Illustratie van:

Same Antares 110 - Cardan draait niet

Tijdens met maaien hapten de schotels in de grond en werd de cardan aandrijving overbelast. Ik heb snel de motor uitgezet. Nu krijg ik de cardan niet meer aan het draaien. Als ik de aandrijving aan zet brandt op het controle paneel het lampje, echter draait de cardan niet.
Wat kan de oorzaak zijn ?

Deel dit topic

Reacties

jeroenfordmf
Zat er op uw maaier geen beveiliging tegen overbelasting?
Wimsumar
Beste Takcs-Izls: Is de maaier door de klap niet vastgelopen?
Probeer of de aftakas (cardan) wel in wil schakelen met losgenomen tussenas.
casejxu
Staat de eventuele toerental keuze wel in geschakeld? Maakt de trekker een aandeR geluid??? Rammelend oid?
fastrac3155
Als het de frontpto is kan het zijn dat het aandrijfasje vanaf de motor naar de pto bak versleten is en door de splinebus is getrokken.

achter pto zou ik een kijken of de as draait als de trekker af staat en of het kiezen voor een ander toerental verschil maakt, het zou ook kunnen zijn dat het elecktrischeventiel dat de pto inschakelt hapert, deze zit onder de trekker aan de rechterzijde net voor de hydauliek filters volgens mij, maar het zou wel heel toevallig zijn als dit net zo samenvalt.
Renze
Krab eerst maar eens het zand tussen je maaischotels weg, heb al vaker zo stilgestaan dat de maaier voor de V snaren trok als ik de aftakas weer aanzette als hij zand hapte bij het maaien van het kavelpad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Antares 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1