Papieren aanvragen?

Hallo,
Ik wil volgend jaar graag met mijn kubota b1610 op de weg, heb deze nieuw gekocht, zitten daar papieren bij of moet ik deze aanvragen? Ik moet er dan nog een spiegel opzetten en een rolbeugel met zwaailamp, knipperlichten en voor-en achterlichten zitten er al op.

Mvg,
Arno

Deel dit topic

Reacties

giant-kevin-jd
Heb je er papieren bij gekregen?
paulusmahandel
verkeersnet.nl/8728/…

misschien heb je hier wat aan.
erik9831
Vriend van mij heeft een kubota en is die nu ook aan het inschrijven. Heb nu ook net een inter ingeschreven vanaf nul eigenlijk.

Als je hem nu al hebt en er zijn geen papieren bij, dan moet je ze aanvragen bij kubota. Best misschien aanvragen bij de dealer waar je hem nieuw gekocht hebt, zij zullen dit dan wel regelen voor je.

Met deze papieren moet je dan een administratieve keuring laten doen, dit kost je 11.40€. Dan krijg je een roos aanvraag tot inschrijving formulier en moet je daarmee naar je verzekering. De verzekering kan hem laten inschrijven dan voor je, of je kan zelf naar een DIV kantoor gaan (stempel verzekering nodig, voertuig moet verzekerd zijn voor inschrijving). Eenmaal je de nummerplaat hebt, dan moet je opnieuw naar de keuring om hem te laten keuren. Dit zal je iets van een 65€ kosten. Is maar een 1-malige keuring, keuring is enkel maar verplicht als hij opnieuw verkocht word en door de koper te doen.

Spiegel is het probleem niet, als die er opstaat is het goed. Brandblusser is ook verplicht normaal. Maar van de rolbeugel, ik weet niet of je die moet hebben.

In Nederland is het verplicht dacht ik, maar in België is daar geen wetgeving over ... Maar meestal staat het er al standaard op. Dat moet je eens vragen in je keuringstation, lijkt mij het beste ... Ben je in 1 keer zeker van wat wel en wat niet.
steyrlanzboy
@giant-kevin-jd ik dacht dat je naar de verzekeringskantoor moet gaan waar je de auto motor en andere voertuigen moet verzekeren

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2