Illustratie van:

Fendt Farmer 2 - Retourleiding mazout

Mijn eerste post hier. Benieuwd! 😄

Ik vroeg me af waar ik de retourleiding van de mazout juist moet aansluiten. Bij mij hangt die gewoon los (en drupt dus) en aan de mazoutbak vind ik nergens waar het thuis zou horen.

Deel dit topic

Reacties

ford3000case745
Zit er bij de diesel filter geen aansluitpunt?
fendt-vario
Anders kan het gewoon de tank weer in.
Vetzak13
Nee, geen aansluitpunt te zien.

Aan de tank lukt het ook niet ...
JD3010
@Vetzak13 Vroeger hadden sommige geen retour, ik heb er ook nog 1.
Vetzak13
Maar de leiding is er wel. Wat doe ik er mee? Afsluiten?
JD3010
@Vetzak13 welke leiding, van de brandstofpomp af? Die zeker niet., maar drupt die hard dan? Die van mijn trekker zelden.
Vetzak13
Zou - zo is er mij verteld - de retourleiding zijn...vertrekt aan de laatste cilinder.
erik9831
Dat je retourleiding vanaf de laatste verstuiver vertrekt is correct. Maar dan is het niet druppen, dan is het toch een redelijke straal dat er normaal gezien uitloopt.

Op men JD loopt het echt wel met een redelijke straal terug de tank in 😄

Het is dus van de laatste verstuiver naar de tank toe ...

Als er bij jou een ander systeem is, dan is het misschien wel anders. Ik ken alleen maar het systeem met een retourleiding.
fendt2
Rechts onder de tank zit een aansluiting hier zit een steigleiding aan binnen in de tank.
Vetzak13
Bij mij is dat helaas niet ... en ben er redelijk zeker van dat de tank origineel is. Farmer is van 1965.

Ik heb een foto toegevoegd ... misschien maakt dat het probleem duidelijker.

tractorfan.nl/picture/954942/
radium45
@Vetzak13 Leiding hoort ook niet onder de spruitstukken door te lopen? Mischien dat je dan bij de brandstofpomp uitkomt of zo?
Vetzak13
Lag zo toen ik hem kocht, heb hem laten liggen, maar lekt op mijn uitlaat. Geen antwoord van vorige eigenaar gekregen, en nu dus op zoek naar een oplossing. Afsluiten aan de laatste cilinder? Hoe?
fendt2
Kijk nog eens in de tank. Daar hoort een pijpje in te staan. Daar onder hoort deze aansluiting. Heb eventueel nog wel een orginele tank.
fendtdie 97
@Vetzak13 heb even gaan kijken naar mijn farmer 2E zijn de zelfde mwm KD110.5 motoren. deze retourleidng loopt terug naar de tank langs onder waar deze aangesloten is.
aan de kant van de startmotor.

#left
Vetzak13
De retourleiding afsluiten ... is dat een optie? In ieder geval ... bedankt allemaal voor jullie reacties! Ik ga één van de volgende dagen dan toch nog maar eens mijn tank demonteren...al ben ik er vrij zeker van dat er geen aansluiting is.

@fendt2 Ik onthou je aanbod. Merci.
basia
@Vetzak13

Nee , afsluiten is geen optie , op den duur krijg je dan heel hoge druk in de retourslang .(verstuiver naalden zullen toch altijd iets minimaal brandstof lekken )

En toch moet er volgens mij een pijpje ergens op de branstoftank zitten ( is maar een klein en dun pijpje = 4 mm dacht ik )

Ik zie op een foto , dat er een banjo bout aansluiting op zit ; zit er op het brandstoffilter nog een extra aansluiting , die afgeplugt is ? Of anders met een dubbele banjo bout op een aansluiting van het brandstoffilter monteren .(Filter-ingang )
Vetzak13
Bedankt voor de uitleg @basia. Ik weet momenteel een andere Farmer 2 staan en ga daar bij gelegenheid eens kijken.

Ik hou jullie hier op de hoogte...
+1
Vetzak13
Zware problemen met het stuurhuis ... en bijgevolg zowat heel de Farmer uit elkaar aan het halen (allez ... toch gedeeltelijk). Dus ook even naar de tank kunnen kijken ... en inderdaad ... miniem gaatje gevonden, om met een banjobout de retourleiding aan te sluiten. Was zeer goed verstopt onder een laag verf.

Bedankt aan allen voor de reacties!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
11