Beperkte editie miniatuur van de eerste Joskin tank

Het jaar 1984 was een keerpunt in de geschiedenis van het JOSKIN bedrijf dat toen de eerste mengmesttank, een model van 3500 liter, vervaardigde.

Iets meer dan 30 jaar later heeft de landbouwwereld zich sterk ontwikkeld, net zoals de JOSKIN groep en het materieel dat zij vervaardigt. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar heeft JOSKIN beslist om een eind terug in de tijd te gaan en een schaalmodel (1:32) van de eerste vervaardigde mengmesttank op de markt te brengen.

Deel dit topic

Reacties

ej-van-de-voort
Wat ik weet is het enige verschil met het standaard model een stickertje en de verpakking. Het model zelf is ook als niet gelimiteerde versie te krijgen dus.
Wimsumar
Beste EJ-van_der_Voort e.a.:
Quote @ej-van-de-voort:
gelimiteerd

Joskin was in 1984 zeer vooruitstrevend met de doppen op de mestslangen (zie het schaalmodel). Er kon geen ammoniakgas uit ontsnappen. 😉
ej-van-de-voort
Dat geloof ik best Wim, 84 was voor mijn tijd????

ik bedoelde enkel aan te geven dat deze gelimiteerde oplage naast de 'gewone' oplage van het model op de markt gekomen is in miniaturenland. Op zich dus niet heel 'bijzonder', de meeste fabrikanten hebben er een handje van om gelimiteerde series te maken.
Alex Miedema
Dat is juist wat het verzamelen voor de verzamelaars spannend houdt toch? 😉
ej-van-de-voort
Het idee van gelimiteerd word een beetje ernstig uitgemolken Alex, veel verzamelaars worden er een beetje moe van intussen, zeker als er van een model 10 kleuren uitkomen zonder verdere verschillen.
erik9831
@ej-van-de-voort Wat is gelimiteerd ... op zich heeft dit geen enkele meerwaarde.

Ik heb ook miniaturen die gelimiteerd zijn en 10 jaar later nog steeds te koop zijn in gelimiteerde versie.

Gelimiteerd is voor mij 100 stuks, 50 stuks maar niet 3.000 stuks.
hobbyboer
Met handbediening van de achterafsluiter en zie ik ook nog (hydrauliek?)slangen naar diezelfde afsluiter lopen?
Volvo bm 400
@ej-van-de-voort
klopt maar die valtras van siku heb ik allemaal ook al zijn ze het zelfde

ik dat ik zelf ook een beetje gek ben
mike_v
Die opmerking wou ik gisteren ook geven @hobbyboer. Gaat nogal stroef gaan als je hem met de hand wil gaan bedienen lijkt me 😉 .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0