Alle technische vragen in een klap beantwoord?

Er zijn dagen dat ik het liefst in zou loggen op de server, het domein tractorfan.nl zou selecteren en op DELETE zou drukken. De website heeft mij veel plezier gebracht, maar heeft me ook inzicht gegeven in hoe teleurstellend slecht sommige mensen in de omgang zijn.

In het openbaar ruzie maken is voor mij echt een dooddoener. Als je het nodig vind om online vendettas uit te vechten, for the world to see, dan kan ik me politiek uitlaten, maar toch ben je in mijn boek direct een verliezer. Als je het dan nodig vind om dat te doen op een site van mij dan betrek je mij, al spartelend, ook nog eens in een kinderachtig probleem. Want net als bij een voetbalwedstrijd zijn er altijd 2 kampen, die allebei vinden dat ik een keer rood moet trekken, maar natuurlijk niet tegen een speler in hun kamp.

Maar de hooligans hebben natuurlijk wel het beste voor met het spelletje op zich, werkelijk waar, voetbal is hun allessie! En als ze ietwat agressief klonken, dan lag dat aan de tegenpartij die ook niet lekker reageerde, echt! Ik krijg hele epistels toegestuurd met probleembeschrijvingen en vervolgens van de tegenpartij precies hetzelfde. Die probleembeschrijving kan ik samenvatten als één groot probleem met een handvol probleemgevallen.

Wat voor beslissing ik ook neem, er zullen altijd mensen zijn die vervolgens de schuld bij mij leggen in plaats van zich af te vragen of het niet allemaal begon bij het maken van volwassen keuzes door volwassen mensen. De vraag “ga ik hier echt op in?” zouden meer mensen met nee hebben moeten beantwoorden. Probleem opgelost.

Ik heb met de aankondiging dat er meer bans zouden volgen van diverse mensen excuses en beterschapsbeloftes ontvangen, dus de bans die ik tot nu uit heb gevoerd hebben al effect gehad. Van de mensen die tot nu toe zijn geband heb ik nog niets gehoord, dus ze zullen het zelf wel prima vinden. Of niet inzien dat ze onderdeel waren van het probleem dat ik moest oplossen, in mijn vrije tijd. Ik hou de ban dus sowieso nog een weekje aan.

De admins mogen nu van mij bij ieder lid dat online ruziet op de banknop drukken. Als je weer geunbanned wilt worden, stuur maar een mail naar t.guichelaar@gmail.com met het verzoek om opheldering. Besef je daarbij wel dat ik weinig begrip heb voor online geruzie, wat de reden ook is.

Een sneu resultaat van al het ruziezoekend gedrag is dat @jd6930 niet langer admin kan blijven. Ook hij heeft verkeerde keuzes gemaakt. Hij zal voorlopig geen vervanger krijgen. Iedereen die met hoera reageert, verwijst naar anderen die ook een ban moeten krijgen of op een andere manier ongenoegen uit wil ik vragen dit topic nog een keer te lezen, daarna het forum met technische vragen te openen, de eerste de beste onbeantwoorde vraag te pakken en daar met alle opgebouwde energie de vraag te proberen te beantwoorden.

Bedankt.

Deel dit topic

Reacties

jehan
Mooi gedaan en gesproken TINUS
daan knol
@jehan Ben het met jou eens
ej-van-de-voort
De vraag “ga ik hier echt op in?” zouden meer mensen met nee hebben moeten beantwoorden. Probleem opgelost.

Wijze woorden, indien het toegestaan is zou ik hier aan toe willen voegen; als je ergens wel op ingaat, bedenk dan hoe je antwoord bij een ander over kan komen. Niet dat ik een brave Hendrik of dat ik hier zelf altijd aan denk, maar je eigen reactie doorlezen voor plaatsen kan al veel irritatie voorkomen
a3vandiejen
Prachtig , gewoon weer mooie foto,s kijken en soms een vraagje en een praatje.
Top! Bedankt dat je eindelijk ook je verantwoording neemt wat betreft het in goede banen leiden van de site. Als je een evenement organiseert moet je ook zorgen voor de 'veiligheid' van de bezoekers en het geheel in goede banen leiden.

Met het evenement TF is helemaal niks mis. Maar zoals op ieder evenement zoeken er ook hier mensen ruzie, helaas! Waar er twee vechten hebben er twee schuld. Gewoon beide oprotten. Komt de sfeer ten goede! Ligt aan niemand anders dan de ruziemakers zelf. Dus daar moet jij je helemaal niks van aantrekken Tinus!!

Welkom in het grote mensen leven. Aan keuzes hangen consequenties. En voor je keuzes ben je zelf verantwoordelijk.

Tinus nogmaals bedankt dat jij nu ook je verantwoordelijk neemt.
john deere 7810
@JD3010

tja het mooiste is dat zoiets zichzelf oplost of dat het overwaait....

kan me tinus ook wel voorstellen dat je niet in je vrijetijd de scheidsrechter uit moet hangen bij iets wat helemaal niet met sport te maken heeft.

Dit was iets wat zichzelf niet op ging lossen.

en over dat stukje van hans ga ik niet op in 😉
Tinus
@JD3010 Ik werk 50-60 uur in de week, ben in die tijd verhuisd, doe nog enkele avonden wat vrijwilligerswerk, heb een jong gezin die ook aandacht wil en kon in de tijd die overbleef echt geen oplossing bedenken. Niet alleen een kwestie van weinig tijd, maar ook gewoon een kwestie van "ik wil wel iets wijs zeggen, maar volgens ben ik zelf helemaal niet wijs genoeg".
JD3010
@Tinus Dat kan allemaal best en ik gun je zeker een priveleven, maar je ben wel beheerder hier. Dan had je het even uit handen moeten geven aan anderen die er wel tijd voor hadden. Daar waren opties genoeg voor.
Nogmaals, er is de laatste tijd veel ruzie hier geweest, wat in mijn ogen ontoelaatbaar was. Dat nu personen een ban hier krijgen, zonder te waarschuwen, vind ik niet fair van je.
Andre150
@JD3010 wees blij dat er nu opgetreden wordt. Dat je nu met tinus in discussie gaat is precies het probleem op dit forum. Iedereen weet het beter en als er actie ondernomen wordt is het lijden en last
Wimsumar
Beste Tinus: Huhhhhh,... :? "Alle technische vragen in een klap beantwoord?"

Ja, kijk effe, waar heb je het over? Ik zoek me het laplazerus, maar zonder merk en/of type kan ik echt geen documentatie vinden.

Ofwel(zoals anderen dan veelvuldig schrijven): Topic verwijderen A.U.B..
JD3010
@Andre150 Het gaat mij om de manier waarop. Dat ik het beter weet, is jouw gedachte. Ik geef mijn menig hoe ik erover denkt. Ik vind het prima dat er eindelijk een keer actie ondernomen wordt, maar dan moet het wel consequent gebeuren.
Tinus
@Wimsumar Je maakt je gewoon niet boos genoeg 😄
Tinus
@JD3010 Als er in een kroeg gevochten wordt gaat de uitsmijter ook niet eerst een onderzoek starten. Daar zal ook niet altijd de juiste persoon d'r uit geknikkerd worden, maar de ruzies stoppen dan wel. Ik heb van de heren zelf niets gehoord, dus ze zullen het er wel mee eens zijn. de reden voor de ban lees je terug in dit topic en andere topics.
Loeideutz
Ik lijd in stilte mee, maar heb te weing technische kennis, van de week maar weer eens bevestigd hier
@JD3010 Met het verwijderen van je foto's straf je juist degenen die maar af en toe komen kijken, niet degenen die hier voor de warmte zorgen, zonder dat ze daar zelfs maar een lucifer voor nodig hebben.
JD3010
@Loeideutz Iedereen is hier welkom hoor, het mag live bekeken komen worden. 😉
SJB533
Quote @JD3010:
Ik vind het prima dat er eindelijk een keer actie ondernomen wordt, maar dan moet het wel consequent gebeuren.
Je weet dat het te ver ging, de afgelopen week. Je weet ook dat er leden geband zijn. Die leden waren veel te fel op Hans, naar @Tinus' mening. Zeker niet onterecht. Tinus is nu van mening, dat de leden, die wij (leden) nu massaal genoemd hebben al genoeg gewaarschuwd zijn door die bans. Ik hoop het, maar verwacht dat we nog meer bans gaan uitdelen binnen afzienbare tijd. Noodzakelijk, maar jammer dat het moet.

Ik verwacht, dat de huidige bannelingen zich nog wel melden 😉
Tinus
@SJB533 Niet alleen richting Hans, ook richting anderen, waaronder nieuwelingen en andere mensen die dingen zeggen die niet naar de zin zijn. Zoals @Wimsumar al zegt "verwijderen aub!" wordt ook iets teveel gehoord hier.
jehan
Even een vraag tussen door ..welke hans hebben jullie het over.. niet iedereen weet wie hans is
Johndeeretje
@jehan

@jd6930
radium45
@Tinus Had ik nu gisteren ook een ban of was je aan het testen?
Tinus
@radium45 ik had per ongeluk iedereen geband gisteren, inclusief mezelf ja 😃
radium45
@Tinus Goed bezig Tinus. 😃
valmet6400power
@Tinus

Ik schrok al! Haha

PS: Het is van sommige leden makkelijk om op jou te zeiken dat je het niet goed doet vooral omdat zij maar 20 minuten per dag met deze site bezig zijn 😉
SJB533
@radium45
De volgende keer dus een appje naar Tinus ipv naar mij 😃
radium45
@SJB533 jij reageerd altijd binnen 2 minuten...
deerefan
Hulde aan @Tinus 😄 als ie iets doet doet hij het goed!
SJB533
@radium45
Niet ak wordt gebeld door een ander 😛
radium45
@SJB533 Niemand belt jou.. 😃
SJB533
@radium45
Toch wel 😛
radium45
@SJB533 Je verrast me nog steeds keer op keer. 😛
DETAIL_MAN
@deerefan

Mee eens!
GROENEDEERE
We hoeven t niet altijd met tinus eens te zijn. Kritiek hebben mag ook.
Daar zal hij nooit problemen mee hebben neem ik aan.
Ook ik ben t niet met elke zet eens.
Maar hier is een voorbeeld van een goede zet.
Ik moet daarbij wel vermelden dat hans op tijden een goede admin was. Maar was te makkelijk te beïnvloeden door een bepaald groepje mensen.
Ik ben en blijf van mening dat als dat groepje er geen gebruik van hadden gemaakt en hans er niet mee op in ging t heel anders was gelopen hier.dan was dit bericht hier niet geplaatst. Hopelijk is er nu wat meer rust op tf. Dan kan ik me ook rustig houden
tractorfanner
Bij voetbal hoelicens pikken ze er ook niet zo maar twee tussen uit maar krijgen ze alemaal een stadion verbod. Ook hoeft de ene partij niet zijn exuses aan de andere partij aan tebeiden.

Waarom? Om dat ze allebij schuld hebben. Maarja jij vind dat wel logics ik niet. Maarja ik vind het prima ik vind dat heel tf schuld asn dat gezeur heeft daarom kijk ik hier dus altijd lekker zo der acound zoals ik nu ook weer ga doen. De groeten en heb het gezellig hier
Boemrang
Het had allemaal veel eerder opgelost kunnen worden...
Toch zeg ik, @JD6930 bedankt voor je inzet....
CHALLENGERfan
@Tinus Werkt info@tractorfan.nl nog, of moeten vragen nu naar jou gmail adres? Had al meerdere keren wat naar de standaard email gestuurd, maar nooit wat terug gehad. Kan natuurlijk dat je druk bent, maar voor hetzelfde geld zit ik naar een verkeerd mailadres de mailen... Voor de rest mooi dat je ingrijpt in het hele gedoe hier!
jordi 1455
@Boemrang dat is zo boemrang, veel ellende had kunnen voorkomen, daarmee vallen de andere admins en @Tinus ook wat te verwijten.
a3vandiejen
Dan zou ik zeggen, laten we vooruit kijken en niet achterom.
Trekkerman Tom
Zoiets zei ik ook eens tegen een geschiedenisleraar. Maar hij leerde ons dat het juist belangrijk is om naar het verleden te kijken.
a3vandiejen
@Trekkerman Tom Daar zit wat in, maar je moet geen ouwe koeien uit de sloot halen anders kom je niet verder.
jordi 1455
@Trekkerman Tom je moet te lang achterom kijken, ander val je op je mond.

@a3vandiejen hoe kan het dat je altijd zo optimistisch bent?
Johndeeretje
@jordi 1455

@a3vandiejen

Ja je moet progressief denken. Want de hele tijd over het verleden zitten te piekeren heeft geen zin. Actie ondernemen en verder gaan!
a3vandiejen
@jordi 1455 Haha, dat zeggen ze hier thuis ook altijd dat zie ik als compliment. Maar je hoeft alleen maar in de krant te lezen en om je heen te kijken wat een ellende allemaal. Mijn motto is, blijf positief en maak er wat moois van.
a3vandiejen
@Johndeeretje Zo is het maar net.
@Trekkerman Tom het is idd belangrijk om naar het verleden te KIJKEN en er lessen uit te leren. Niet om er constant over te klagen en te zeiken.
Boemrang
Quote @jordi 1455:
veel ellende had kunnen voorkomen, daarmee vallen de andere admins en @Tinus ook wat te verwijten.

Dit is zeker waar, en je kunt niet alles aan de kant blijven schuiven, maar wie weet krijgen we nog eens een duidelijk antwoord....
varken
Ik vind dit ook goed idee!
bouwmachinedatabase.nl/
en dan alles op pdf er in zetten.
gelijk in de goede map, dan ben je ook alle folders op de site kwijt.
en hou je de folders compleet (niet elke blz op andere pagina)
misschien een watermerkje onderin.
en dan komen er misschien ook wel minder topic over hoe kan ik...
walker1
Alle technische vragen in klap beantwoord?
Daar is dit toch voor?
gruntyfen.net/wp-content/uploads/…
Valtrapowerr
Terecht, gewoon aanpakken 😄
Vind dat men gewoon begrip moet hebben voor zijn drukke prive leven, TF is voor Tinus ook maar uit hobby bestaan voor zover ik weet.
Als we allemaal TF als hobby zien, is het een stuk aangenamer er relaxter! 😄
erik9831
Quote @a3vandiejen:
Maar je hoeft alleen maar in de krant te lezen en om je heen te kijken wat een ellende allemaal.

Soms is het heel somber, maar je hoopt altijd dat er licht is aan het einde. Die hoop is altijd nodig !!! Top man ben jij en dat mag iedereen gerust weten !!!
jammermaarhelaas
Quote @Trekkerman Tom:
Zoiets zei ik ook eens tegen een geschiedenisleraar. Maar hij leerde ons dat het juist belangrijk is om naar het verleden te kijken

Vertelde hij er ook bij waarom dat belangrijk is?
Trekkerman Tom
Uiteraard, daar is het een leraar voor.
jammermaarhelaas
@Trekkerman Tom

En wat was zijn uitleg? 😄
Trekkerman Tom
Leren van het verleden, om later het juiste te herhalen, en het onjuiste achterwege laten. Althans, iets in die zin...
Boemrang
Quote @Trekkerman Tom:
Leren van het verleden

Dan krijgen we nog zeker antwoord 😃 😃
Trekkerman Tom
Quote @varken:
goed idee!

Nee, lang niet alle folders hier zijn ingescand. Dat zijn dan gewoon foto's, en geen PDF-bestanden. En daarbij zou ik niet weten waarom folders hier niet thuis zouden horen.
Trekkerman Tom
@Boemrang Haha, wellicht 😉
varken
Je kan ze makkelijker terug vinden. (Hele folder bij elkaar ipv 4 verschillende foto's)
Ze zijn (vrijwel altijd) duidelijker als je ze inscant.
Ze horen hier wel thuis maar als je ze op een andere manier meer ruimte kan geven, denkt ik dat dat mooier is.
Ik vind ook dat de folders hier een beetje ondergewaardeerd zijn
Dus ik verwacht dat ze daar beter tot hun recht komen!
Maar ik weet niet hoe de tfdirecteur hierover denkt.

Dus tfdatabase ofzo
walker1
Als ik het journaal zie, dan is mij wel duidelijk dat zo'n beetje de hele mensheid weinig tot niets van het verleden geleerd heeft. 😞
Tom VB
@walker1
De geschiedenis herhaalt zich John...
Trekkerman Tom
Folders inscannen duurt 2 keer zo lang, daar begin ik niet aan. En ik zet vrijwel altijd alleen de voorpagina erop. De foto's ervan zijn duidelijk zat, dus heeft het geen zin om er een apart iets voor te maken die het plaatsen van folders alleen maar bemoeilijkt.
varken
Ik vind het anders wel een mooi idee!

tractorfan.nl/topic/74231/

ik heb je topic lijst doorgebladerd!
Maar dat is al besproken zag ik
Boemrang
Quote @varken:
Ik vind het anders wel een mooi idee!

Er waren meerdere mooie ideeën en mooie ideeën moeten besproken kunnen worden...
Dus de hoop niet opgeven.. 😄
ronald73
Ik vind het eigenlijk ook wel een goed idee. Het is vaak een redelijke informatiebron in plaats van alleen een foto van de voorkant van de folder.
EA_MF
@Trekkerman Tom met een paar muisklikken zijn ook Jpeg. Bestanden om te zetten in PDF bestanden Tom, en onder ieder type waar iemand een folder van heeft, 1 exemplaar daarvan volledig ingescand/duidelijk leesbaar gefotografeerd digitaal beschikbaar te plaatsen op TF lijkt me een mooie bron aan (historische) info!
erik9831
Quote @EA_MF:
onder ieder type waar iemand een folder van heeft, 1 exemplaar daarvan volledig ingescand/duidelijk leesbaar gefotografeerd digitaal beschikbaar te plaatsen op TF

Klopt helemaal.

Alleen denk ik dat er mensen zullen zijn, die hiermee niet zo gelukkig zullen zijn. De verkopers die je op marktplaats en andere 2dehands sites tegenkomt alsook de verkopers op beurzen.

Anderzijds is dat eigenlijk wel de bedoeling van internet en van fora zoals deze, om informatie gewoon ter beschikking te stellen naar medemensen. Ik vind het ook wel een heel goed idee om zoiets te doen. Persoonlijk heb ik helaas zelf weinig folders of handleidingen.

Als je scans neemt, dan kan je zo ook al kiezen of het een pdf, gif, jpeg of iets anders nog moet zijn. Inderdaad heel simpel.
jammermaarhelaas
Quote @erik9831:
Alleen denk ik dat er mensen zullen zijn, die hiermee niet zo gelukkig zullen zijn. De verkopers die je op marktplaats en andere 2dehands sites tegenkomt alsook de verkopers op beurzen.

Voor de liefhebber/verzamelaar zal er niets boven een echte originele papieren folder gaan, dus lijkt me het inscannen en op TF plaatsen wat dat betreft geen bezwaar. Of er moet op gebied van copyright een probleem zijn?
Tinus
Ik was hier al eens mee gestart, maar gestopt omdat ik de uploader nog steeds niet af had.

Wat super handig is: Microsoft heeft een GRATIS app voor Android en iPhone genaamd 'Office lens'. Hiermee maak je, gewoon met je telefoon, een hoge kwaliteit foto. Deze kun je daarna opslaan in je Onedrive map, zodat je hier met de nieuwe uploader gewoon het bestand uit de cloud kunt plukken 😄 Je kunt ook opslaan als PDF!

Die App is echt geweldig. Een scheef genomen foto trekt ie alsnog recht. En als je de folder / het papiertje op een donkere achtergrond legt, snijdt ie de achtergrond er automatisch uit. Ik gebruik eigenlijk geen scanner meer.

iOS:
itunes.apple.com/nl/app/…

Android:
play.google.com/store/apps/…
GROENEDEERE
@Tinus

Gouden tip.
Ik zal vanmiddag ff kijken of ik nog genoeg plek heb op mn telefoon
trean
@Tinus volgens mij zit er ergens een virus op de site, als ik op mijn mobiel op tf zit gaat tf weg en komt er een site met belangrijke mededeling tevoorschijn uw WhatsApp is verlopen en dan een link erbij waar je kan betalen. Dit melding verwijder ik direct door mijn chrome tabblad te sluiten. Mijn WhatsApp is echt niet verlopen. Dit soort meldingen komen alleen voor bij tf en niet bij andere sites. Ik weet niet of er meer mensen zijn die hier last van hebben?
Andre150
@trean @Tinus Heb ik ook last van
Tinus
@Andre150 @trean Op welke pagina gebeurd dit?
jasper01
@Tinus bij mij hetzelfde ook iets met software update
Tinus
@jasper01 Op welke pagina?
JD3010
@Tinus Ik krijg regelmatig een site van cellphones of zoiets. Daar kom ik alleen maar uit het heel veel keren terug te gaan of de site afsluiten en opnieuw beginnen.
jasper01
@Tinus laatste paar dagen niks hoop dat ik niks afgesloten heb per ongeluk maar bij openen gelijk volgens mij
jasper01
Alle reacties open ik meestal mee
trean
Idd met het openen van alle reacties gebeurd het @Tinus
jasper01
@trean zal wel weer geregeld worden
Andre150
@Tinus Zodra ik TF open in de browser, soms direct, soms als ik naar de fotopagina wil. Ook zijn er dagen dat het niet gebeurt.
mike_v
Quote @JD3010:
... Dat nu personen een ban hier krijgen, zonder te waarschuwen, vind ik niet fair van je.

Iedereen die dit leest, heeft net een waarschuwing gekregen. Misschien niet rechtstreeks maar dat maakt niet uit, toch?
mike_v
Iedereen die dit leest is meteen gewaarschuwd voor de gevolgen mocht men zich misdragen @Andre150. Was niet op jouw bedoeld maar op een post van @JD3010 die het niet vind kunnen dat leden meteen een ban (kunnen- krijgen.
JD3010
@mike_v Euh, dit is al van meer dan een week geleden. Lees de rest dan ook daar even svp.
mike_v
Dat had ik later ook gezien @JD3010 😉 Maar niemand verbied het te reageren op eerdere reacties, toch? Daarnaast was/is het topic nog steeds "trending" ...
JD3010
@mike_v Nee, dat is niet verboden, maar op dit moment is dat onderwerp gelukkig niet meer actueel. 😉
trean
Probleem met virus had ik net ook toen ik dit topic aan het lezen was. Het begon met een melding over "your Android system is being... mobiel begint dan ook te trillen.
Ritchie
@trean

Jep heb ik ook. Soms is 't Android, en anders WhatsApp.. Heb et precies hetzelfde als @Andre150 het beschrijft in z'n laatste reactie.
jasper01
@Tinus kreeg net iets van apxa tracking toen ik hier in kwam over een google update was verlopen
mbvaltra
Ja, ik heb ook last van die melding. Ik heb nu die van whatsapp en cellphones gehad. Gebeurt alleen bij tf, meestal bij het openen van de hoofdpagina.

Er zijn nog een paar tf'ers die er last van hebben.
deeremeneer
@Tinus ik krijg/kreeg hier ook pop-ups over whats-ap en Android updates maar dit lijkt voorbij? Jou iets van bekend?
Tinus
@deeremeneer @mbvaltra @trean @erdee @jasper1 @Ritchie Naar alle waarschijnlijk problemen bij Google Adsense, maar dan alleen in Chrome op Android. Ik ga er melding van maken.
deeremeneer
@Tinus oké bedankt voor de reactie.
deeremeneer
He ben je weer ergens mee bezig? Heel tf ziet er apart uit

Edit: laat maar is al weer normaal.
Ritchie
@Tinus

Da's opvallend, ik heb 't op Firefox 😉
Andre150
@Tinus ik gebruik een Windows Phone
varken
Ik Internet 'normaal' op s3 mini
En herken het
Tinus
Ik heb de advertentiecodes vervangen, misschien dat het helpt.
deeremeneer
@Tinus ik heb het vandaag ook nog niet gehad.
JD3010
@Tinus ik ook niet.
kohneknack
Hoera
erik9831
Vraagje nog ...

Je hebt een tijd geleden een aanpassing doorgevoerd aan het systeem van de profielen. Je kan nu nog enkel maar de reacties zien die je hebt gegeven op een foto en niet meer in een topic.

Is hier al een oplossing voor ? Was een zeer handige functie, om topic's terug te vinden waarin je had gereageerd.
mbvaltra
Helaas, ik had zonet weer zo'n vage melding.
ErDee
Blijkbaar hebben er dus meer mensen last van die vage melding af en toe waarvan je telefoon gaat trillen.
Tinus
@ErDee Heb er een topic voor aangemaakt: tractorfan.nl/topic/85636/
ErDee
@Tinus had het al gezien
GROENEDEERE
Tinus wanneer komt de uploader ook op truckfan?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
105
DEELNEMERS
39
WEERGAVES
2