Op zoek naar Allgaier foto's

Iemand van het Ierse Farmweek is op zoek naar foto's van een Allgaier. Het type is onbekend, maar ik heb inmiddels een foto ontvangen van de oude advertentie waar hij het over heeft. We weet raad?

De foto:



Zijn e-mail:

Hi,

My name is Paul Callaghan and I write a weekly feature in Northern Ireland's Farmweek paper. I am currently writing about a tractor demonstration which took place on a farm near Portadown in County Armagh during 1955. It featured an Allgaier tractor and a gentleman from Germany was on site to put the tractor through its paces. I woukd be very grateful if you would e-mail me s photograph of an Allgaier tractor from around 1955. I will sent you feature when published.

Thank you for considering this,

Kind regards,

Paul Callaghan

Deel dit topic

Reacties

dickt
Looks very much like an Allgaier A16
You can look on this link
Link Allgaier website België

Or this picture from Sweden
AG35
Vindt de foto ook wel wat weg hebben van een AP16

Maar de tekst ernaast klopt dan weer niet......
De AP16 heeft geen vloeistof koppeling.
oldtimergek
Is volgens mij een A111

marcpd
@oldtimergek Heeft eveneens geen vloeistofkoppeling
marcpd
@dickt in de advertentie spreekt men van een luchtgekoelde motor met centrifugaal oliefilter, enkel Algaiers van de AP serie hadden dit, lijkt me meer op een AP16, met eventueel voor de export een vloeistofkoppeling?Het programma in 1955 omvatte de AP 16 en de AP 22 samen met de A111, A122, A133 en de A144. Foto's van deze trekkers zijn er voldoene op deze site. Van mij krijgen ze de toestemming om deze te gebruiken die ik geplaatst heb.
erik9831
@oldtimergek De motor is ook anders. In de advertentie zie je dat er een motor in geplaatst is die dieper loopt.

Als je dan gaat zoeken op de AP 16, dan zie je dat deze wel zo een motor heeft.

Wat inderdaad vreemd is, dat van die vloeistofkoppeling. Zoals ik het kan lezen is het geen optie, maar een standaard iets ... Onder de uitleg van wat er op gemonteerd is op de trekker staat 'all standard no extras'

Ik heb er ook al achter zitten zoeken, maar vind het ook niet echt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0