Welk merk voor laser/machineontvanger?

Ik wil een nieuwe laser en machineontvanger (kilverbak en giek van de kraan) kopen maar welk merk? Spectra, topcon?

Iemand ervaring met deze merken of misschien nog een ander merk?

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

ford 8830
Topcon
New Kobelco
Wij hebben van Leica een ontvanger op de kraan . Kan er niks slecht van zeggen.
Sven Kraakman
Is topcon beter dan spectra? @ford8830
CaseCS130
Beide wel goed, Topcon is wat bekender en zal daardoor zn waarde wat beter houden.
atlaspower
@Sven Kraakman Ik kilver met Topcon, dubbele afschotlaser, en de ontvanger kan ook op eigen accu, dus gebruik hem ook op de kraan om hoogte te houden,, mooi compacte machine/ventielen aansturing voor de kilver, en je kan er alles mee, gewoon top , wil je meer weten kun je AP even bellen in de flevopolder, die werken/verkopen ook topcon en zijn dealer ervan, kunnen je precies zeggen wat bij jou past en het setje zo aansluitklaar leveren (bekabeling stekkers etc etc alles al klaar en op lengte, stekkers er in en draaien,, ik weet niet waar je woon, maar aan je naam te zien in de buurt, dus kun je altijd even hier komen kijken stuur je maar een pm ik zit omg Schagen topconstore.com/image/cache/… ontvanger is in te stellen op nauwkeurigheid, dus van mm tot enkele mm pakt zeer snel de laser op als ie aan de kraan hangt, hoeft niet in de rubbers, kan tegen trillingen en een stootje, word zelfs aangeraden om hem koud op het ijzer te plaatsen want dat komt de nauwkeurig heid ten goede topconstore.com/Laser/RL-200%20_2S_RB/ Deze laser heeft een eigen accu en een bereik van 800 meter, levende beelden
timhofstede
Bij ons zit overal Spectra op.
Op de kilverborden, kettinggraver en op de kranen en het werkt allemaal prima!
We hebben er nooit wat mee eigenlijk.
Ook wel eens een topcon gehad als demo maar die weerkaatsen veel meer als je in een kas aan het kilveren ben.
Fast Eddy
Wij gebruiken Spectra op de draineermachines en hebben Topcon op de kilverbakken. Maar de Spectra is volgens de geleerden bij ons beter.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
27