maar reparatie werk doe ik met CO2 Lincoln LNm25, voor buiten gebruik ik dan Lincoln Supra of als het specialistisch word of hoge trek kracht Lincoln Baso 100.
MartinZaandam
De Supra is een Scheepswerf reparatie beklede rutiel electrode, geschikt voor roestig of gecorrodeerd materiaal, geschikt voor alle standen en alle soorten lasmachines, zoals trafo's of omvormers. De Baso 100 is ook zoiets, maar dan als Basisch electrode
dx11
Idd hier ook zo. nagenoeg alles met mig mag. De rest met supra 😛
rdol
Me dunkt daar kan ik wat mee.

@Willem: yep, het is een echt gat 😄 en nope, er kunnen geen muizen of piano's of oude fietsen in 😄 Of ik moet alweer een verstandsverbijstering hebben.....

Dank allen
casecvx170
Minder gas geven 😛
AG35
Een waarschijnlijk, gietijzeren uitlaatspruitstuk.
Kun je het beste lassen met speciale gietijzer elektroden.
Hiermee kun je ook, een 'gewoon' ijzeren plaatje erop lassen.

Goed gietijzer lassen, is meer dan effe een plaatje erop bakken.
Het is iets, wat je door het doen leert, en dan blijft meestal ook een gelast spruitstuk heel.

Als je zelf geen, of niet veel laservaring hebt, kun je het beter door iemand laten die het vaker heeft gedaan.
Niek123
Als de rest van de trekker nog prima in orde is dan zou ik der een nieuwe op zetten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick B-275 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2