Inter 744 ...

Ik reed vorige week net mijn inter 744 2 wiel aangedreven een berg op en toen zag ik dat mijn sperren niet werkten ik kan de voetpendaal wel gewoon intrappen maar toch gaan de sperren niet aan wie weet wat het probleem kan zijn het liefst een duidelijk en niet te lang antwoord alvast bedankt !

Deel dit topic

Reacties

boegie
Pedaal stuk
Loeideutz
Waar was jij dan met je tractor? Hier in Nederland hebben we helemaal geen bergen, hooguit wat uit de kluiten gewassen heuveltjes.
Rdeweerd
@Loeideutz +1

ik zou zeggen haal het uitelkaar of ga na een lmb 😉
Wimsumar
Beste Roy25798: Je sper doet het wel (of was geheel niet nodig) omdat je, zoals je schreef, de berg op reed. Het differentieelslot zou inderdaad defect zijn als je met ingetrapt pedaal, met 1 wiel heftig doorslippend en het andere stilstaand, onder aan de berg was blijven staan.
ford3000case745
@Loeideutz we hebben lemererberg????
Loeideutz
@Wimsumar dan zal er toch een reden moeten zijn waarom een wiel stil blijft staan. Als jij normaal over de weg rijdt, dan is de SP'er ook niet nodig. Zoals ik al in mijn eerdere reactie schreef, we hebben in Nederland niet van zulke steile hellingen dat een tractor daar niet normaal kan oprijden, maar onderaan blijft staan.
Loeideutz
@ford3000case745 Dat ding is 60 meter hoog, volgens Google tenminste. Een beetje mol maakt zo'n ding op een achternamiddag.
ford3000case745
@Loeideutz hoe zulke grote mollen hebben jullie in Limburg dan wel niet????
robbin lamers
Was je wel aan het slippen met 1 wiel? anders staan de tandwielen niet "recht" voor elkaar en krijg je hem er dus nooit in.
echte844
Hoeveel sperren heeft jou 744?
Mijn 844 heeft wel maar 1 differentieel slot.
Als jij je pedaal helemaal ingedrukt hebt en hij doet het niet, mis je iets in de achterbrug!
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:
Quote @Loeideutz:
dan zal er toch een reden moeten zijn waarom een wiel stil blijft staan.

Ik vrees ook dat de topicvraagsteller de werking van het differentieel-slot (de sper) niet door heeft.
Volgende week is er weer kans op nachtvorst. Dan moet Roy25798 de trekker maar eens op vlakke ondergrond met 1 achterwiel op een ijsplaat zetten om daar vervolgens weer zonder sper weer vanaf te komen (en met natuurlijk).
(Als z'n Inter start in de winter. 😎 ).
Loeideutz
@Wimsumar Dán hoop ik voor topocvraagsteller dat hij ondertussen niet geSPERt wordt van deze site.
case maxxum 5140
Zonder sper heb je aandrijving op één kant,en dat is de kant die de minste weerstand heeft dat word door het differentieel geregeld maar trap je daar bij het pedaal in achter jou rechter voet dan zal je zien dat wel beide wielen aandrijving hebben maar slecht door de bocht wil .
wezel844-s
Is het pedaal niet gewoon los gegaan? Anders zou je eens moeten kijken of de as die rechts onder de eindvertraging zit wel ver genoeg in het versnellingsbak huis schuift. Als dit wel het geval is zou het kunnen dat de vork krom is, of de blokkeer pennen versleten of kapot zijn in het differentieel zelf.
case maxxum 5140
Die van mijn 845 deed het vorig jaar ook niet we kwamen er toen achter dat het vorkje was afgebroken .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0