Illustratie van:

Aanhangwagen Transportwagen - Trommelrem wagen

Hallo,

Ik ben een hooiwagen aan het opknappen en ik wil de remmen (trommelrem) aansluiten. Nu is mijn vraag kan dit gewoon naar de tractor verbonden worden. Of moet er een aparte pomp op de wagen komen met remvloeistof.

Alvast bedankt
Gert

tractorfan.nl/picture/900884/
tractorfan.nl/picture/900885/
tractorfan.nl/picture/900886/
tractorfan.nl/picture/900887/

Deel dit topic

Reacties

deJong
Beste Gertt.

heeft de trekker die ervoor moet komen een een remventiel?>

zoja kun je de remmen gewoon hydraulisch te pas maken en een hydraulische slang naar het trekoog leggen met een aansluiting erop voor het hydraulisch remventiel van de trekker.

hoop dat je hier wat aan hebt groetjes mij.
gertt
@deJong Ja onze trekkers hebben remventielen. Dus bedank hier kan ik dan mee verder
deJong
@gertt denk erom dat er wel mogelijkheid is om de remmen af te stellen, een wagen hoort sneller/eerder te remmen dan een trekker i.v.m. het wegdrukken van de trekker.
gertt
Deze wagen hebben wij helemaal opgeknapt maar ik denk dat het ooit van een vrachtwagen is gemaakt
deJong
@gertt dan moeten er hydraulische cilinders onder. Opdat je er nu dan waarschijlijk lucht onder hebt. De remmen zijn meestal nog wel oke.
Fendt926Driver
Quote @gertt:
Deze wagen hebben wij helemaal opgeknapt maar ik denk dat het ooit van een vrachtwagen is gemaakt
als jij hydraliek slangetjes de trommels in hebt lopen kun je ze niet remmend maken via de trekker. dat is dan het lage druk systeem geweest van die vrachtwagen die gewoon door pedaal druk geremd heeft net als de trekker zelf doet.
als er een remas uit de trommel komt kun je die aansluite op een hydro of lucht cylinder afhankelijk van wat er op jou trekker zit. of zelfs oploop remmen als dat op de dissel zit
gertt
@Fendt926Driver

Ik heb even een paar foto's gemaakt.
Maar bedoel je zo een slangetjes
Valtra-Fordpower
Deze remmen zijn op deze manier niet aan te sluiten op je remventiel.
Fendt926Driver
Inderdaad wat @Valtra-Fordpower zegt zijn deze niet aan te sluiten op je remventiel van de trekker oplooprem of wat dan ook.
misschien voor een hele handige harry is er een exentriek tussen te maken met een centrale rem cylinder maar dan moet je er wel heel veel van weten
gertt
@Valtra-Fordpower

Hoe kan ik deze dan aansluiten?
gertt
@Fendt926Driver

De tractor geeft te veel druk of hoe zit dit dan?
Fendt926Driver
Quote @gertt:
De tractor geeft te veel druk of hoe zit dit dan?
het rem cylindertje wat je ziet zitten werkt op pedaaldruk zoals ook de remmen van de trekker erop werken. dus ongeveer 10 bar. dit is niet uit te bereiden naar de wagen omdat er een heel klein reservoir in de trekker zit. via via allerlei overbrengingen en druk potjes zou het kunnen maar wordt zeer storings gevoelig.
en hydro trekker rem werkt op 80 bar. dan zou die rem cylinder en de slangen barsten.

ik heb dezelfde rem trommels op mijn platte wagen. weet precies hoe alles om te bouwen zou zijn maar laat het gewoon ongeremd en stel daar mijn rij snelheid op af zodat ik op tijd kan remmen met welke vracht dan ook
Valtra-Fordpower

Het enige simpele is een hoofdremcilinder kopen, deze op je wagen bouwen en vervolgens ook een hydraulische remcilinder(+ inwendige veer) kopen en met een hefboommechanisme een remsysteem maken. Hiervoor is wel kennis vereist en je hebt een potje met remolie op de wagen nodig.
gertt
@Fendt926Driver en @Valtra-Fordpower Oke bedankt ik zal zien wat ik er ga mee (laten) doen. Of ik laat hem ongeremt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Aanhangwagen Transportwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
8